F1 nāvējošo avāriju saraksts

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt
Formula 1
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Zemāk ir F1 nāvējošo avāriju saraksts. Ir iekļautas visas avārijas, kurās mirušais brauca ar F1 sacīkšu auto un ir miris no avārijā gūtajiem ievainojumiem.

Pilots Datums Sacīkste Komanda Sesija
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Čets Millers 1953. gada 15. maijs 1953. gada Indy 500 Kurtis Kraft Treniņi
Valsts karogs: Beļģija Šarls de Tornako 1953. gada 18. septembris Testu braucieni Modenas autodromā Ferrari Testi
Valsts karogs: Argentīna Onofrs Marimons 1954. gada 31. jūlijs 1954. gada Vācijas Grand Prix Maserati Treniņi
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Menijs Aijulo 1955. gada 16. maijs 1955. gada Indy 500 Kuzma Treniņi
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Vukovičs 1955. gada 30. maijs Kurtis Kraft Sacīkste
Valsts karogs: Itālija Eudženio Kastelloti 1957. gada 14. marts Testu braucieni Modenas autodromā Ferrari Testi
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Kīts Endrjūzs 1957. gada 15. maijs 1957. gada Indy 500 Kurtis Kraft Treniņi
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pets O'Konors 1958. gada 30. maijs 1958. gada Indy 500 Kurtis Kraft Sacīkste
Valsts karogs: Itālija Luidži Muso 1958. gada 6. jūlijs 1958. gada Francijas Grand Prix Ferrari Sacīkste
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Pīters Kolinss 1958. gada 3. augusts 1958. gada Vācijas Grand Prix Ferrari Sacīkste
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stjuarts Luiss-Evanss 1958. gada 19. septembris 1958. gada Marokas Grand Prix Vanwall Sacīkste
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džerijs Ansers 1959. gada 17. maijs 1959. gada Indy 500 Kurtis Kraft Pirmssacīkstes testi
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bobs Kortners 1959. gada 19. maijs Cornis Pirmssacīkstes testi
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Harijs Šells 1960. gada 13. maijs ārpus čempionāta (sacīkste notika Silverstonā) Cooper Kvalifikācija
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Kriss Bristovs 1960. gada 19. jūnijs 1960. gada Beļģijas Grand Prix Cooper Sacīkste
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Alans Steisijs Lotus Sacīkste
Valsts karogs: Itālija Džulio Kabjanka 1961. gada 17. februāris Testu braucieni Modenas autodromā Cooper Testi
Valsts karogs: Rietumvācija Volfgangs fon Tripss 1961. gada 10. septembris 1961. gada Itālijas Grand Prix Ferrari Sacīkste
Valsts karogs: Meksika Rikardo Rodrigess 1962. gada 1. novembris 1962. gada Meksikas Grand Prix Lotus Treniņi
Valsts karogs: Rodēzija Gerijs Hokings 1962. gada 21. decembris 1962. gada Dienvidāfrikas Grand Prix Lotus Treniņi
Valsts karogs: Nīderlande Karels Godēns de Bofors 1964. gada 2. augusts 1964. gada Vācijas Grand Prix Porsche Treniņi
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džons Teilors 1966. gada 7. augusts 1966. gada Vācijas Grand Prix Brabham Sacīkste
Valsts karogs: Itālija Lorenco Bandīni 1967. gada 7. maijs 1967. gada Monako Grand Prix Ferrari Sacīkste
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Bobs Andersons 1967. gada 14. augusts Testu braucieni Silverstonā Brabham Testi
Valsts karogs: Francija Žo Šlesērs 1968. gada 7. jūlijs 1968. gada Francijas Grand Prix Honda Sacīkste
Valsts karogs: Rietumvācija Gerhards Miters 1969. gada 2. augusts 1969. gada Vācijas Grand Prix BMW Treniņi
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Pjerss Koridžs 1970. gada 7. jūnijs 1970. gada Nīderlandes Grand Prix De Tomaso Sacīkste
Valsts karogs: Austrija Johens Rints 1970. gada 5. septembris 1970. gada Itālijas Grand Prix Lotus Kvalifikācija
Valsts karogs: Šveice Žo Sifērs 1971. gada 24. oktobris ārpus čempionāta (sacīkste notika Brendshečā) BRM Sacīkste
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Rodžers Viljamsons 1973. gada 29. jūlijs 1973. gada Nīderlandes Grand Prix March Sacīkste
Valsts karogs: Francija Fransuā Sevērs 1973. gada 7. oktobris 1973. gada ASV Grand Prix Tyrrell Kvalifikācija
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pīters Revsons 1974. gada 30. marts 1974. gada Dienvidāfrikas Grand Prix Shadow Pirmssacīkstes testi
Valsts karogs: Austrija Helmuts Koinigs 1973. gada 6. oktobris 1974. gada ASV Grand Prix Surtees Sacīkste
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Marks Donohjū 1975. gada 19. augusts 1975. gada Austrijas Grand Prix Penske Treniņi
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Toms Praiss 1977. gada 5. marts 1977. gada Dienvidāfikras Grand Prix Shadow Sacīkste
Valsts karogs: Zviedrija Ronijs Petersons 1978. gada 11. septembris 1978. gada Itālijas Grand Prix Lotus Sacīkste
Valsts karogs: Francija Patriks Depajē 1980. gada 1. augusts Testu braucieni Hokenheimā Alfa Romeo Testi
Valsts karogs: Kanāda Žils Vilnēvs 1982. gada 8. maijs 1982. gada Beļģijas Grand Prix Ferrari Kvalifikācija
Valsts karogs: Itālija Rikardo Paleti 1982. gada 13. jūnijs 1982. gada Kanādas Grand Prix Osella Sacīkste
Valsts karogs: Itālija Elio de Andželiss 1986. gada 13. jūnijs Testu braucieni Pola Rikāra trasē Brabham Testi
Valsts karogs: Austrija Rolands Racenbergers 1994. gada 30. aprīlis 1994. gada Sanmarīno Grand Prix Simtek Kvalifikācija
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1994. gada 1. maijs Williams Sacīkste