Dalībnieka diskusija:Foxpro

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Laipni lūdzam Vikipēdijā, Foxpro! Kā jau Tu droši vien zini, šeit var veidot un rediģēt rakstus, palīdzot Vikipēdijai augt lielākai. Sākumā ir ieteicams izlasīt pamācību. Eksperimentēt ir iespējams smilšu kastē. Savus jautājumus un ieteikumus vari rakstīt kopienas portālā. Komentārus diskusijās ir jāparaksta ar četrām tildēm (~~~~) - tās tiks pārvērstas tekstā, kur būs norādīts tavs lietotāja vārds un komentāra atstāšanas laiks. --SpeedKing 17:47, 8 novembrī, 2007 (UTC)

Terminu pāradresācija un kategorijas[labot pirmkodu]

Ja pāradresētajam terminam nav nepieciešama kategorizācija, kādā veidā tas var būt redzams kategorijā pie kuras pieder? Automātiski attiecīgajā kategorijā tas it kā neparādās. foxpro 21:34, 18 janvārī, 2008 (UTC)

Pāradresētajiem terminiem nav jāparādās kategoriju lapās; kategorijas pievienojam tikai galvenajiem šķirkļa vārdiem. Ilustrācijai varētu izmantot piemēru ar drukāto enciklopēdiju, kur visi šķirkļi ir sakārtoti pēc alfabēta pēc galvenā šķirkļa vārda ("Tāldarbs"), bet tālāk šķirklī ir uzskaitīti citi termini, kas apzīmē šo pašu jēdzienu ("Teledarbs"). Kad enciklopēdiju kārto pēc alfabēta, tad vērā ņem tikai galveno šķirkļa vārdu, nevis visus citus sinonīmus. Pārējie sinonīmi palīdz atrast galveno šķirkli.
Hmm. Ja iepriekšējais piemērs nav pietiekami skaidrs pamatojums, varbūt var palīdzēt cits piemērs ar "Panevēžu", ko latviski var pierakstīt dažādi. Visi dažādie rakstības veidi tiek piefiksēti kā pāradresācijas "Paņevēža", "Poņevēži", tāpat arī lietuviskais Panevėžys, bet, ja visām šīm pāradresācijām tiktu pievienota kategorija un tās būtu visas redzamas kategorijas lapā, tur būtu nepārskatāma informācijas "pārbagātība". --Jūzeris 22:31, 18 janvārī, 2008 (UTC)
Esmu ievērojis, ka dažkārt pāradresācijas tomēr kategorizē, ja grib ielikt kategorijā kāda raksta atsevišķu sadaļu - tad sadaļas nosaukumu raksta kā pāradresācijas lapu #REDIRECT [[Raksta nosaukums#Sadaļas nosaukums]] un pievieno attiecīgai kategorijai; kategorijas lapā šādas pāradresācijas rādās kursīvā (piemēram, sk. šeit). Tomēr šādu paņēmienu būtu jālieto tikai īpašos gadījumos. --ScAvenger 06:24, 19 janvārī, 2008 (UTC)
Paldies, domu sapratu. foxpro 12:53, 19 janvārī, 2008 (UTC)

Neliels padoms - izmanto pogu [Parādīt pirmskatu] izmaiņu aplūkošanai, lai rakstam neveidotos liekas versijas un nepiesārņotos pēdējo izmaiņu lapa. --Papuass 14:35, 19 janvārī, 2008 (UTC)

Kāreiz sāku aizdomāties par šo problēmu. Paldies par padomu. foxpro 14:37, 19 janvārī, 2008 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.52 (EEST)[atbildēt]