DJ Dween

Vikipēdijas lapa

DJ Dween (īstajā vārdā Kaspars Dvinskis; dzimis 1983. gada 20. novembrī Gulbenē) ir latviešu mūzikas producents, dīdžejs, video klipu filmētājs un montētājs.

DJ Dween Production[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Profesionāli deju un klubu mūzikai pievērsies 2008. gadā, kad sadarbojoties ar Robertu Lejasmeijeru, tapa 2 projekti: kompozīcijas "Vella kalpi" deju versija, kas tika iekļauta Roberta Lejasmeijera albumā "Restaurācija" un remikss grupas Tranzīts dziesmai "Pa gaisu viss".

2009. gada novembrī Dween izveidoja remiksu grupas PeR dziesmai "Nevar būt" hands up & jumpstyle stilā, kas guva pozitīvas atsauksmes no dažādiem klubu mūzikas producentiem.

2009. gada decembrī sadarbībā ar solisti Sandiju Vīganti ziemas noskaņās tapa Dween pirmā oriģināldziesma "Baltas pārslas”, kas ,aptuveni, mēnesi noturējās Latviešu Radio top 20-niekā, un guva lielu radio klausītāju atzinību. 2010. gada aprīlī turpinot sadarbību ar solisti S.Vīganti tapa Dween otra oriģināldziesma "Manas acis iemīlējās”.

2010. gada februārī panākumus gan latviešu, gan igauņu radio klausītāju vidū guva Dween jumpstyle stilā remiksētā Roberta Lejasmeijera un Candy dziesma “Rīts ir tālu vēl”. Remikss Latvijas Klubu mūzikas stundu klausītāju balsojumā, 21 skaņdarba konkurencē, ieguva 2. vietu.

2010. gada septembrī Laura Reinika dziesmai "Es skrienu" tika izveidots īpašais Dween Jumpstyle remikss, kas tika iekļauta Laura Reinika albumā "Es skrienu" kā bonusa versija.[1]

2010. gada nogalē Grupai BTH dziesmai "Last Christmas" tika izveidots jauns moderns remiks,kas tika izdots Amerikas Savienotajās valstīs.[2]

DJ Dween kļuva atpazīstams pēc tam, kad viņa producētā un kopīgi ar dziedātāju Miku Dukuru izpildītā dziesma „ Tu mani cel” 2011.gadā kļuva par latviešu deju mūzikas klubu hītu un nonāca „Muzikālās bankas” finālā un tika atzīta par gada četrpadsmito vērtīgāko dziesmu.[3]

Jau 2012. gadā veiksmīgi sadarbojoties ar Nikolaju Puzikovu tapa dziesma "Tu esi karsta" kas guva atzinību no top klubiem un dīdžejiem. Ilgi noturējās "Latvijas Radio 2" topā.

Tā paša gada ietvaros, sadarbojoties ar Sabīni Berezinu un Grafomānu nonāca radio stacijās dziesma "Ir jāmeklē", kas bija viena no vērtīgākajām "Muzikālās bankas" dziesmām.

2014. gadā sadarbojoties ar Oskaru Deigeli tika izdota dziesma "Man Tevis Nepietiek".

2013. gadā Sadarbojoties ar Nikolaju Puzikovu un reperi Mixtyper tika izdota dziesma "Viņas varā".

2013. gadā nogalē sadarbojoties ar Ivo Fominu tika izveidota spēcīga dziesma "Radio aktīvs" Kas iekļuva "Latvijas Radio 2" apritē.

Uzvarot dziedātājam Justs Eirovīzijā, dziesmai Heartbeat Dween izveidoja dziesmas remiksu, kura tika iekļauta labāko remiksu izlasē.

2016. gadā. Sadarboties ar Nikolaju Puzikovu tika izdota saulaina dziesma "Ceļojums", kas bija "Latvijas Radio 2" viena no gada spēlētākajām dziesmām.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]