Dalībnieka diskusija:Buks

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

...[labot pirmkodu]

  • Rakstus kategorijām var pievienot raksta tekstā jebkurā vietā ierakstot [[Kategorija:kategorija_kurai_jāpievieno]] (Kategorija vietā var lietot arī Category). Parasti šos ierakstus saliek gandrīz pašās raksta beigās. (rakstu Levits Karls jau pieliku kategorijai Kategorija:Filozofi, bet tas tur pagaidām ir vienīgais raksts, jo visi filozofi ir sašķiroti sīkāk, pa apakškategorijām)
  • Ja wikitekstā ir viens enter, mediawiki to parasti ignorē, lai sadalītu rindkopās te parasti nākas lietot divus enter pēc kārtas. -Yyy 18:07, 11 oktobrī, 2007 (UTC)
Sadalīšanai rindkopās var lietot arī HTML tagus <br> un <p>, vai arī pogu "Line break" (ar līko bultu). --ScAvenger 18:25, 11 oktobrī, 2007 (UTC)

Paldies par padomiem - jau palaboju. Šobrīd aktuālākais ir pareizajā kategorijā ielikt (ar pašu tekstu rediģēšanu jau kaut kā skaidrībā esmu ticis.

Levits Karls[labot pirmkodu]

Vikipēdijas politika ir rakstīt pašiem, nevis pārkopēt tekstus no citurienes, lai nerastos autortiesību pboblēmas. Tevis ievietotais teksts Levits Karls ir paņemts no [1]. Protams, to var izmantot kā pamatu, bet ir jāpārstāsta saviem vardiem. --Dainis 07:15, 12 oktobrī, 2007 (UTC)

Cien Daini - ilasīt māku, noteikumus esmu izlasījis. Ja salīdzinātu manu lietotājvārdu te un referāta par Levitu autora vārdu iekš http://vesture.sauc.lv/, tad pamanītu zināmu līdzību. Autors esmu es, un te ieliku "enciklopēdisku izziņu", jo latviski materiālu par Karlu Levitu vispār nav (ar ko sadūros, rakstot referātu). :)

Protams, atvainojos. Vispār jau ir grūti pārbaudīt, vai Vikipēdijas lietotājs ir tas pats autors kādam rakstam no ārpuses. Cerēsim, ka tā tas ir. Vajadzēja taču ielikt informāciju diskusijas lapā: " Tā un tā - es esmu autors šim tekstam, kas ņemts no ..." Tad nebūtu domstarpību. Vispār jau priekš enciklopēdijas raksta šis teksts ir drusku par "izplūdušu", bet sākumam būs labs. Ceru uz turpmākiem rakstiem. Ja esi kaut kur citur ko rakstījis, droši liec iekšā. Vēl kas - pie diskusijas komentāriem beigās liek savu "parakstu" ~~~~ --Dainis 09:44, 12 oktobrī, 2007 (UTC)

1) Pagrūti, dodot info par filozofu, neizplūst sadaļā "filozofiskie uzskati": tie filozofi jau no dabas baisie pļurkstētāji, pie tam viņu uzskati mainās, šiem vecākiem kļūstot. Grūti ieturēt aprakstā enciklopēdisko stilu. No otras puses, tā kā šī pagaidām ir vienīgā informācija latviešu valodā par šo filozofu, kaut kādas viņa idejas vajadzēja atreferē† - tas ļoti noderēs, ja kādam kādu referātu jāraksta. 2) Par tām diskusiju lapām vēl īsti neesmu iebraucis, vai tur dalībnieki par ko diskutē, jeb ziņo moderatoriem par klāt nākušo info? Nekas, iemanīšos. 3) Kaut kas būs noteikti, taču galvenokārt par Āzijas viduslaikiem - tā mana specialitāte.

Diskusiju lapā lietotāji apspriež, ja viņiem šķiet, ka kaut kas nav kārtībā ar rakstu. Ja ir jauns info, labot drīkst pats, moderatori to visiem rakstiem nedarīs. Viņi pārsvarā sit vandāļus. Un vajag parakstīties šeit - rīkjoslā poga blakus sarkanajam nosvītrotajam W. --Papuass 10:54, 12 oktobrī, 2007 (UTC)

Nevajag norādīt savu e-pastu tieši lietotāja lapā, tā būs tikai ēsma visādiem spambotiem. To labāk norādīt lietotāja sadaļā "Manas izvēles" (sk. pa labi pašā augšā), ieķeksējot "Atļaut saņemt e-pastus no citiem lietotājiem." --ScAvenger 09:16, 13 oktobrī, 2007 (UTC)

Par attēlu pielietošanu var palasīt šeit. Parasti ieraksta rindiņu [[Attēls:Attēla faila nosaukums ar paplašinājumu|thumb|xxpx|komentārs]]. Thumb nozīmē, ka attēls tiks rādīts speciālā rāmītī, pēc noklusēšanas atradīsies labajā pusē. xxpx ir attēla izmērs pikseļos (piemēram, 200px). Ja to nenorādīs, tiks ņemta noklusētā vērtība.
Kas attiecas uz attēlu "cenzūru" - tā nav mūsu pašizdomāta kaitniecība, bet Vikipēdijas vispārīga prasība ievērot autortiesības (mēs to vēl ļoti "maigi" skatāmies, lielās vikipēdijas dzēš bez ierunām). --ScAvenger 11:07, 13 oktobrī, 2007 (UTC)


Paldies par info. :) Galu galā ar anarhiju un protestu pret trūdošo naudasmaisu kāri visu cenzēt, varu nodarboties savā blogā, nevis te. ;) Buks

Esi pats ticis galā, viss ir pareizi :)
Šeit nav nekādu "trūdošo naudasmaisu", Vikipēdija tiek uzturēta no pašu lietotāju ziedojumiem; tai vienkārši jāpakļaujas pastāvošajiem likumiem. --ScAvenger 11:13, 13 oktobrī, 2007 (UTC)

Diskusijas dzēšana[labot pirmkodu]

Nevajag dzēst diskusiju, tā pie mums darīt nav pieņemts (izņēmums, protams, ir vandālisma gadījumi, kad ir sarakstītas rupjības). Šeit ir informācija, kas var būt noderīga arī citiem lietotājiem. Ar pašu lietotāja lapu var darīt, ko vēlas, saprotams, zināmās robežās. --ScAvenger 17:43, 15 oktobrī, 2007 (UTC)

Vainīgs, nezināju. :) Šķita, ka tēma izsmelta. Turpmāk diskusijas neaiztikšu.--Buks 08:08, 16 oktobrī, 2007 (UTC)