Agrārisms

Vikipēdijas lapa

Agrārisms ir politiska un sociāla filozofija, kas veicina naturālo lauksaimniecību, mazās saimniecības, egalitārismu, agrārās politiskās partijas parasti atbalsta mazo zemnieku un nabadzīgo zemnieku tiesības un ilgtspējību pret bagātajiem sabiedrībā.[1][2] Augsti attīstītās un industriālās valstīs vai reģionos, tas var apzīmēt finansiālu un sociālo stimulu izmantošanu pašilgtspējai, plašāku sabiedrības iesaistīšanos pārtikas ražošanā (piemēram, dārzos) un gudru izaugsmi, kas novērš pilsētu izplešanos un, kā apgalvo daudzi tās aizstāvji, riskus. cilvēku pārapdzīvotība; kad notiek pārapdzīvotība, pieejamie resursi kļūst pārāk ierobežoti, lai visi iedzīvotāji varētu ērti vai vispār izdzīvot ilgtermiņā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Definition of agrarianism». merriam-webster.com. Skatīts: 2020. gada 3. aprīlis. [...] a social or political movement designed to bring about land reforms or to improve the economic status of the farmer
  2. «Definition of 'agrarian'». collinsdictionary.com. Skatīts: 2020. gada 3. aprīlis. Agrarian means relating to the ownership and use of land, especially farmland, or relating to the part of a society or economy that is concerned with agriculture.