Dalībnieka diskusija:Ingrida Picukane

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Ingrida Picukane. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

"varbūt netraucē cilvēkam strādāt (lapa ir procesā) un pamēģini pats/ti kādu lapu izveidot???"

Paldies par ieguldījumu latviešu valodas Vikipēdijā. Ja lapa ir procesā, tad pirms darba pašā augšā ir jāieliek Veidne {{inuse}}, tad lapā parādīsies uzraksts, ka lapa pašlaik tiek papildināta un lūgums to nerediģēt. Pēc darba beigšanas inuse ir jāizņem. Nekādā gadījumā nedrīkst diskutēt vai uzrunāt pašā lapā! Priekš tam ir domātas Diskusiju lapas! Lūdzu tā vairs nedari. Turklāt latviešu valodas Vikipēdijā nav pieļaujams savstarpējais negatīvisms. Iesaku izskriet cauri Lietotāju uzvedības noteikumiem, lai izvairītos no turpmākajiem pārpratumiem. Paldies un veiksmi darbā! --Digital1 (uzrunāt) 01:05, 16 decembrī, 2008 (UTC)


ES tiešām nezināju, kā pareizi parādīt, ka lapa ir procesā. "Turklāt latviešu valodas Vikipēdijā nav pieļaujams savstarpējais negatīvisms." - pilnīgi piekrītu, ļoti žēl, ka man kā iesacējam wikipēdijā ntiek sniegts atbalsts, bet gan notiek ļoti nekompetenta un brutāla manu textu labošana: turklāt vēl pirms pāris nedēļām nevienam nerūpēja animācijas sadaļa vispār. Varbūt es pasteidzos ar informācijas ievietošanu, bet patreiz es cenšos izveidot to iespējami skaidru un sakarīgi. paldies! Ingrida Picukane 07:57, 16 decembrī, 2008 (UTC)


Iepazīstoties ar raksta animācija hronoloģiju, nerodas iespaids, ka labošana bijusi nekompetenta. Rakstu ir tiesības labot jebkuram, ja vien nav paziņojuma "inuse". Vajadzētu to uztvert mierīgāk - Vikipēdijas raksti ir kopīgs "īpašums". Ar laiku visas neprecizitātes tiks novērstas. Atgādinu, ka diskusijās ir jāparakstās, citādi grūti izsekot, ko kurš teicis. Vēl vajadzētu vairāk ievērot principu, ka sīkām izmaiņām darba gaitā jālieto poga "parādīt pirmskatu", un saglabāt lapu tikai pēc darba beigšanas vai lielāku teksta daļu pievienošanas. Tā nav piekasīšanās, bet tā paša atbalsta sniegšana :) Veiksmi darbā! --ScAvenger 06:35, 16 decembrī, 2008 (UTC)


Jocīgi: man likās, ka izdzēst manus ievietotos attēlus un dzēst apakšvirsrakstus ir kvalificējams kā vandālisms. (3.2.2. Aizliegts rediģēt un dzēst esošus rakstus veidā, kas klasificējas kā vandālisms.) "vēl vajadzētu vairāk ievērot principu, ka sīkām izmaiņām darba gaitā jālieto poga "parādīt pirmskatu", un saglabāt lapu tikai pēc darba beigšanas vai lielāku teksta daļu pievienošanas. Tā nav piekasīšanās, bet tā paša atbalsta sniegšana :)" Pladies! Es sapratu. Ingrida Picukane 07:57, 16 decembrī, 2008 (UTC)

Sapratāt, bet vienalga neparakstījāties :) Vēlreiz rūpīgi pārskatīju raksta versiju hronoloģiju un neatradu nevienu izdzēstu apakšvirsrakstu vai attēlu. Tikai normāli papildinājumi, nekāda vandālisma. Lūdzu, dodiet norādi uz izmaiņu, kura, pēc Jūsu domām, ir vandālisms (to dara, ieejot raksta hronoloģijā ar izvēlnes pogu "hronoloģija", izvēloties vajadzīgo izmaiņu ar komandu "salīdzināt ar iepriekšējo" un iekopējot saiti no pārlūkprogrammas adreses loga). --ScAvenger 07:55, 16 decembrī, 2008 (UTC)


Ok. Meģināšu uzrakt. Daudz gan palīgu wikipēdijā! Ingrida Picukane 07:57, 16 decembrī, 2008 (UTC)


Lūk: šeit (http://lv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anim%C4%81cija&diff=464884&oldid=464686) var redzēt, ka lietotājs "inuse" izdzēsis manu bildi ar zootropu un izdzesis apakšvirsrakstu "Kustīgās bildes". Kā lai pēc tāda vandālisma nesatrakojas? Ingrida Picukane 08:38, 16 decembrī, 2008 (UTC)

Labāk ņemt izmaiņu, kas salīdzina ar iepriekšējo, nevis pašreizējo, citādi nevar zināt, kurš tad veicis strīdīgo izmaiņu. Jebkurā gadījumā skaidri redzams, ka apakšvirsrakstu "Kustīgās bildes" neviens NAV aizticis un zootropa bilde ir nevis izdzēsta, bet pārvietota piemērotākā vietā. Izmaiņu logā veiktie labojumi atzīmēti sarkanā krāsā - labajā loga pusē ir izmainītais teksts, kreisajā - iepriekšējais. Jācenšas lieki nesaglabāt sīkās raksta "starpstadijas", jo hronoloģija ar to tiek lieki piesārņota. --ScAvenger 09:54, 16 decembrī, 2008 (UTC)
Es arī apskatījos, ka attēls ir pārvietots un apakšvirsraksts ir apvienots ar lielo virsrakstu un to izdarīja pati Ingrida Picukane. Tā kā nav iemesla satraukumam. Kā jau minēja mani kolēģi, ieteicams censties nesaglabāt katru izmaiņu, bet gan veikt saglabāšanu pēc lielāka darba apjoma, lai netiktu piesārņota statistika un tad būs vieglāk meklēt vainīgos, ja tādi būs. Veiksmi darbā! --Digital1 (uzrunāt) 10:09, 16 decembrī, 2008 (UTC)

Raksta dzēšana[labot pirmkodu]

Diemžēl jādara Jums zināmu, ka Vikipēdijā nav pieņemts dzēst rakstus - tas nav jūsu personīgais, bet visas Vikipēdijas raksts (GFDL licence!), kur arī citi devuši zināmu ieguldījumu. Rediģēšanas lapā skaidri rakstīts: Ja nevēlies, lai Tevis rakstīto kāds rediģē un izplata tālāk, tad, lūdzu, nepievieno to šeit!, tā ka tagad sen ir par vēlu. --ScAvenger 18:16, 30 janvārī, 2009 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.52 (EEST)[atbildēt]