F1 čempionu saraksts

Vikipēdijas raksts
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt
Formula 1
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Par F1 pasaules čempionu kļūst Formula 1 sacīkšu sērijas pilots, kurš sezonā ir izcīnījis visvairāk punktu. Kausa izcīņa notiek kopš 1950. gada. Pašreizējais F1 pasaules čempions ir Sebastians Fetels. Visvairāk titulu pieder vācietim Mihaelam Šūmaheram: septiņi.

Saraksts[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sezona Pilots Komanda Riepas Pole-position Uzvaras Pjedestāli Ātrākie apļi Punkti Titulu ieguvis Pārsvars (punkti)
1950 Valsts karogs: Itālija Nino Farina Valsts karogs: Itālija Alfa Romeo P 2 3 3 3 30 7. sacīkste no 7 3
1951 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio Valsts karogs: Itālija Alfa Romeo P 4 3 5 5 31 8. sacīkste no 8 6
1952 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari Valsts karogs: Itālija Ferrari F


P

5 6 6 6 36 6. sacīkste no 8 12
1953 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari Valsts karogs: Itālija Ferrari P 6 5 5 4 34.5 8. sacīkste no 9 6.5
1954 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio Valsts karogs: Itālija Maserati
Valsts karogs: Vācija Mercedes
P


C

5 6 7 3 42 7. sacīkste no 9 16.9
1955 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio Valsts karogs: Vācija Mercedes C 3 4 5 3 40 6. sacīkste no 7 16.5
1956 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio Valsts karogs: Itālija Ferrari E 6 3 5 4 30 8. sacīkste no 8 3
1957 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio Valsts karogs: Itālija Maserati P 4 4 6 2 40 6. sacīkste no 8 15
1958 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Maiks Hotorns Valsts karogs: Itālija Ferrari E 4 1 7 5 42 11. sacīkste no 11 1
1959 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper* D 1 2 5 1 31 9. sacīkste no 9 4
1960 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper* D 3 5 5 3 43 8. sacīkste no 10 9
1961 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Fils Hils Valsts karogs: Itālija Ferrari* D 5 2 6 2 34 7. sacīkste no 8 1
1962 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM* D 1 4 6 3 42 9. sacīkste no 9 12
1963 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus* D 7 7 9 6 54 7. sacīkste no 10 21
1964 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džons Sertīss Valsts karogs: Itālija Ferrari* D 2 2 6 2 40 10. sacīkste no 10 1
1965 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus* D 6 6 6 6 54 7. sacīkste no 10 14
1966 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham* G 3 4 5 1 42 7. sacīkste no 9 14
1967 Valsts karogs: Jaunzēlande Denijs Halms Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham* G 0 2 8 2 51 11. sacīkste no 11 5
1968 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus* F 2 3 6 0 48 12. sacīkste no 12 12
1969 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts Valsts karogs: Francija Matra* D 2 6 7 5 63 8. sacīkste no 11 26
1970 Valsts karogs: Austrija Johens Rints Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus* F 3 5 5 1 45 12. sacīkste no 13 5
1971 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell* G 6 6 7 3 62 8. sacīkste no 11 29
1972 Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus* F 3 5 8 0 61 10. sacīkste no 12 16
1973 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell G 3 5 8 1 71 13. sacīkste no 15 16
1974 Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* G 2 3 7 0 55 15. sacīkste no 15 3
1975 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda Valsts karogs: Itālija Ferrari* G 9 5 8 2 64.5 13. sacīkste no 14 19.5
1976 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džeimss Hants Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren G 8 6 8 2 69 16. sacīkste no 16 1
1977 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda Valsts karogs: Itālija Ferrari* G 2 3 10 3 72 15. sacīkste no 17 17
1978 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Mario Andreti Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus* G 8 6 7 3 64 14. sacīkste no 16 13
1979 Valsts karogs: Dienvidāfrikas Republika Džodijs Šekters Valsts karogs: Itālija Ferrari* G 1 3 6 0 51 13. sacīkste no 15 4
1980 Valsts karogs: Austrālija Alans Džonss Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams* G 3 5 10 5 67 13. sacīkste no 14 13
1981 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham M 4 3 7 1 50 15. sacīkste no 15 1
1982 Valsts karogs: Somija Keke Rosbergs Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams G 1 1 6 0 44 16. sacīkste no 16 5
1983 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham M 1 3 8 4 59 15. sacīkste no 15 2
1984 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* M 0 5 9 5 72 16. sacīkste no 16 0.5
1985 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* G 2 5 11 5 73 14. sacīkste no 16 20
1986 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren G 1 4 11 2 72 16. sacīkste no 16 2
1987 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams* G 4 3 11 4 73 15. sacīkste no 16 12
1988 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* G 13 8 11 3 90 15. sacīkste no 16 3
1989 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* G 2 4 11 5 76 15. sacīkste no 16 16
1990 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* G 10 6 11 2 78 15. sacīkste no 16 7
1991 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* G 8 7 12 2 96 15. sacīkste no 16 24
1992 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams* G 14 9 12 8 108 11. sacīkste no 16 52
1993 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams* G 13 7 12 6 99 14. sacīkste no 16 26
1994 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Benetton G 6 8 10 8 92 16. sacīkste no 16 1
1995 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Benetton* G 4 9 11 8 102 15. sacīkste no 17 33
1996 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hils Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams* G 9 8 10 5 97 16. sacīkste no 16 19
1997 Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams* G 10 7 8 3 81 17. sacīkste no 17 39
1998 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren* B 9 8 11 6 100 16. sacīkste no 16 14
1999 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren B 11 5 10 6 76 16. sacīkste no 16 2
2000 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Itālija Ferrari* B 9 9 12 2 108 16. sacīkste no 16 19
2001 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Itālija Ferrari* B 11 9 14 3 123 13. sacīkste no 17 58
2002 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Itālija Ferrari* B 7 11 17 7 144 11. sacīkste no 17 67
2003 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Itālija Ferrari* B 5 6 8 5 93 16. sacīkste no 16 2
2004 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Itālija Ferrari* B 8 13 15 10 148 14. sacīkste no 18 34
2005 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso Valsts karogs: Francija Renault* M 6 7 15 2 133 17. sacīkste no 19 21
2006 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso Valsts karogs: Francija Renault* M 6 7 14 5 134 18. sacīkste no 18 13
2007 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens Valsts karogs: Itālija Ferrari* B 3 6 12 6 110 17. sacīkste no 17 1
2008 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren B 7 5 10 1 98 18. sacīkste no 18 1
2009 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brawn* B 4 6 9 2 95 16. sacīkste no 17 11
2010 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels Valsts karogs: Austrija Red Bull* B 10 5 10 3 256 19. sacīkste no 19 4
2011 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels Valsts karogs: Austrija Red Bull* P 15 11 17 3 392 15. sacīkste no 19 122
2012 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels Valsts karogs: Austrija Red Bull* P 6 5 10 3 281 20. sacīkste no 20 3
  • Ar zvaigznīti atzīmētas komandas, kuras tajā pašā sezonā izcīnījušas konstruktoru kausu.
  • Ar krustu atzīmēta sezona, kas vēl nav pabeigta.