Dalībnieka diskusija:Egulbis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Egulbis. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- Sveicējs (diskusija) 2020. gada 21. janvāris, plkst. 03.18 (EET)[atbildēt]

Biogrāfiju rakstīšana[labot pirmkodu]

Sveicu! Te nu uzreiz jāpasaka, ka Jums izdevās sasniegt ko izcilu: pieredzējušie lietotāji Egilus un Turaids par kaut ko bija vienisprātis. Tas ir, par to, kādas ir normas rakstiem Vikipēdijā... Un enciklopēdijas rakstos nav vietas aprakstiem, ar ko tieši kāds diktators pierijas līdz ūkai. Jūsu piesauktajā angļu versijā par Kimu nekā tāda nav, tur ir neitrāla informācija, bet galvenais - tur ir pilnvērtīgs sabalansēts raksts par valsts vadītāju, kurā rindkopa par veselību ir maznozīmīga sadaļa garā tekstā, nevis pāris teikumi par amatu un ģimeni un pēc tam divreiz garāks, emocionāls ne-neitrāls apraksts par viņa kulinārajiem ieradumiem. Kims nav sportists vai diētologs, lai viņa uztura detaļām būtu principiāla nozīme. Frāze "Kimam ir problēmas ar veselību un lieko svaru pārmērīgas apetītes un smēķēšanas dēļ" ar saiti visa tā garā izvirduma vietā būtu pieņemami neitrāla un pietiekami īsa, lai nesagrautu balansu starp svarīgo - Kima vesto politiku - un treššķirīgo, t.i. viņa kulināro eksotiku. Mums te nav propagandas kanāls, un lai gan daži no mums ar propagandu nodarbojas (pats reizēm grēkoju), tas jādara saskaņā ar Vikipēdijas principiem: neitrālu skatījumu bez viena viedokļa uztiepšanas, sabalansētību starp svarīgām un mazsvarīgām lietām un mierīgu attieksmi pret visām iesaistītajām personām un lietām. Dzīvu personu biogrāfijas jāraksta īpaši delikāti, lai ko mēs par šīm personām nedomātu. Re, te ir izziņa, kā rakstām biogrāfijās: angliski un krieviski.

Ko mēs, Vikiveči, nedarām labi un pareizi - mēs par maz kontaktējam ar citiem lietotājiem, kuriem tādēļ trūkst skaidrības par Vikipēdiju, īpaši ievērojot latviskās pamācības nepilnības. Slikti, ka līdz šim neviens, izņemot automātisko botu, nebija Jums neko uzrakstījis. Te nu arī es varu kaisīt pelnus uz galvas, bet, godīgi sakot, mūsu te ir par maz un uz izskaidrošanas darbiem katram parasti neatliek laika. Vienkārši atgriezt Jūsu labojumus atpakaļ bija labākais, ko varēju izdarīt. Paspēju vēl iemest aci Jūsu pārējā devumā, ieraudzīt no tā, ka neesat nekāds tīšais vandālis, un tāpēc nenobloķēju. Sākt pēc tam "labošanas karu" nebija pareizi, strīdus pieņemts veikt rakstu un lietotāju diskusiju lapās. Bet šai gadījumā atstāt tādu tekstu Vikipēdijā nevarēja un strīdēties velti, tas redzams jau no tā, ka trīs savstarpēji nesaistīti noteikumus zinoši lietotāji pēc kārtas viņu met ārā un neviens neiet aizstāvēt. Kaut kas tāds te rakstos ilgstoši paliek tikai tad, ja tas paslīdējis neviena nepamanīts.

Galvenais, nezaudējiet šī incidenta dēļ pašcieņu un apetīti :) Ķildu Vikipēdijā netrūkst, gadās arī nikna grūstīšanās, kad pozīcijas nav savienojamas. Šis bija tikai viens no daudzajiem strīdiem, un neveiksme vienā vietā nozīmē papildus pieredzi nākamajām darbībām citās vietās.--Egilus (diskusija) 2020. gada 1. marts, plkst. 08.26 (EET)[atbildēt]