Dalībnieka diskusija:Birze viktors

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Savu rakstu labošana[labot pirmkodu]

Vikipēdijā ir pieņemta noruna, ka rakstus par sevi cilvēki neraksta un nelabo. Līdz šim gan nekas vēl "slikts" nav izdarīts, bet ja ir kādi faktu labojumi, tad tos vajadzētu minēt raksta diskusiju lapā. Šādā veidā raksts var saglabāt neitralitāti. --Papuass 15:35, 6 janvārī, 2008 (UTC)

Kategorijas[labot pirmkodu]

Tādā veidā rakstus kategorijām pievienot nevar. Vispirms rakstu ir jāuzraksta, jānorāda tajā vēlamā kategorija un raksts pievienosies automātiski. --ScAvenger 12:47, 7 janvārī, 2008 (UTC)

Nu nevajag aiztikt tās kategorijas :) Kategorija ir jāieraksta raksta beigās ar rindiņu [[Kategorija:XXXX]], pašā kategorijā nekas nav jāraksta! --ScAvenger 14:16, 7 janvārī, 2008 (UTC)

Attēlu autortiesības[labot pirmkodu]

Vikipēdijā ar autortiesībām aizsargātus attēlus var ievietot tikai atsevišķos gadījumos. Visos citos gadījumos tam ir jābūt licencētam pēc kādas no brīvajām licencēm vai autoram jāatsakās no autortiesību izmantošanas. --Papuass 14:31, 10 janvārī, 2008 (UTC)

Pēc LR likumdošanas autors nemaz nevar atteikties no savām nemantiskajām autortiesībām kā tādām, t.sk. to izmantošanas - autors var tikai ļaut savu darbu izmantot nekomerciālos nolūkos.
Vikipēdiju publicē saskaņā ar ASV autortiesībām tā kā LR likumdošana varētu izrādīties sekundāra. Vikipēdijas autortiesības nosaka, ka tās saturam, tai skaitā attēliem, jābūt izplatāmam un izmaināmam bez kādiem ierobežojumiem tai skaitā samaksas, tiek uzskatīts par pieņemamu prasīt norādīt kas ir attēla autors. Vārdu sakot jūs savas autortiesības, protams, nezaudējat, bet jums jāapliecina, ka piekrītat, ka jūsu darbu var izmantot atbilstoši Vikipēdijas autortiesību noteikumiem. ~~Xil...sist! 15:27, 10 janvārī, 2008 (UTC)
Nuss, to, ka latviešu vikipēdija nepakļaujas LR un ES likumiem, nevajadzētu skaļi paust. ;)) Es neapšaubīju Papusa teikto, tikai precizēju, ka autors autortiesības nekādi nevar ne zaudēt, ne atteikties (kaut pēc Ziemeļamerikas tiesību doktrīnas viņš var atteikties no "tiesību īstenošanas"). Neesmu jurists, tāpēc nespriedīšu (kaut tieši šobrīd lasu M.Grunduļa "Ievads autortiesībās"). Vakar pasutīju juridiskajā birojā slēdzienu, ko no citu radītā un cik lielā mērā var izmantot publiskā telpā nekomerciāliem mērķiem - saņemšu slēdzienu, varbūt būs ar ko dalīties (man ir aizdomas, ka te ļaudis krietni pārspīlē ar šo "svēto govi"). :)--anonīms 15:37, 10 janvārī, 2008 (UTC)
Iepazīties ar tādu slēdzienu nebūtu slikti! Vienīgi jāņem vērā, ka Vikipēdijas materiāli ir izmantojami ne tikai nekomerciālos, bet arī visnotaļ komerciālos nolūkos. Līdz ar to arī viens no fair use jeb godprātīgās izmantošanas kritērijiem - nedrīkst tikt ietekmēta ar autortiesībām aizsargāta darba komerciālā vērtība. No GFDL licences, pēc kuras tiek izplatīta Vikipēdija, izriet, ka Vikipēdiju var arī nodrukāt un pārdot par naudu (ja tikai ir pircēji), taču jāsaglabā brīva pieeja izejas datiem. --ScAvenger 17:25, 10 janvārī, 2008 (UTC)

Būtu jāatceras, ka, ielādējot attēlus, obligāti jānorāda to izcelsme, lai varētu noteikt to autortiesību statusu. --ScAvenger 18:19, 17 janvārī, 2008 (UTC)

Kā tur īsti palika ar to juridisko slēdzienu? --ScAvenger 15:20, 20 jūnijā, 2008 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.49 (EEST)[atbildēt]