Dalībnieka diskusija:Denissman

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Denissman. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

--Edgars2oo7 (bla...blā/tfū) 12:44, 14 janvārī, 2010 (UTC)

Lattelecom[labot pirmkodu]

Paldies par ieguldījumu (tas ir darbavietas uzdevums?), bet vajadzētu pacensties tēmu aprakstīt enciklopēdiskāk, Vikipēdija nav vieta reklāmtekstiem. Ja it minēti fakti, tad būtu labi tiem pielikt atsauces. Veiksmi darbā! --Papuass 15:18, 14 janvārī, 2010 (UTC)

Sveiki, Papuas. Ceru, ka pareizi sapratu, kā Tev atbildēt (atrast informāciju par tavām angļu valodas zināšanām bija daudz vieglāk, neka "Reply" pogu :-)). Lattelecom nestrādāju. Lai gan esmu strādājis, tāpēc par šo uzņēmumu zinu vairak, nekā jebkurs cits. Jau sen biju pamanījis šo briesmīgi nepilnīgo un vienpusīgu rakstu (gan latviski, gan angliski), bet tieši tagad, kad man ir neticami daudz brīvā laika, nolēmu tiem pieķerties klāt. Tas, ka jebkurš texts bez atsauces ir kaka, man iemacīja mans maģistra darba vadītājs, bet lieta tāda, ka tās man atsauces man nesanāk pievienot. Es pamazām apgustu lietas un drīz arī to sapratīšu. Es ceru, ka raksta autors uz mani neapvainosies par to, ka šobrīd vina texts kadam var likties reklāmisks (ņemot vēra to, ka raksts jau kādus trīs gadus nav aktuāls, domāju, ka viņš to jau ir aizmirsis). Es turpināšu trenēties un rezultats būs ideāls. Un lai izvairītos no aizdomām par reklāmtextiem, turpunāšu praktizēties uz rakstiem par Subates pilsētu (nepilnīti maziņš texts) un Hjū Loriju :-))) Denissman 15:50, 14 janvārī, 2010 (UTC)
Izdevās gan pareizi atbildēt :) Par atsaucēm lasi šeit Vikipēdija:Stila_rokasgrāmata#Atsauces. Paldies par ieguldījumu, kuru gan spēs novērtēt tikai neliels cilvēku loks un veiksmi darbā vēlreiz. --Papuass 15:55, 14 janvārī, 2010 (UTC)
Paldies par linku (man bija cerība, ka Tu to atsūtīsi). A ko Tu īsti domā ar "spēs novērtēt tikai neliels cilvēku loks"? To, ka maz lasa, vai to, ka tiem, kas lasa, nav svarīgi, kas raksta.Denissman 16:02, 14 janvārī, 2010 (UTC)
Vikipēdija latviski nav visai populāra un par kādu šauru tēmu rakstot, pārsvarā jau sanāk tikai pašam prieks. Nez kāpēc igauņiem ir 407 "aktīvi lietotāji", lietuviešiem 571, bet mums tikai 243. Tas atspoguļojas arī rakstu skaitā. Bet gan jau ar laiku :). --Papuass 16:06, 14 janvārī, 2010 (UTC)

Sveiks, varbūt būtu labāk, ja tu misiju, vīziju un vērtības nesadalītu pa trim apakšnodaļām, bet aprastītu vienā nodaļā saistītā tekstā (t.i. tā vietā lai uzskaitītu vērtības var rakstīt "uzņēmums par savām vērtībām atzinis to, to un to") Citādi sanāk, ka satura rādītājā parādās trīs sadaļas kurās gandrīz nemaz nav teksta ~~Xil (saruna) 20:04, 18 janvārī, 2010 (UTC)

OK, palabošu. Paldies par ieteikumuDenissman 07:14, 19 janvārī, 2010 (UTC)

Sveiki. Ceru, ka mani kads dzird. Man ir precizējošs jautājums par bilžu ievietošanu. Kad cenšos augšupieladēt bildi, man prasa norādīt source, licenses un autoru. Ko darīt, ja vēlos ielādēt vienkārši uzņēmuma logotipu. Tas ir izveidots pirms kādiem 10 gadiem un autoru neviens nezin, tas vairs nav atrodams interneta mājaslapā un es to esmu pirms vairakiem gadiem saņēmis pa e-pastu un tas pieder uzņēmumam. Kā var šādu bildi ievietot? Paldies liels jau iepriekš.Denissman 08:16, 19 janvārī, 2010 (UTC)

Logo un citus ar autortiesībām aizsargātos izņēmumus var ielādēt, norādot saiti uz avotu un pieliekot atbilstošo veidni, šajā gadījumā tekstā jāiekopē šitāds kods: {{logo}} --Papuass 08:38, 19 janvārī, 2010 (UTC)
Sveicināti. Tomēr vēl viens mazs precizējums par bildēm (ja jau te viss, kas saistīts ar bildēm ir tik nopietni). Aizvakar kā ma likās ļoti smuki pastradāju ar tekstu par Latvijas latu, pieliekot dažas bildes ar ierobežotās tirāžas latiem, kuru tur, nezkāpēc, nebija. Godīgi noradīju, ka bildes paņēmu no Latvijas bankas mājaslapas (noradīju Latvijas banku arī kā autoru) un ka bildi atradu publiskajā vietnē ar Google palīdzību. It kā ieskenēt tos latus var jebkurš, bet man skeneris nav un man likas godõgi noradīt to, ka bildes esmu paņēmis no bankas mājaslapas. Domāju ka banka man (ka jebkuram kolekcionāram) tikai būtu pateicīga par mūsu nacionālās valūtas popularizēšanu. Un ko es uzzinaju šodien, kas mēģināju ielādēt jaunu Lattelecom logo - pie katra manis ielādēta lata bildes stav uzraksts "No license!!!" Izskatās tik briesmīgi, ka var likties, ka drīz tās visas bildes iznīcinās. Tāpēc beidzot jautājums - up-laudējot bildes, kas paņemtas no publiskās mājaslapas, ko vislabāk norādīt sadaļā "license". Un ko norādīt, kad ladēju bildes, kas nav paņemtas no interneta, kuram nav nekads URL piešķirts un kuras man ir atsūtītas pa e-pastu kā publicitātes foto? Liels paldies par palīdzību! Denissman 14:44, 21 janvārī, 2010 (UTC)
Acīmredzot runa ir par bilžu ielādēšanu Vikikrātuvē, nevis lokāli latviešu Vikipēdijā. Nāksies apbēdināt - daudzas minētās bildes no turienes neizbēgami tiks izdzēstas, jo Vikikrātuvē drīkst būt tikai pilnīgi brīvi attēli, ko var publiski izmantot jebkurām, tai skaitā komerciālām, vajadzībām. Dažādi komerciāli logo un no citām mājaslapām bez atļaujas ņemti attēli tur lido ārā uzreiz. Monētu attēlus var ielādēt (tie atbilst autortiesību likuma 6.2. pantam), licencējot tāpat kā citus šeit atrodamos attēlus. Logo var ielādēt lokāli pie mums ar licenci {{logo}} un izcelsmes avotu. Publicitātes foto var ielādēt, ja autors piekrīt to brīvai publiskai izmantošanai (vēlams publicēt to atļaujošo saraksti, protams, izdzēšot sensitīvos datus). --ScAvenger 17:22, 21 janvārī, 2010 (UTC)
Paldies par informāciju. Var būt tad ir iespējams uzzināt, kur var palasīt pamācību, kā var ieladēt bildi lokali latviešu Vikipēdijā (man nav principiāli, kur tas bildes likt; galvenais, lai varētu izlustrēt rakstu). Paldies.Denissman 09:55, 22 janvārī, 2010 (UTC)
Var palasīt šeit un šeit, kā arī augšupielādes lapā. --ScAvenger 10:12, 22 janvārī, 2010 (UTC)