Dalībnieka diskusija:81.198.187.171

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai Jūs pārbaudāt failus, saites uz kuriem ievietojat? Piemēram, rakstam Aizeks Azimovs pievienota saite uz bojātu ZIP failu, ko nav iespējams atvērt. --ScAvenger 19:22, 12 jūlijā, 2010 (UTC)

Saite strādā, 100punkti, tikko vēlreiz pārbaudīju. Jā un zip fails veras vaļā. Varbūt Jums ir vecāka versija.

Pamēģināju ielādēt no cita servera, tad atveras. Iespējams, kāda nejauša kļūme. --ScAvenger 19:37, 12 jūlijā, 2010 (UTC)

Man šķiet, ka autortiesības uz Orvela un Azimova darbiem vēl nav beigušās, tātad saites uz viņu darbu lejupielādi īsti likt nedrīkst. --SpeedKing (runāt  · devums) 19:45, 12 jūlijā, 2010 (UTC)

+1 --Zemgalietis 19:46, 12 jūlijā, 2010 (UTC)

No vienas puses, Vikipēdijas uzdevums nav pirātisma apkarošana un saitu satura analīze, no otras - vismaz pēc angļu vikipēdijas noteikumiem ārējas saites uz vietnēm, kas pārkāpj autortiesības, nav vēlamas (personīgi manas domas ir savādākas, bet noteikumi ir noteikumi un likumi ir likumi). Vispār mums ir diezgan daudz šajā ziņā šaubīgu ārēju saišu (kaut vai šeit), kas stāv gadu gadiem. --ScAvenger 19:53, 12 jūlijā, 2010 (UTC)

Nus, bet attēlu gadījumā mēs vairāk vai mazāk ņemam autortiesības vērā, it kā pēc anoloģijas tā būtu jārīkojas arī šajā gadījumā. No otras puses, neba wiki būs jānes atbildību par šo darbu autortiesību pārkāpumiem. P.S. Man kaut kur ir Mein Kampf un Cionas grudro protokoli latviski PDF failā :))) --Zemgalietis 20:01, 12 jūlijā, 2010 (UTC)
Likt ārējas saites uz vietnēm, kur var apskatīt aizsargātus attēlus, nekad nav bijis aizliegts. Bet grāmatām diemžēl gan (vēl viena saite). Manas nelegālās domas ir tādas, ka ir vienalga, vai cilvēks paņem Azimova zinātnisko grāmatu par velti bibliotēkā, vai izlasa datora ekrānā (ir taču 21. gadsimts) un tas nebūt nenozīmē, ka viņš to pārizdošanas gadījumā nenopirks papīra formātā (kas zin, varbūt vēl vairāk pirks, jo būs taču uzzinājuši, kas tas ir). Bet - dura lex, sed lex... Tas viss dēļ sasodītās izklaides industrijas, kuru dēļ autortiesību likumi ir tādi, kā ir (ja atļausim likt saites uz pirātiskām grāmatām, būs jāatļauj arī saites uz torentiem ar filmām un mūziku). --ScAvenger 20:41, 12 jūlijā, 2010 (UTC)