F1 pilotu rekordu saraksts

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt
Formula 1
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Šis ir F1 pilotu rekordu saraksts. Tas ir daļēji atjaunināts 2011. gada 27. novembrī (2011. gada Brazīlijas Grand Prix).

Satura rādītājs

Starti un piedalīšanās[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots tiek uzskatīts par piedalījušos tad, ja viņš ir piedalījies kaut vienā kvalifikācijas sesijā. Par startējušu viņu uzskata tad, ja viņš ir nobraucis kaut centimetru distances. Ja sacīkste ir tikusi pārtraukta un tad sākta no jauna, tad skaita tikai pēdējo startu.

Kopējais startēšanas un piedalīšanās skaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Starti
1 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 1993-2011 326 322
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2011 288 287
3 Valsts karogs: Itālija Rikardo Patrēze 1977-1993 257 256
4 Valsts karogs: Itālija Jarno Trulli 1997-2011 256 252
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 1994-2008 247 246
6 Valsts karogs: Itālija Džankarlo Fizikella 1996-2009 231 229
7 Valsts karogs: Itālija Mikele Alboreto 1981-1994 215 194
8 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 1980-1994 214 208
9 Valsts karogs: Austrija Gerhards Bergers 1984-1997 210 210
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 2000-2011 210 208

Jaunākais pilots, kurš piedalījās sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 19 gadi, 54 dienas 2006. gada Turcijas Grand Prix

Jaunākie piloti, kuri ir startējuši sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Spānija Haime Algersuari 19 gadi, 125 dienas 2009. gada Ungārijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Jaunzēlande Maiks Tekvels 19 gadi, 182 dienas 1980. gada Kanādas Grand Prix
3 Valsts karogs: Meksika Rikardo Rodrigezs 19 gadi, 208 dienas 1961. gada Itālijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 19 gadi, 218 dienas 2001. gada Austrālijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Argentīna Estebans Tuero 19 gadi, 320 dienas 1998. gada Austrālijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Jaunzēlande Kriss Eimons 19 gadi, 324 dienas 1963. gada Beļģijas Grand Prix
7 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 19 gadi, 349 dienas 2007. gada ASV Grand Prix
8 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Edijs Čīvers 20 gadi, 53 dienas 1978. gada Dienvidāfrikas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 20 gadi, 53 dienas 2000. gada Austrālijas Grand Prix
10 Valsts karogs: Brazīlija Tarsu Markess 20 gadi, 72 dienas 1996. gada Brazīlijas Grand Prix

Vecākais pilots, kurš ir piedalījies sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Monako Luī Širons 58 gadi, 288 dienas 1958. gada Monako Grand Prix

Vecākie piloti, kuri ir startējuši sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Monako Luī Širons 55 gadi, 292 dienas 1955. gada Monako Grand Prix
2 Valsts karogs: Francija Filips Etanselīns 55 gadi, 191 diena 1952. gada Francijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Beļģija Arturs Legā 54 gadi, 232 dienas 1953. gada Beļģijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Itālija Luidži Fadžioli 53 gadi, 22 dienas 1951. gada Francijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Vācija Ādolfs Brudess 52 gadi, 293 dienas 1952. gada Vācijas Grand Prix

Uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējās uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2011 288 91 31,60%
2 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 51 25,25%
3 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 41 25,31%
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1980-1992, 1994-1995 191 31 16,23%
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1965-1973 100 27 27,00%
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2001, 2003-2011 178 27 15,25%
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1960-1968 73 25 34,25%
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1971-1979, 1982-1985 177 25 14,12%
9 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1950-1951, 1953-1958 52 24 46,15%
10 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1978-1991 207 23 11,11%

Procentuālās uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers[1] 1950-1951 2 1 50,00%
2 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1950-1951, 1953-1958 52[2] 24 46,15%
3 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Vukovičs[1] 1951-1955 5 2 40,00%
4 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1950-1955 33[3] 13 39,39%
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1960-1968 73 25 34,25%
6 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2011 288 91 31,60%
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1965-1973 100 27 27,00%
8 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 2007-2011 81 11 25,93%
9 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 41 25,31%
10 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 51 25,25%

Visvairāk uzvaru sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 13 72%
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 11 65%
Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 2011 19 11 58%
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 9 56%
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1995 17 9 53%
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2000 17 9 53%
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2001 17 9 53%
7 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988 16 8 50%
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1994 16 8 50%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hils 1996 16 8 50%
Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1998 16 8 50%

Lielākais uzvaru procents sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Sacīkstes Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1952 8 6 75%
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 13 72%
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963 10 7 70%
4 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1954 9 6 67%
5 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 11 65%
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1965 10 6 60%
7 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 2011 19 11 58%
8 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1955 7 4 57%
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 9 56%
10 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1953 9 5 56%

Visvairāk uzvaru pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona(s) Uzvaras
1 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1952-1953 7[4]
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 7
3 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2000-2001 6
4 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 1960 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1965 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 5
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 5

Visvairāk uzvaru pirmajā sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Uzvaras
1 Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1996 4
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007 4
3 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio[5] 1950 3
Valsts karogs: Itālija Nino Farina[6] 1950 3
5 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džonijs Pārsons[1] 1950 1
Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens[7] 1959 1
Valsts karogs: Itālija Džankarlo Bageti 1961 1
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1965 1
Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi 1970 1
Valsts karogs: Šveice Klejs Regaconi 1970 1
Valsts karogs: Kolumbija Huans Pablo Montoija 2001 1

Jaunākie uzvarētāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tiek pieminēta tikai katra pilota pirmā uzvara)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 21 gads, 73 dienas 2008. gada Itālijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 22 gadi, 26 dienas 2003. gada Ungārijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Trojs Ratmens[1] 22 gadi, 80 dienas 1952 Indy 500[1]
4 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens 22 gadi, 104 dienas 1959. gada ASV Grand Prix
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 154 dienas 2007. gada Kanādas Grand Prix
6 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 23 gadi, 157 dienas 2003. gada Malaizijas Grand Prix
7 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 23 gadi, 184 dienas 2008. gada Kanādas Grand Prix
8 Valsts karogs: Beļģija Džekijs Ikss 23 gadi, 188 dienas 1968. gada Vācijas Grand Prix
9 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 23 gadi, 240 dienas 1992. gada Beļģijas Grand Prix
10 Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi 23 gadi, 296 dienas 1970. gada ASV Grand Prix

Vecākie uzvarētāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Itālija Luidži Fadžioli 53 gadi, 22 dienas 1951. gada Francijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 46 gadi, 276 dienas 1953. gada Vācijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 46 gadi, 41 diena 1957. gada Vācijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Itālija Pjēro Tarufi 45 gadi, 219 dienas 1952. gada Šveices Grand Prix
5 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 43 gadi, 339 dienas 1970. gada Dienvidāfrikas Grand Prix
6 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Sems Henkss[1] 42 gadi, 321 diena 1951 Indy 500[1]
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 41 gads, 97 dienas 1994. gada Austrālijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers[1] 40 gadi, 264 dienas 1951 Indy 500[1]
9 Valsts karogs: Francija Moriss Trentiņjāns 40 gadi, 200 dienas 1958. gada Monako Grand Prix
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils 40 gadi, 92 dienas 1969. gada Itālijas Grand Prix

Visātrāk izcīnītā pirmā uzvara[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Piedalīšanās Pilots Sacīkste
1 1. sacīkste Valsts karogs: Itālija Nino Farina[6] 1950. gada Lielbritānijas Grand Prix
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džonijs Pārsons[1] 1950 Indy 500[1]
Valsts karogs: Itālija Džankarlo Bageti 1961. gada Francijas Grand Prix
4 2. sacīkste Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio[5] 1950. gada Monako Grand Prix
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers[1] 1950 Indy 500[1]
6 3. sacīkste Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Trojs Ratmens[1] 1952 Indy 500[1]
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Vukovičs[1] 1953 Indy 500[1]
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tonijs Brūkss 1957. gada Lielbritānijas Grand Prix
9 4. sacīkste Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bobs Svaikerts[1] 1955 Indy 500[1]
Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1996. gada Eiropas Grand Prix

Visvairāk sacīkšu pirms pirmās uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Piedalīšanās Pilots Sacīkste
1 130. sacīkste Valsts karogs: Austrālija Marks Vēbers 2009. gada Vācijas Grand Prix
2 123. sacīkste Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 2000. gada Vācijas Grand Prix
3 119. sacīkste Valsts karogs: Itālija Jarno Trulli 2004. gada Monako Grand Prix
4 113. sacīkste Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 2006. gada Ungārijas Grand Prix
5 110. sacīkste Valsts karogs: Itālija Džankarlo Fizikella 2003. gada Brazīlijas Grand Prix
6 96. sacīkste Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1997. gada Eiropas Grand Prix
7 95. sacīkste Valsts karogs: Beļģija Tjerī Butsēns 1989. gada Kanādas Grand Prix
8 91. sacīkste Valsts karogs: Francija Žans Alezī 1995. gada Kanādas Grand Prix
9 82. sacīkste Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Edijs Irvains 1999. gada Austrālijas Grand Prix
10 72. sacīkste Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1985. gada Eiropas Grand Prix

Visvairāk sacīkšu bez uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Piedalīšanās Starti
1 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 214 208
2 Valsts karogs: Vācija Niks Heidfelds 185 183
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Martins Brandls 165 158
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Dereks Vorviks 162 147
5 Valsts karogs: Francija Žans Pjērs Žarjē 143 134
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Edijs Čīvers 143 132
7 Valsts karogs: Itālija Pjērluidži Martīni 124 119
8 Valsts karogs: Francija Filips Alio 116 109
9 Valsts karogs: Somija Mika Salo 111 109
10 Valsts karogs: Itālija Pjērkarlo Gindzani 111 76

Uzvaras no tālākās starta vietas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkste Starta pozīcija
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džons Votsons 1983. gada ASV Rietumu Grand Prix 22.
2 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Vukovičs[1] 1954 Indy 500[1] 19.
3 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 2000. gada Vācijas Grand Prix 18.
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džons Vatsons 1982. gada ASV Austrumu Grand Prix 17.
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2005. gada Japānas Grand Prix
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1973. gada Dienvidāfrikas Grand Prix 16.
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1995. gada Beļģijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2008. gada Singapūras Grand Prix 15.
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bobs Svaikerts[1] 1955 Indy 500[1] 14.
Valsts karogs: Austrālija Alans Džonss 1977. gada Austrijas Grand Prix
Valsts karogs: Francija Olivjē Panī 1996. gada Monako Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džonijs Herberts 1999. gada Eiropas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 2006. gada Ungārijas Grand Prix

Pole Position (pirmās starta vietas)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējais Pole Position skaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Pole Position
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2011 288 68
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 65
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1960-1968 73 33
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 33
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1980-1992, 1994-1995 191 32
6 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 2007-2011 81 30
7 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1950-1951, 1953-1958 52 29
8 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1991-2001 165 26
9 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1971-1979, 1982-1985 177 24
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1978-1991 207 24

Visvairāk Pole Position pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Pole Position Sezonas Sacīkstes
1 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 8 1988-1989 1988. gada Spānijas GP-1989. gada ASV GP
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 7 1990-1991 1990. gada Spānijas GP-1991. gada Monako GP
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1993 1993. gada Dienvidāfrikas GP-1993. gada Kanādas GP
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2000-2001 2000. gada Itālijas GP-2001. gada Brazīlijas GP
5 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 6 1974 1974. gada Nīderlandes GP-1974. gada Itālijas GP
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988 1988. gada Brazīlijas GP-1988. gada ASV Austrumu GP
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1989 1989. gada Beļģijas GP-1989. gada Austrālijas GP
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 1992. gada Dienvidāfrikas GP-1992. gada Monako GP
Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1999 1999. gada Lielbritānijas GP-1999. gada Itālijas GP
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stīrlings Moss 5 1959-1960 1959. gada Portugāles GP-1960. gada Monako GP
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Fils Hils 1961 1961. gada Nīderlandes GP-1961. gada Vācijas GP
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 1992. gada Beļģijas GP-1992. gada Austrālijas GP
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1993 1993. gada Lielbritānijas GP-1992. gada Itālijas GP
Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1996-1997 1996. gada Japānas GP-1997. gada Sanmarīno GP
Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1999 1999. gada Austrālijas GP-1999. gada Spānijas GP
Valsts karogs: Kolumbija Huans Pablo Montoija 2002 2002. gada Monako GP-2002. gada Francijas GP
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2006 2006. gada Eiropas GP-2006. gada Kanādas GP

Visvairāk Pole Position sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Pole Position
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 14[8]
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988 16 13
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1989 16 13
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1993 16 13
5 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1999 16 11
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2001 17 11
7 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1990 16 10
Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1997 17 10
Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 2010 19 10

Lielākais Pole Position procents sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Sacīkstes Pole Position Procenti
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 14[8] 88%
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988 16 13 81%
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1989 16 13 81%
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1993 16 13 81%
5 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1956 8 6 75%
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963 10 7 70%
7 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1999 16 11 69%
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1962 9 6 67%
Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1953 9 6 67%
10 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2001 17 11 65%

Jaunākie Pole Position izcīnītāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai katra pilota pirmā Pole Position tiek pieminēta)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 21 gads, 72 dienas 2008. gada Itālijas GP
2 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 2003. gada Malaizijas GP
3 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 22 gadi, 97 dienas 1994. gada Beļģijas GP
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 153 dienas 2007. gada Kanādas GP
5 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 22 gadi, 308 dienas 1982. gada ASV Rietumu GP
6 Valsts karogs: Vācija Niko Hilkenbergs 23 gadi, 79 dienas 2010. gada Brazīlijas GP
7 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 23 gadi, 120 dienas 2008. gada Bahreinas GP
8 Valsts karogs: Beļģija Džekijs Ikss 23 gadi, 216 dienas 1968. gada Vācijas GP
9 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 23 gadi, 255 dienas 2003. gada Eiropas GP
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 24 gadi, 13 dienas 1995. gada Argentīnas GP

Vecākie Pole Position izcīnītāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 47 gadi, 79 dienas 1954. gada Argentīnas GP
2 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 46 gadi, 209 dienas 1958. gada Argentīnas GP
3 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 44 gadi, 17 dienas 1970. gada Spānijas GP
4 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Mario Andreti 42 gadi, 196 dienas 1982. gada Itālijas GP
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 41 gads, 97 dienas 1994. gada Austrālijas GP
6 Valsts karogs: Argentīna Karloss Roitemans 39 gadi, 188 dienas 1981. gada Lasvegasas GP
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils 39 gadi, 156 dienas 1968. gada Lielbritānijas GP
8 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Freds Agabašians[1] 38 gadi, 283 dienas 1952. gada Indy 500[1]
9 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 38 gadi, 241 diena 1993. gada Japānas GP
10 Valsts karogs: Itālija Rikardo Patrēze 38 gadi, 121 diena 1992. gada Ungārijas GP

Pirmā starta rinda[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie starti no pirmās starta rindas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Starti no pirmās starta rindas
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 115
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 87
3 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 86
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 56
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 48
Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 48
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hils 47
8 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 44
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils 42
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 42

Jaunākie piloti, kuri ir startējuši no pirmās starta rindas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai pirmais starts no pirmās starta rindas tiek pieminēts)

Pilots Vecums Vieta Sacīkste
1 Valsts karogs: Meksika Rikardo Rodrigess 19 gadi, 208 dienas 2. 1961. gada Itālijas GP
2 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 21 gads, 72 dienas 1. 2008. gada Itālijas GP
3 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 1. 2003. gada Malaizijas GP
4 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 22 gadi, 97 dienas 1. 1994. gada Beļģijas GP
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 98 dienas 2. 2007. gada Bahreinas GP
6 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 22 gadi, 308 dienas 1. 1982. gada ASV Rietumu GP
7 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 22 gadi, 319 dienas 2. 2002. gada Beļģijas GP
8 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens 22 gadi, 321 diena 3.[9] 1960. gada Lielbritānijas GP
9 Valsts karogs: Dienvidāfrikas Republika Džodijs Šekters 23 gadi, 33 dienas 3.[9] 1973. gada Dienvidāfrikas GP
10 Valsts karogs: Vācija Niko Hilkenbergs 23 gadi, 79 dienas 1. 2010. gada Brazīlijas GP

Ātrākie apļi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie ātrākie apļi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Ātrākie apļi
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 76
2 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 41
3 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 35
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 30
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 28
6 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 25
7 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 24
8 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 23
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 23
10 Valsts karogs: Austrija Gerhards Bergers 21

Visvairāk ātrāko apļu sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Ātrākie apļi
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 10
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2008 18 10
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2005 19 10
4 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 2000 17 9
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 8
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1994 16 8
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1995 17 8
8 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1986 16 7
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1988 16 7
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 7

Jaunākais pilots, kurš ir uzstādījis ātrāko apli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai pirmā reize katram pilotam tiek ieskaitīta)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 20 gadi, 258 dienas 2006. gada Bahreinas GP
2 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 321 diena 2003. gada Kanādas GP
3 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens 21 gads, 322 dienas 1959. gada Lielbritānijas GP
4 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 21 gads, 353 dienas 2009. gada Lielbritānijas GP
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 91 diena 2007. gada Malaizijas GP
6 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 22 gadi, 137 dienas 2002. gada Austrālijas GP
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 23 gadi, 126 dienas 1994. gada Vācijas GP
8 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 23 gadi, 240 dienas 1992. gada Beļģijas GP
9 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 23 gadi, 356 dienas 1983. gada Beļģijas GP
10 Valsts karogs: Austrija Aleksandrs Vurcs 24 gadi, 56 dienas 1998. gada Argentīnas GP

Finiši uz goda pjedestāla[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie finiši uz pjedestāla[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Pjedestāli
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010 269 154
2 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 106
3 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 80
4 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 1993-2009 307 66
5 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2001, 2003-2010 159 63
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 1994-2008 238 62
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2001-2009 157 62
8 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1978-1991 207 60
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1980-1992, 1994-1995 191 59
10 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1971-1979, 1982-1985 177 54

Procentuālie pjedestāli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Pjedestāli Procenti
1 Valsts karogs: Itālija Luidži Fadžioli 1950-1951 7 6 85,71%
2 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1950-1951, 1953-1958 52[2] 35 67,31%
3 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 1950-1955 34 20[10] 58,82%
4 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006,2010 269 154 57,25%
5 Valsts karogs: Argentīna Hosē Frolians Gonzaless 1950-1957, 1960 27 15 55,56%
6 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 106 52,48%
7 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1950-1955 33[3] 17 51,52%
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007-2010 71 36 50,70%
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Sems Henkss 1950-1957 8[1] 4 50%
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Mourijs Rouzs 1950-1951 2[1] 1 50%
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers 1950-1951 2[1] 1 50%

Visvairāk pjedestālu sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Pjedestāli
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 17
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 15
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2005 19 15
4 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1988 16 14
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2001 17 14
Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 2004 18 14
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2006 18 14

Visvairāk pjedestālu pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Pjedestāli Skaits
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2001. gada ASV GP - 2002. gada Japānas GP 19
2 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2005. gada Turcijas GP - 2006. gada Kanādas GP 15
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963. gada Beļģijas GP - 1963. gada Dienvidāfrikas GP 9
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1975. gada Itālijas GP - 1976. gada Zviedrijas GP 9
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1987. gada Monako GP - 1987. gada Portugāles GP 9
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2000. gada Ungārijas GP - 2001. gada Brazīlijas GP 9
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004. gada Eiropas GP - 2004. gada Itālijas GP 9
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007. gada Austrālijas GP - 2007. gada Lielbritānijas GP 9
9 Valsts karogs: Argentīna Karloss Roitemans 1980. gada Itālijas GP - 1981. gada Beļģijas GP 8
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988. gada Meksikas GP - 1988. gada Beļģijas GP 8
Valsts karogs: Kolumbija Huans Pablo Montoija 2003. gada Monako GP - 2003. gada Itālijas GP 8

Jaunākie piloti, kuri ir kāpuši uz goda pjedestāla[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai katra pilota pirmais pjedestāls ir pieminēts)

Pilots Vecums Vieta Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 21 gads, 73 dienas 1. 2008. gada Itālijas GP
2 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 3. 2003. gada Malaizijas GP
3 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 21 gads, 278 dienas 3. 2006. gada Itālijas GP
4 Valsts karogs: Vācija Ralfs Šūmahers 21 gads, 287 dienas 3. 1997. gada Argentīnas GP
5 Valsts karogs: Itālija Elio de Andželiss 21 gads, 307 dienas 2. 1980. gada Brazīlijas GP
6 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens 21 gads, 322 dienas 3. 1959. gada Lielbritānijas GP
7 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 21 gads, 329 dienas 3. 1994. gada Klusā Okeāna GP
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 70 dienas 3. 2007. gada Austrālijas GP
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Trojs Ratmens[1] 22 gadi, 80 dienas 1. 1952. gada Indy 500[1]
10 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 22 gadi, 137 dienas 3. 2002. gada Austrālijas GP

Punkti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pasaules čempionāta vēsturē ir mainījušās gan pozīcijas, par kurām piešķir punktus, gan arī piešķiramo punktu skaits - skat. punktu skaitīšanas sistēmu sarakstu, lai uzzinātu vairāk.

Kopējie punkti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Punkti
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1441
2 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 829
3 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 798,5
4 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 654
5 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 614
6 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 541
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 541
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 535
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 496
10 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 485,5

Kopējās sacīkstes, kurās ir izcīnīti punkti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sadaļas dati atjaunināti 06.10.2012.

Pilots Sacīkstes punktos
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 220
2 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 140
3 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 138
4 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 128
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 121
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 119
7 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 107
8 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 100
9 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 96
10 Valsts karogs: Austrija Gerhards Bergers 94

Visvairāk punktu sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Punkti Sezona Vieta Sacīkstes Vidēji
1 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 256 2010 1. 19 13,47
2 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 252 2010 2. 19 13,26
3 Valsts karogs: Austrālija Marks Vēbers 242 2010 3. 19 12,73
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 240 2010 4. 19 12,63
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 214 2010 5. 19 11,26
6 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 148 2004 1. 18 8,22
7 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 144 2002 1. 17 8,47
Valsts karogs: Brazīlija Felipe Masa 144 2010 6. 19 7,57
9 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 142 2010 7. 19 7,47
10 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 136 2005 8. 19 7,15

Jaunākie piloti, kuri ir izcīnījuši punktus[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai pirmie punkti katram pilotam tiek pieminēti)

Pilots Vecums Vieta Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 19 gadi, 349 dienas 8. 2007. gada ASV GP
2 Valsts karogs: Spānija Haime Algersuari 20 gadi, 12 dienas 9. 2010. gada Malaizijas GP
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 20 gadi, 67 dienas 6. 2000. gada Brazīlijas GP
4 Valsts karogs: Meksika Rikardo Rodrigess 20 gadi, 123 dienas 4. 1962. gada Beļģijas GP
5 Valsts karogs: Šveice Sebastians Buemi 20 gadi, 149 dienas 6. 2009. gada Austrālijas GP
6 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 20 gadi, 258 dienas 7. 2006. gada Bahreinas GP
7 Valsts karogs: Jaunzēlande Kriss Eimons 20 gadi, 309 dienas 5. 1964. gada Nīderlandes GP
8 Valsts karogs: Brazīlija Felipe Masa 20 gadi, 326 dienas 6. 2002. gada Malaizijas GP
9 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 21 gads, 138 dienas 6. 2001. gada Austrālijas GP
10 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello '21 gads, 154 dienas 5. 1993. gada Japānas GP

Sacīkstes līderi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Reizes, kad pilots ir bijis vadībā visu sacīksti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 19
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 13
3 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 11
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 11
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 9
6 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 7
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 7
8 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 6
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Mario Andreti 5
Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stīrlings Moss 5

Reizes, kad pilots ir bijis vadībā vismaz vienu apli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 141
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 86
3 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 84
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 63
5 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 60
6 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 58
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 55
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 55
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 51
Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 51

Jaunākie piloti, kuri ir bijuši vadībā vismaz vienu apli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai katra pilota pirmā reize ir pieminēta)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels 20 gads, 89 dienas 2007. gada Japānas GP
2 Valsts karogs: Šveice Sebastians Buemi 21 gads, 225 dienas 2010. gada Kanādas GP
3 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 2003. gada Malaizijas GP
4 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 21 gads, 278 dienas 2006. gada Itālijas GP
5 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Deivijs[1] 21 gads, 285 dienas 1951. gada Indy 500[1]
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 70 dienas 2007. gada Austrālijas GP
7 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Trojs Ratmens[1] 22 gadi, 80 dienas 1952. gada Indy 500[1]
8 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens 22 gadi, 104 dienas 1959. gada ASV GP
9 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 22 gadi, 125 dienas 1994. gada Portugāles GP
10 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 22 gadi, 67 dienas 2002. gada Francijas GP

Dubultrekordi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pole Position un uzvara vienā sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 40
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 29
3 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 18
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 17
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 15
6 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 13
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 13
8 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 10
9 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 9
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 9
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 9

Hettriks (Pole Position, uzvara un ātrākais aplis vienā sacīkstē)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Zināma arī kā "ideālā sacīkste".

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 22
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 11
3 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 9
4 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 8
5 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 7
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 9
7 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hils 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 5
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 5

Grand Chelem* (visu sacīksti bijis vadībā, startējis no Pole Position un uzstādījis ātrāko apli)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(*franču: Lielais Cirtiens)

Pilots Skaits
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 8
2 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 5
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 4
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels
7 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 3
8 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 2
Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems
Valsts karogs: Somija Mika Hekinens
11 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Maiks Hotorns 1
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stīrlings Moss
Valsts karogs: Šveice Žo Sifērs
Valsts karogs: Beļģija Džekijs Ikss
Valsts karogs: Šveice Klejs Regaconi
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda
Valsts karogs: Francija Žaks Lafits
Valsts karogs: Kanāda Žils Vilnēvs
Valsts karogs: Austrija Gerhards Bergers
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hils
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso

Čempiona tituli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie tituli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Skaits Sezonas
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 7 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004
2 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 5 1951, 1954, 1955, 1956, 1957
3 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 4 1985, 1986, 1989, 1993
4 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 3 1959, 1960, 1966
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1969, 1971, 1973
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1975, 1977, 1984
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1981, 1983, 1987
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988, 1990, 1991
9 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 2 1952, 1953
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963, 1965
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils 1962, 1968
Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi 1972, 1974
Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1998, 1999
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2005, 2006

Vismazāk Formula 1 sezonas pirms pirmā titula[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Gads Sezona
1 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 1950 1.[6]
2 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1951 2.[5]
Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1997 2.
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2008 2.
5 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1952 3.[11]
Valsts karogs: Jaunzēlande Denijs Halms 1967 3.
Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi 1972 3.
8 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Fils Hils 1961 4.
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963 4.
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džeimss Hants 1976 4.
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1981 4.
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1994 4.
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2005 4.

Citi rekordi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Apraksts Rezultāts Detaļas
Čempionāti
Čempions ar visvairāk atlikušajām sacīkstēm sezonā 6 sacīkstes Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (2002. gadā; 11. sacīkstē no 17)
Visvairāk punktu starp čempionu un vicečempionu 67 punkti starp Valsts karogs: Vācija Mihaelu Šūmaheru (144) un Valsts karogs: Brazīlija Rubenšu Barikello (77) 2002. gadā
Vismazāk punktu starp čempionu un vicečempionu 0,5 punkti starp Valsts karogs: Austrija Nikiju Laudu (72) un Valsts karogs: Francija Alēnu Prostu (71,5) 1984. gadā
Vismazāk punktu starp čempionu un trešo vietu kopvērtējumā 1 punkts starp Valsts karogs: Somija Kimi Reikenenu (110) un Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso (109) 2007. gadā
Visvairāk sezonu starp diviem sekojošiem tituliem 7 gadi Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda (starp 1977. un 1984. gadu)
Visvairāk dienu pēc kārtas čempiona godā 1813 dienas Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (no 2000. gada 8. oktobra līdz 2005. gada 25. septembrim)
Jaunākais divkārtējais čempions 25 gadi, 85 dienas Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso (2005. un 2006. gads)
Jaunākais trīskārtējais čempions 31 gads, 227 dienas Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna (1988., 1990. un 1991. gads)
Vecākais čempions 46 gadi, 41 diena Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio (1957. gads)
Augstākā vieta kopvērtējumā debitantam (neskaitot 1950. gadu) 2. vieta Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs (1996. gadā) un Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (2007. gadā)
Uzvaras
Visvairāk uzvaru vienā Grand Prix 8 uzvaras Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 1994., 1995., 1997., 1998., 2001., 2002., 2004. un 2006. gadā)
Visvairāk uzvaru dažādos Grand Prix 22 Grand Prix Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers
Visvairāk uzvaru vienā komandā 72 uzvars Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (ar Valsts karogs: Itālija Ferrari)
Visvairāk dienu starp pirmo un pēdējo uzvaru 5145 dienas Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (1992. gada Beļģijas Grand Prix2006. gada Ķīnas Grand Prix)
Visvairāk dienu starp divām sekojošām uzvarām 2402 dienas Valsts karogs: Itālija Rikardo Patrēze (1983. gada Dienvidāfrikas Grand Prix1990. gada Sanmarīno Grand Prix)
Visvairāk sezonu pēc kārtas ar vismaz vienu uzvaru 15 sezonas Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (19922006)
Visvairāk dažādu sacīkšu uzvarētāju vienā sezonā 11 1982. gadā
Vismazāk dažādu sacīkšu uzvarētāju vienā sezonā 3 1950., 1952., 1957. un 1988. gadā
Vismazāk uzvaru izcīnot titulu 1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Maiks Hotorns (1958. gadā) un Valsts karogs: Somija Keke Rosbergs (1982. gadā)
Visvairāk uzvaru neizcīnot titulu 7 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts (1984. gadā), Valsts karogs: Francija Alēns Prosts (1988. gadā), Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens (2005. gadā), Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (2006. gadā)
Pjedestāli
Visvairāk dienu starp pirmo un pēdējo pjedestālu 5503 dienas Valsts karogs: Itālija Rikardo Patrēze (1978. gada Zviedrijas Grand Prix1993. gada Lielbritānijas Grand Prix)
Visvairāk dienu starp diviem sekojošiem pjedestāliem 2870 dienas Valsts karogs: Austrija Aleksandrs Vurcs (1997. gada Lielbritānijas Grand Prix2005. gada Sanmarīno Grand Prix)
Sacīkšu starti un piedalīšanās
Visvairāk dienu starp pirmo un pēdējo startu 6097 dienas Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils (1958. gada Monako Grand Prix1975. gada Brazīlijas Grand Prix)
Visvairāk dienu starp diviem sekojošiem startiem 3767 dienas Valsts karogs: Nīderlande Jans Lamerss (1982. gada Nīderlandes Grand Prix1992. gada Japānas Grand Prix)
Visvairāk sacīkšu vienā komandā 179 sacīkstes Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (Valsts karogs: Itālija Ferrari)
Visvairāk piedalīšanās nestartējot 14 piedalīšanās Valsts karogs: Itālija Klaudio Landžss
Visvairāk sacīkšu negūstot punktus 56 sacīkstes (48 starti) Valsts karogs: Itālija Luka Badoers
Finiši
Vivairāk finišu pēc kārtas 24 sacīkstes Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (2001. gada Ungārijas Grand Prix2003. gada Malaizijas Grand Prix) un Valsts karogs: Vācija Niks Heidfelds (2007. gada Francijas Grand Prix2008. gada Itālijas Grand Prix; turpinās)
Visvairāk finišu punktos pēc kārtas 24 sacīkstes Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (2001. gada Ungārijas Grand Prix2003. gada Malaizijas Grand Prix)
Visvairāk finišu sezonā 18 sacīkstes Valsts karogs: Portugāle Tiagu Monteiru (no 19 sacīkstēm 2005. gadā)
Visvairāk finišu pēc kārtas no sezonas sākuma 16 sacīkstes Valsts karogs: Portugāle Tiagu Monteiru (2005. gada Austrālijas Grand Prix2005. gada Beļģijas Grand Prix)
Valsts karogs: Somija Heiki Kovalainens (2007. gada Austrālijas Grand Prix2007. gada Ķīnas Grand Prix)
Visvairāk izstāšanās pēc kārtas 14 izstāšanās Valsts karogs: Itālija Ivans Kapelli (1990. gada Itālijas Grand Prix1991. gada Vācijas Grand Prix)
Visvairāk izstāšanās pēc kārtas no sezonas sākuma 11 izstāšanās Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs (1999. gada Austrālijas Grand Prix1999. gada Ungārijas Grand Prix)
Visvairāk izstāšanās sezonā 14 izstāšanās

Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss (no 16 sacīkstēm 1986. gadā)
Valsts karogs: Itālija Pjērkarlo Ginzani (no 16 sacīkstēm 1986. gadā)
Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss (no 16 sacīkstēm 1987. gadā)
Valsts karogs: Itālija Ivans Kapelli (no 16 sacīkstēm 1989. gadā)
Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello (no 17 sacīkstēm 1997. gadā)

Piezīmes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 Indy 500 bija čempionāta posms no 1950. līdz 1960. gadam. Piloti, kuri finišēja piecu labāko starpā ieguva punktus.
  2. 2,0 2,1 Fanhio piedalījās 52 sacīkstēs, tomēr dažās no tām dalīja savu vietu ar kādu citu pilotu.
  3. 3,0 3,1 Askari piedalījās 33 sacīkstēs, tomēr dažās no tām dalīja savu vietu ar kādu citu pilotu.
  4. Daži avoti pagarina Askari uzvaru rekordu līdz pat deviņām, ieskaitot 1953. gada Nīderlandes un Beļģijas GP, turklāt neieskaitot 1953. gada Indy 500, sakarā ar to, ka maz Eiropas pilotu un komandu tajā piedalījās.
  5. 5,0 5,1 5,2 Fanhio sāka piedalīties pirmsčempionāta sacīkstēs 1949. gadā.
  6. 6,0 6,1 6,2 Farina sāka piedalīties pirmsčempionāta sacīkstēs 1930. gados.
  7. Brūss Maklārens piedalījās 1958. gada Vācijas un Marokas GPFormula 2 pilots.
  8. 8,0 8,1 www.f1technical.net. Atjaunināts: 2007-06-21.
  9. 9,0 9,1 Ne vienmēr starta rindās bija tikai divas vietas.
  10. Farinas 20 pjedestālu skaitā ir arī 2. un 3. vieta 1955. gada Argentīnas GP.
  11. Alberto Askari sāka piedalīties pirmsčempionāta sacīkstēs 1946. gadā.