Bens Hauards

Vikipēdijas lapa
Bens Hauards
Ben Howard
Hauards uzstājas 2021. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Bendžamins Džons Hauards
1987. gadā 24. Aprīlī (36. gadi)
Devona, Anglija
Žanri Folk, indie folk, eksperimentālais roks, alternatīvais roks, roks
Nodarbošanās Dziedātājs, dziesmu autors, mūziķis, komponists
Instrumenti Vokāls, ģitāra, perkusijas
Darbības gadi 2008. - pašlaik
Izdevēji Island (UK), Communion (UK), Tôt ou Tard (France), Republic (US)
Mājaslapa https://www.benhowardmusic.co.uk/

Bendžamins Džons Hauards (angļu: Benjamin John Howard; dzimis 1987. gada 24. aprīlī) ir angļu dziedātājs, dziesmu autors, mūziķis un komponists. Viņa paša izdotajam debijas EP Games in the Dark (2008) sekoja vēl divi EP — These Waters (2009) un Old Pine (2010).

Parakstīts ar Island Records, viņa debijas studijas albums nāca klajā 2011. gadā ar nosaukumu Every Kingdom. Albums sasniedza ceturto vietu Apvienotās Karalistes albumu topā, un britu fonogrāfijas industrija (BPI) to sertificēja ar trīskāršu platīnu. Hauards vēlāk izlaida vēl divus EP — Ben Howard Live (2011) un The Burgh Island E.P. (2012).

2013. gada Brit Awards ceremonijā viņš saņēma divas balvas: Britu vīriešu solo mākslinieks un British Breakthrough Act. Viņš uzstājās 2013. gada Glastonberijas festivālā. Savu otro studijas albumu I Forget Where We Were viņš izdeva 2014. gada oktobrī, sasniedzot pirmo vietu Apvienotās Karalistes albumu topā.

Kopš 2017. gada viņš ir grupas A Blaze of Feather dalībnieks kopā ar Indiju Burnu, Mikiju Smitu, Natu Vasonu, Riču Tomasu un Kailu Kīganu.[1]

Hauarda trešais studijas albums Noonday Dream tika izdots 2018. gada jūnijā. Tas debitēja ar ceturto numuru Apvienotās Karalistes albumu topā un saņēma labvēlīgas atsauksmes no mūzikas kritiķiem. Viņa ceturtais albums Collections from the Whiteout tika izdots 2021. gada martā.[2] Viņš izdeva savu piekto albumu Is It? 2023. gada jūnijā.[3]

Agrīnā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bendžamins Džons Hauards dzimis 1987. gada 24. aprīlī Ričmondā, Londonas dienvidrietumos, Anglijā,[4] un pārcēlās netālu no Totnesas, Devonā,[4] kad viņam bija apmēram astoņi gadi. Viņu audzināja muzikālie vecāki, kuri viņu jau agrā bērnībā pakļāva saviem iecienītākajiem ierakstiem, dziedātāju un dziesmu autoru māksliniekiem no 1960. un 1970. gadiem, piemēram, John Martyn, Van Morrison, Joni Mitchell un Simon &; Garfunkel, ar kuriem viņš bija spēcīgi ietekmēts.[5]

Hauards sāka rakstīt dziesmas, kad viņam bija vienpadsmit gadu.[4] Intervijā ar American Songwriter viņš paziņoja, ka, kad viņš bija bērns, viņš sāka spēlēt ģitāru, jo viņam patika salikt vārdus kopā un veidot sīkumus. "Es biju diezgan izdomas bagāts mazs bērns, es domāju. Tātad jūsu standarta mazās mīlas dziesmas pārvērtās par jūsu standarta pusaudžu mīlas dziesmām. Es domāju, ka jūs sākat iegūt savu attieksmi pret lietām, kad esat vēlu pusaudzis. Tad viss mainās."[6] Papildus ģitāras spēlēšanai Hauards bērnībā spēlēja arī citus instrumentus. Viņš viegli paņēma bungas un kontrabasu, bet pēc kāda laika viņš nolēma koncentrēties uz ģitāru. Pēc karaļa Edvarda VI kopienas koledžas un Torquay Boys ģimnāzijas apmeklēšanas viņš sāka studēt žurnālistiku Falmutas Universitātes koledžā. Sešus mēnešus pirms kursa pabeigšanas Hauards nolēma pievērsties mūzikas radīšanai uz pilnu slodzi, veidojot melodisku sakņotu tautas mūziku ar pakāpeniski tumšākiem dziesmu tekstiem. Viņa reputācija pieauga ap Devonu un drīz izplatījās arī citos Apvienotās Karalistes apgabalos. Pēc mēnesi ilgiem izpārdotiem datumiem visā Eiropā un Apvienotajā Karalistē Hauardam galu galā tika lūgts parakstīties uz Island Records.

Sakarā ar viņa saistību ar pilsētu, Hauards tika izvēlēts 2014. gadā, lai parādītos uz 10 Totnes mārciņas banknotes.[7]

Mūzikas karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2008.—2011. gads: agrīnie izlaidumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pirms parakstīšanās uz ierakstu kompāniju Hauards jau bija izlaidis dažus materiālus. 2008. gadā viņš pats izlaida savu debijas EP Games in the Dark. Viņa pirmais lielais izlaidums bija These Waters, EP ar sešām dziesmām, tostarp The Wolves. 2010. gadā Bens Hauards izdeva EP Old Pine, kam sekoja vairāki singli, piemēram, "The Fear" un "Keep Your Head Up". Tagad Hauardam bija pietiekami daudz materiāla, lai izdotu albumu Every Kingdom, kurā būtu iekļauti vairāki viņa iepriekšējie singli. Viena no šī albuma dziesmām 'Promise' tika izmantota pirmajā The 100 sērijā. 2010. gadā viņš arī sāka atbalstīt Angus & Julia Stone koncertus Eiropā. Viņš arī pievienojās viņiem vienā Yellow Brick Road koncerta izpildījumā Parīzē.[8]

2011—13: Every Kingdom[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Hauards noslēdza līgumu ar Island Records 2011. gadā, jo izdevniecības vēsturē ir bijuši Lielbritānijas folkdziedātāji, tostarp Niks Dreiks un Džons Mārtins.[9] Pēc singlu "Old Pine" un "The Wolves" izlaišanas 2011. gadā Hauards ierakstīja savu debijas albumu Every Kingdom, kas tika izdots 2011. gada 3. oktobrī. Viņš tika nominēts 2012. gada Mercury balvai.

Hauards strādāja kopā ar Indiju Bornu, Markusu Raitu un Krisu Bondu, lai izveidotu Every Kingdom, kurā Borns spēlē čellu, taustiņinstrumentus, ukuleli, basģitāru un piedalījās vokālā un perkusijās, Bonds spēlēja ģitāras, basģitāru, kontrabasu, bungas, perkusijas, taustiņinstrumentus, akordeonu, piedalās. vokālam, kā arī ieraksta producēšana un papildu modulāri dinamiskie (MD) sintezatori, ko nodrošina Wright. Viņš arī devās turnejā kopā ar Bornu un Bondu savā 2012. gada tūrē Every Kingdom ar Villija Meisona atbalstu.

2012. gadā Hauards sāka savu mūziku Amerikā, 2012. gada 3. aprīlī izdodot Every Kingdom, un tika apstiprināta uzstāšanās South by Southwest (SXSW) Teksasā un ASV turneja.[10] Viņa dziesma "Promise" tika atskaņota TV šova House 8. sezonas beigās, 12. sērijā.

2012. gada Maijā Hauards izpildīja "The Wolves" programmā Later...with Jools Holland. Viņš spēlēja Pinkpop Nīderlandē 2012. gada 26. maijā un Radio 1 Big Weekend Hackney 2012. gada 24. jūnijā. Viņš arī spēlēja 2012. gada Bonnaroo mūzikas festivālā Mančestrā, Tenesī,[11] 2012. gada mūzikas festivālā T in the Park Skotijā. kā arī Beach Break Live 2012 Dienvidvelsā, Bestival 2012 un Splendor in the Grass 2012. Hauards arī spēlēja slotu Austin City Limits mūzikas festivālā 2012. gada oktobrī.[12]

2012. gada novembrī Hauards laida klajā Krisa Bonda producēto The Burgh Island EP, kurā bija četras jaunas dziesmas. Atkal izpelnījies kritiķu atzinību, EP bija tumšāks, draudīgāks tonis nekā lielākajai daļai Hauarda iepriekšējo darbu, turklāt Hauards spēlēja arī elektrisko ģitāru, nevis savu tradicionālo akustisko. Otrais EP skaņdarbs "Oats in the Water" tika iekļauts programmā Internment, AMC The Walking Dead 4. sezonas 5. sērija, Fox's The Following 3. sezonas 1. sērija un filmas The The Following izlaiduma treileri. Witcher 3: Wild Hunt. 2014. gadā dziesma "Promise" no albuma Every Kingdom tika iekļauta ASV tīkla drāmā, Suits 3. sezonas 11. sērijā, "Buried Secrets" kopā ar CW drāmas Reign 1. sezonas 10. sēriju "Sacrifice".

2013. gadā Bens Hauards sāka sadarboties ar mūziķi un filmu veidotāju Miku Smitu, kurš kļuva par galveno līdzautoru un izpildītāju visos turpmākajos Hauarda albumos.[1][13] Smits pievienojās Hauarda grupai, lai uzstātos uz galvenās piramīdas skatuves. 2013. gada Glastonberijas festivālā sestdien, 2013. gada 29. jūnijā, kurā viņi atskaņoja sešus skaņdarbus no Every Kingdom.

2014: I Forget Where We Were[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2014. gadā Hauards kopā ar citiem māksliniekiem, piemēram, Džeku Džonsonu, vadīja pirmo Somersault festivālu, kas bāzējās Ziemeļdevonā.[14]

2014. gada 5. augustā Zane Lowe's Radio 1 un Danielle Perry's XFM šovā tika atskaņots pirmais Hauarda singls "End of the Affair" no viņa otrā albuma.

2014. gada 18. augustā Hauards paziņoja par sava otrā albuma nosaukumu I Forget Where We Were Zane Lowe's šova pārraidē Radio 1, vienlaikus izdodot tituldziesmu no ieraksta. 26. oktobrī I Forget Where We Were ieguva 26. vietu Apvienotās Karalistes oficiālajā albumu topā. 2015. gada 6. aprīlī Hauards paziņoja par vairākiem tūres datumiem ASV ar angļu indie folk grupu Daughter kā atbalstu. Šie datumi tika paziņoti pēc vairākiem veiksmīgiem šoviem Kanādā un ASV. Hauards spēlēja arī uz Otrās skatuves 2015. gada Glastonberijas festivāla laikā.

2018: Noonday Dream[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2018. gada 4. aprīlī tika paziņots, ka Hauarda trešais albums ar nosaukumu Noonday Dream tiks izdots 2018. gada 1. jūnijā. Tika izdots arī jauns singls ar nosaukumu "A Boat To An Island On The Wall". Singls debitēja Annijas Makas Radio 1 šovā, un tika paziņoti pavadošie 2018. gada Lielbritānijas turnejas datumi. Viņa tīmekļa vietnē tika publicēts gaidāmā albuma dziesmu saraksts, kā arī 2 papildu tikai vinila ieraksti "Bird On A Wing" un "Interlude".

Kopā ar savu grupu Hauards 2018. gada 15. maijā izpildīja divas albuma dziesmas "Nica Libres At Dusk" un "Towing The Line" raidījumā Later... with Jools Holland[15]

2018. gada 13. septembrī Bens Hauards izdeva trīs dažādu singlu EP albumu “Another Friday Night/Heavy Summer (ar Sylvan Esso)/Sister”. Neilgi pēc tam viņš 2019. gada janvārī izlaida vēl vienu singlu “Heave Ho”.

2021: Collections from the Whiteout[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2021. gada 26. janvārī Bens Hauards paziņoja, ka viņa ceturtais albums Collections from the Whiteout tiks izdots 2021. gada 26. martā.[2] Paralēli paziņojumam Hauards izdeva singlu "What A Day". Albumu producēja The National un Big Red Machine dalībnieks Ārons Desners, un tas tika ierakstīts 18 mēnešu periodā, galvenokārt Desnera Ņujorkas studijā Long Pond ar papildu producēšanu Parīzē.[16] Reklamējot albumu, Hauards un viņa grupa to pilnībā izpildīja Goonhilly Satellite Earth Station. Priekšnesums tika tiešraidē straumēts visā pasaulē 2021. gada 8. aprīlī.[17]

2023: Is It?[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2023. gada 20. aprīlī Hauards paziņoja par sava piektā albuma Is It? izdošanas datumu — 2023. gada 16. jūniju. Paziņojumam tika pievienots singls "Couldn't Make It Up". Hauards albumu ierakstīja 10 dienu laikā kopā ar dīdžeju-producentu Neitanu 'Bullionu' Dženkinsu studijā Le Manoir de Léon.[18] Tajā ir aplūkota viņa pieredze pēc diviem TIA 2022. gada martā.[19] Lai atbalstītu ierakstu, viņš no 2023. gada maija līdz jūlijam uzsāka 23 datumu turneju Lielbritānijā un Eiropā.[20]

Personīgā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Hauardam ir attiecības ar modes dizaineri Agatu Lintotu kopš 2014. gada.[21] Viņš ir kaislīgs sērfotājs[22] un Liverpool F.C atbalstītājs.[23][24]

2022. gadā Hauards piedzīvoja divas pārejošas išēmiskas lēkmes, kas ietekmēja viņa atmiņu un runu. Pieredze ietekmēja viņa 2023. gada albumu Is It? un lika viņam atmest smēķēšanu.[18]

Ģitārspēles stils[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Hauards spēlē ģitāru ar kreiso roku. Lielākajā daļā savu dziesmu viņš spēlē pārstrukturētu ģitāru, bet dažās viņš spēlē labās rokas ģitāru otrādi (What the Moon Does). Viņš plaši izmanto alternatīvus skaņojumus, piemēram, CGCGGC (Old Pine, Everything, The Wolves), DADGAD (In Dreams, There's Your Man) un CGA#GFC (End of the Affair, Esmerelda). Viņš arī papildina šos noskaņojumus, izmantojot daļēju ģitāras saspiedēju (capo) pielietojumu daudzām dziesmām (Further Away, Everything, End of the Affair, Boat to an Island on the Wall), lai izmantotu harmonikas vai basa notis, kas citādi nav pieejamas.

Viņam ir arī raksturīgs perkusīvais spēlēšanas stils, ko sauc par “pick and go”,[25] un Hauarda metodi, noliekot ģitāru uz ceļiem un spēlējot to sitami,ko ietekmējis no mūsdienu tautas dziesmu autora un ģitārista Džona Smita.[26]

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 «A Blaze of Feather - Meet the people behind the mysterious new band (exclusive)». The Independent (angļu). 2017-04-28. Skatīts: 2023-10-30.
  2. 2,0 2,1 Tom Skinner. «Ben Howard shares new single 'What A Day' and announces fourth album». NME (en-GB), 2021-01-26. Skatīts: 2023-10-30.
  3. Kate Solomon. «Ben Howard's Is It? is ambient, pleasant and a little dull». inews.co.uk (angļu), 2023-06-16. Skatīts: 2023-10-30.
  4. 4,0 4,1 4,2 Joshi Herrmann. «Ben Howard: 'The more attention I got, the less I wanted it'». Evening Standard (angļu), 2014-08-29. Skatīts: 2023-10-30.
  5. Ben Howard interview with Absolute Radio's Pete Donaldson. Atjaunināts: 2023-10-30
  6. Evan Schlansky. «Ben Howard». American Songwriter (en-US), 2012-05-27. Skatīts: 2023-10-30.
  7. «Award-winning musician Ben Howard is one of several famous faces on the new pound notes that have been unveiled in Tones, Devon | Western Morning News». web.archive.org. 2014-08-10. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2014-08-10. Skatīts: 2023-10-30.
  8. Angus & Julia Stone - Yellow Brick Road [Live in Paris]. Atjaunināts: 2023-10-30
  9. «Ben Howard - Artists - Island Records». web.archive.org. 2014-02-27. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2014-02-27. Skatīts: 2023-10-30.
  10. Jon Stickler. «Ben Howard Announces Release Of New Single 'The Wolves' - Stereoboard». Stereoboard.com (angļu). Skatīts: 2023-10-30.
  11. «Bonnaroo Music & Arts Festival – Manchester, TN | June 15-18, 2023». www.bonnaroo.com. Skatīts: 2023-10-30.
  12. Doug Freeman, Fri., Oct. 12, 2012. «ACL Interview: Ben Howard». www.austinchronicle.com (en-US). Skatīts: 2023-10-30.
  13. «067: Mickey Smith». Looking Sideways (angļu). Skatīts: 2023-10-30.
  14. «World acts to support Jack Johnson and Ben Howard at Somersault Festival | Western Morning News». web.archive.org. 2014-03-16. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2014-03-16. Skatīts: 2023-10-30.
  15. «BBC Two - Later... with Jools Holland, Series 52, Episode 2, Ben Howard - Nica Libres At Dusk». BBC (en-GB). Skatīts: 2023-10-30.
  16. «Instagram». www.instagram.com. Skatīts: 2023-10-30.
  17. Ella Kemp. «Ben Howard live in Cornwall: a cinematic spin on the virtual gig». NME (en-GB), 2021-04-09. Skatīts: 2023-10-30.
  18. 18,0 18,1 Stevie Chick. «‘It felt like a falling apart’: Ben Howard on returning to music after two strokes». The Guardian (en-GB), 2023-06-16. ISSN 0261-3077. Skatīts: 2023-10-30.
  19. Liberty Dunworth. «Ben Howard announces new album with single ‘Couldn’t Make It Up’». NME (en-GB), 2023-04-20. Skatīts: 2023-10-30.
  20. Lucy Phillips. «Ben Howard has announced a huge 2023 UK and European tour». Dork (en-US), 2023-03-20. Skatīts: 2023-10-30.
  21. Elizabeth Paton. «Could Antibad Become the Net-a-Porter of Green Style?». The New York Times (en-US), 2018-12-24. ISSN 0362-4331. Skatīts: 2023-10-30.
  22. «Would You Rather Be A Surfer Or A Rock Star? These Lucky B*stards Get To Do Both!». Mpora (en-US). Skatīts: 2023-10-30.
  23. «Lawro's Premier League predictions v singer-songwriter Ben Howard». BBC Sport (en-GB). Skatīts: 2023-10-30.
  24. «The National's Aaron Dessner: 'We plan our tour around LFC games'». Liverpool FC. 2019-06-11. Skatīts: 2023-10-30.
  25. Ben Howard explains his 'pick and go' acoustic guitar technique and plays new song (TG241). Atjaunināts: 2023-10-30
  26. Ben Howard. Atjaunināts: 2023-10-30