Vikipēdija:Laipni lūdzam Vikipēdijā

Vikipēdijas lapa
 

Laipni lūdzam Vikipēdijā...

Laipni lūdzam! Priecājamies, ka vēlies uzlabot Vikipēdiju un ceram, ka šeit pavadīto laiku izbaudīsi tikpat ļoti cik mēs. Jaunajiem Vikipēdijas papildinātājiem tās lielais apjoms un daudzās jomas pirmajā brīdī var šķist grūti aptveramas, taču neuztraucies — ar laiku viss kļūs saprotamāks. Ja ir kādi jautājumi vai radušās problēmas, vienmēr būs kāds dalībnieks, kurš ar prieku palīdzēs. Pārējā šīs lapas daļa ir dažādas saites, kas palīdzēs sākt darboties Vikipēdijā. Veiksmi Vikidarbā! — Vikipēdijas kopiena

Viena no labākajām lapām, ko apskatīt pēc šīs lapas izlasīšanas, ir Ievads.

Ja darba procesā rodas kādi jautājumi, droši vari tos uzdot kopienas portālā vai kāda dalībnieka diskusiju lapā.

Padoms: Diskusijā pēc sava jautājuma paraksties ar četrām tildēm (~~~~); tas automātiski pievienos Tavu dalībnieka vārdu un jautājuma uzdošanas laiku.

Tāpat iesakām apskatīt svarīgāko pamatinformāciju un pamācību.

 

Vikipēdijas pārlūkošana

Lai izprastu Vikipēdiju, vieglāk ir iztēloties to kā mājaslapu ar divu veidu lapām: pašas enciklopēdijas rakstiem un kopienas lapām (kas nepieciešamas dalībniekiem).

Lai kaut ko sameklētu enciklopēdijas daļas lapās, augšējā labajā stūrī ir lodziņš "meklēt", tajā ieraksta meklējamo jēdzienu un, ja ir raksts ar tieši tādu nosaukumu (vai arī pāradresācija), tas tiks atvērts. Ja raksts ar tādu nosaukumu nav, tiks parādīts saraksts ar rakstiem, kuros ir meklējamais vārds. Meklēšanas funkcijai var piekļūt arī meklēšanas lapā. Ja ir aptuveni zināms meklējamā raksta nosaukums un negribas lietot meklēšanu, var aplūkot visu rakstu alfabētisko sarakstu.

Starp Vikipēdijas kopienas lapām ir dažādas palīdzības lapas, instrukcijas, pamācības, diskusiju lapas, dalībnieku lapas u.c. Tās tiek izmantotas dalībnieku saziņai un enciklopēdijas attīstīšanai.

 

Mūsu "noteikumi"

Noteikti izlasi iepriekšminētās lapas! Tās ir ļoti svarīgas un Tev palīdzēs — pat, ja nekas neizdodas pirmajā otrajā desmitajā septiņpadsmitajā 33. reizē! :-)

 

Ja Tev ir nepieciešama palīdzība...

Ja esi pieļāvis kļūdu un vēlies to atcelt, tad tā arī dari. Instrukcija: nospied pogu "Hronoloģija" lapā, kurā esi pieļāvis kļūdu. Tad spied uz saites "atcelt" rindiņas beigās tai izmaiņai, ko vēlies atcelt.


Dažas palīdzības lapas:


Vietas, kur vari uzdot jautājumus:

Tāpat ar prieku Tev palīdzēs gandrīz ikviens no Vikipēdijas administratoriem.