Dalībnieka diskusija:Aigars P

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Novēlots sveiciens vikipēdijā :). Un paldies par ieguldījumu Liepājas puses aprakstīšanā. --Feens 12:53, 24 janvārī, 2008 (UTC)

Paldies par ielādētajiem attēliem! Vajadzētu norādīt autortiesību statusu dažiem no tiem (statuss nedrīkst būt untagged). Pieejamās veidnes atrodamas šeit. Attēliem, kas tiek nodoti brīvai lietošanai, var norādīt statusu Self, GFDL, vai CC-BY-SA-2.5. Vienkārši attēla lapā jāieraksta, piemēram, {{CC-BY-SA-2.5}}. --ScAvenger 13:01, 24 janvārī, 2008 (UTC)
Sveiciens arī no manis. Tikai gribēju vērst uzmanību uz to, ka Tevis veikatjās izmaiņās ir pārkopēti tekstu fragmenti no interneta lapām. Apskatīku vienu no pēdējām. piemēram:
Priekules muižas pils'- 1483. gadā Livonijas ordeņa mestrs Borchs piešķīra zemes īpašumu feodālim Klausam 
Korfam. Tā izveidojās Priekules muiža, un tika uzcelta tā saucamā vecā pils, kura vairs nav saglabājusies. Muiža 
atradās ļoti izdevīgā vietā, kur krustojās septiņi lielceļi. Izdevīgā atrašanās vieta nākotnē te veicināja labas un
izdevīgas tirdzniecības vietas izaugsmi, radās Priekules miests, pēc tam pilsēta. Rokot 20 gs. 60. gados 
ūdensvadu, skolas darbinieki atraka šīs vecās pils paliekas.
ir 1:1 pārkopēts no http://priekule.lkdc.lv/pils.html , un neizskatās, ka šī teksta autors būtu Aigars P. Vikipēdijā ir jāraksta pašam. Var jau arī izmantot citus avotus, bet tad ir jāpārstāsta saviem vārdiem, lai nebūtu autortiesību problēmu. Ceru, ka pārstrādāsi savus "darbus". Ja ne, tad nāksies dzēst tos fragmentus, kas ir pārkopēti. Ievēroju, ka raksts par Zirinovski ir Tevis paša rakstīts - ar to or OK, vienīgi būs jānoformē viki stilā, bet tas var arī pagaidīt. Ja kas nav skaidrs, droši jautā (vari tepat savā diskusiju lapā), gan kāds palīdzēs. --Dainis 13:14, 24 janvārī, 2008 (UTC)
Taisnība, atvainojos, nepārbaudīju. :) --Feens 13:16, 24 janvārī, 2008 (UTC)

Es tā īsti nesaprotu problēmu. Rakstot par Liepājas rajonu, izmantoju tikai savas paša fotografētās fotogrāfijas. Liekot aprakstu par vietām ievietoju to, ko publicējis esmu pēdējos 10 gadus, jo mans darbs un ikdienas dzīve saistās tieši ar Liepājas rajonu. Kāda velna pēc man tiek pārmestas autortiesību problēma? Es taču šeit neievietoju Viļa Ļāča romānu ar savu vārdu. Kādas pie velna autortiesības, aprakstot Priekuli vai Vaiņodi, kurās pats esmu pavadījis visu bērnību? Kamdēļ vajadzīgs tāds formālisms, ja šajā enciklopēdijā pat nav elementārāko datu par Liepāju vai jebkuru citu Kurzemes vietu? Pats regulāri informācijas vākšanai izmanoju vikipēdiju un un esmu tai pateicīgs, ka tā ir. Bet nevajag taču aiziet galējības tādos sīkumos. Es taču nepretendēju uz jebko. Cenšos vien apkopot to, kas pašam ir bijis vajadzīgs, bet te neatradu.

Ja esi kāda teksta, kas ir citur publicēts, autors, tad to arī vajag norādīt (vai nu attiecīgā raksta diskusijā vai ieliekot atsauci). Ja nav autora atļaujas izmantot savu darbu, tad mēs to dzēšām (cik nu ir iespējams izkontrolēt). Ja tajā Web lapā nav skaidri norādīts autors, tad nevar zināt, vai to rakstījis Aigars vai Pēteris. Ja nav žēl, liec droši paša rakstītos tekstus. Ņem arī vērā, ka Vikipēdijā publicēto drīkstēs brīvi izmantot jebkuš cits, tai skaitā arī komerciāliem mērķiem. Vai tas saskan ar Tevis publicētā attiecīgās mājas lapas "saimnieka" uzskatiem, lai paliek tavā ziņā. --Dainis 13:59, 24 janvārī, 2008 (UTC)
Mēs tikai gribam civilizēti risināt autortiesību jautājumus. Neviens, kamēr tas netiek skaidri pateikts, nevar zināt, ka ievietotais teksts ir Aigara P darbs, kamēr viņš nav par to paziņojis un arī skaidri pateicis, ka - jā, es piekrītu nodot šo tekstu sabiedrības rīcībā, kas ir vikipēdijas būtība (no kā arī izriet, ka jebkurš cits to tekstu var mainīt, labot, kas bieži var nepatikt "pirmatnējajam" autoram). --Feens 15:10, 24 janvārī, 2008 (UTC)

Attēlu autortiesības[labot pirmkodu]

Atgādinu, ka attēliem nepieciešams norādīt to statusu (kurš ir autors, ir skaidrs, bet joprojām nav skaidrības, vai attēli tiek nodoti brīvai sabiedrības lietošanai). Nebūtu īsti pareizi, ka licences voluntāri saliek citi lietotāji, to vajadzētu darīt pašam autoram. --ScAvenger 19:51, 4 martā, 2008 (UTC)

Spriežot pēc augstāk minētā, attēli ir uzskatāmi par brīviem (autors diemžēl šeit vairs neieskatās). --ScAvenger 19:29, 17 jūnijā, 2010 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.48 (EEST)[atbildēt]