Dalībnieka diskusija:Kashins23

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Kashins23. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

--Zemgalietis 18:55, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Tevis pievienotajam tekstam trūkst atsauču un tas nav arī normāli noformēts. --Zemgalietis 18:56, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Vispār viņam ir taisnība (tikai tas formulējums "ievesti" varbūt ir šķērss) ~~Xil (saruna) 19:05, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Sakarā ar nenormāli plašo rūpniecības uzņēmumu būvniecību, trūka strādnieku un tie tika vervēti pa visiem Krievijas reģioniem un vesti uz Latviju. Paši brauca maz... tātad - ievesti, jo kā zināms PSRS visu vadīja centralizēti un kur sūtīja, tur bija jābrauc... ;) --Kashins23 19:32, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Hmm, vienīgais - kāpēc rakstā par krieviem jāklāsta kas notika ar latviešiem, turklāt darbspēka deficītu radīja arī karš un citu tautību cilvēku nāve. Es negribu strīdēties, tikai tas labāk iederētos rakstā par latviešiem vai latvijas demogrāfiju (kāda mums, šķiet, nav) ~~Xil (saruna) 19:36, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
Pašlaik raksts rada iespaidu, ka represēti tika tikai latvieši, turklāt nepiemin citus padomju laika ievērojamas migrācijas iemeslus - Latvijas demogrāfiskos zaudējumus nacistisko represiju, vācu 1939.-41 un daudzu tautu pārstāvju 1944.-45. gadu emigrāciju, rūpniecības attīstību, nav arī datu par to, cik no Latvijā iebraukušajiem bija krievi. Beidzot, "ievesti" var būt attiecināts tikai uz tiem, ko sūtīja darbā vai dienestā - par daudziem cilvēkiem, kas paši atrada darbu Latvijā vai brauca pie radiniekiem, šis vārds rada maldu priekšstatu. Fuseau 20:12, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
Ā. god. ex-domnieka Sašoka viedokli es ieteiktu neņemt pierē. --Krishjaanis 06:32, 17 jūlijā, 2009 (UTC)

Ēm... ja jau tiek uzskaitīts krievu īpatsvars dažādos laikos, tad manuprāt vajadzētu tomēr pieminēt, kādēļ tieši tad un tad bija tas nenormāli lielais lēciens... ;) --Kashins23 19:41, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Par to nav runa... Varbūt var tos latviešus nomainīt uz otro pasaules karu un tā sekām ? ~~Xil (saruna) 20:24, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Tieši par to arī ir runa! Šis fakts attiecas uz sadaļu par krieviem latvijā tieši tik pat cik uz WW2 sekām! Ja reiz demogrāfija, tad arī pamatojums - kādēļ viņu īparsvars trīskāršojās!! Un tas notika ne tikai dēļ tā, ka ieveda krievus, bet arī dēļ tā ka izveda latviešus! :D --Kashins23 20:27, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Un otrais pasaules karš, holokausts un baltvācu repatriācija tavuprāt nekādā veidā nemaiīja iedzīvotāju skaitu un tautību īpatsvaru ? ~~Xil (saruna) 20:36, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
Pievienojos Fuseau. Un šis raksts pavisam noteikti nav ne par PSRS politikas aspektiem un krieviem vienā Latvijā. Ja ir vēlme, tas taisiet atsevišķu rakstu. Un tik smieklīgi ūrrā patriotiskam vervelējumam, ka šeit kādu kāds ieved (ar spēku?) vajag atsauci. Un vajag arī atsauci tam, ka tajā bija kāds ļauns nodoms... un nopietnu atsauci. --Zemgalietis 20:57, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
Vikipēdija nav vieta, kur paust kaut kādu nacionālo lepnumu. Lūgtum norādīt konkrētas lapaspuses. Ja jums dārgais nav zināms, tad grāmatu nav sarakstījis viens pats Feldmanis... --Zemgalietis 21:04, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

!@#$%^&*&^%$ Jopcik!!!!!!! Lasīt grāmatas vajag!!!!!! Kas jums par maz atsauces, a? Vēl katram vārdam atsauci pielikt?!?!?! Un kas vēl te pa baltvāciem un visādiem tādiem brīnumiem?!? Ja reiz minēts lielākā krievu īpatsvara Latvijā skaitlis, kas ievietots sadaļā KRIEVI, apakšsadaļā KRIEVI LATVIJĀ, tad pamatojums, KĀDĒĻ tieši TAS notika nu nemaz tur netraucē!!!!!!!! Nosaucot Feldmaņa grāmatu tieši pēc tādas atsauces, kā esmu uzrakstījis, tev bibliotēka tieši TO grāmatu arī iedos!!

Puisīt, nevajag raudāt (izsaukuma zīmes zīmēt). Atsauces nav noformētas atbilstoši. Pieņemu, ka līdz augstskolai neesi ticis, ka vari šādi izrunāties. Lūdzu jūs normāli noformēt atsauces un parakstīties aiz saviem komentāriem. --Zemgalietis 21:13, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Nevajag ārdīties! Ievelc dziļi elpu, nomierinies un izlasi kārtīgi ko tev saka - neviens neliedz rakstīt, kad un kāpēc krievu īpatsvars palielinājās, problēma ir tāda, ka tavs teksts izskatās tendenciozs un būtu nedaudz jāpārraksta. Konkrēti problēma ir tāda, ka tu 1. iedzīvotāju zudumu pamato tikai ar represijām pret latviešiem un 2. apgalvo, ka krievi tika ievesti. ~~Xil (saruna) 21:36, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Labi...palabošu. Esmu pierakstījis tikai šos faktus, jo tikai tos es pašlaik skaidri zinu (ja reiz visiem te tik ļoti vajag pārbaudīt) ;) --Kashins23 21:39, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Pie Xill teiktā piemetināšu, ka tevis pieminētajā grāmatā ir uzskatīti virkne (vismaz 4) fakti, kas veicināja demogrāfiskas izmaiņas vai bija to pamatā. Un krievu "ievešana" tiešām ir ļoti subjektīvi, piedod man. --Zemgalietis 21:43, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Nu tad, lūdzu, pieraksti tos faktus, ja reiz Tev pie rokas ir grāmata... ;) --Kashins23 21:55, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Ļaušu tev to izdarīt, jo mani ne īpaši rausta šis tik "nozīmīgais" temats, kurš velk uz kārtējo nacejonālistu un patrejotu srač*. Iesaku pašam paskatīties, ir taču vip.latnet vēstures lapa, vēsturnieku komisijas raksti prezidenta mājaslapā un citi resursi, kur to visu var jauki var izlasīt daudzkārt plašāk nekā sājā paplānajā un daļēji vispārīgajā grāmatā. Ceru, ka tu šeit neesi reģistrējies tikai, lai par šo jautājumu uztaisītu strīdiņu:) Tāpat reizē varēsi papraktizēties vikipēdijas veidošanā. Vēlu veiksmi! --Zemgalietis 22:01, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Brrr... nu paldies. Ceru gan, ka šī enciklopēdija neizveidosies par sausu, tikai vēsturiski 100% pierādāmu faktu krātuvi. Līdzīgi arī šīs grāmatas prezentācijā Krievijā krievu vēsturnieki iebilda, ka viņi gribot visur atsauces, jo, lūk, viņi netic, ka tā varētu būt patiesība... :) Turpmāk centīšos pēc iespējas sarežģīt visus tekstus, lai tikai būtu drošs, ka būšu pilnībā paskaidrojis katru sevis uzrakstīto vārdu. ;) --Kashins23 22:12, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Tikai mieru. Man pavisam noteikti ir iebildumi pret vārdu "ieveda", bet pārējais jau vairāk vai mazāk bija ok. Un būtībā, tikai par to arī viss strīds. Tā kā nevajag baidīties, ka tagad katram tevis uzrakstītam teikumam paprasīs atsauci:) Gandrīz visas enciklopēdija ir "sausas". Par to vai kāds personāžs daudz dzēra vai sita sievu nevienā enciklopēdiskā enciklopēdijā nevar izlasīt. Tāpēc vajag būt maksimāli objektīvam un neitrālam, bet tas jau neliedz tev uzrakstīt rakstu par nacionālajiem partizāniem vai nevardarbīgo pretošanos padomju varai Atmodas laikā, kas dos gan papildinājumu vikipēdijai, gan arī dos informāciju, kura rosinās un stiprinās nacionālo apziņu. --Zemgalietis 22:18, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
) Kā jau teicu, nevienu citu faktu neminēju, jo no galvas precīzi neatcerējos. Kādēļ lietoju vārdu "ieveda"? PSRS laikos mana vecmāte ieņēma augstu amatu ministrijā (nevēlos minēt, kādu). Viņa man daudz ir stāstījusi par tiem laikiem un arī par to, kā tika organizēti darbi. Viņa tika regulāri sūtīta krustu šķērsu pa PSRS kopā ar lielākām vai mazākām darba grupām. Nevis pati gribēja braukt, bet gan valsts viņu sūtīja. Bet attiecināt vārdu "iesūtīja" uz pusmiljonu cilvēkiem kautka negribas (skan sazvēristiski), tādēļ arī, manuprāt, vārds "ieveda" tur iederējās pilnīgi normāli. ;)Tas, ka paši migrēja - arī fakts, bet par to neko precīzi nezinu. :)
Nu viena lieta ir stastītais, bet cita statistika, no kuras varētu lobīt, kas un kā. Galīgi abstrahējoties no visas politikas, vislielāko nozīmi jau šeit spēlēja ekonomiskais faktors. Es jau cepos tikai par to, ka vēstures avotos tik vienkāršoti parasti neraksta...tur tā sāls. Un ja es nepaprasītu, tad agri vai vēlu kāds cits ienāktu un paprasītu, tāpēc neuztver to personīgi. --Zemgalietis 22:37, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
Replika. Bet kāds visā tajā sakars ar krieviem? Manuprāt, darbam Latvijā vervēja jebkuru - tatārus, uzbekus, ukraiņus, jo jaunuzceltājām (kāpēc cēla, ir vēl viens jautājums) rūpnīcām vajadzēja strādniekus. Ja eksistēja plāns ievest tieši krievus - lūdzu galdā. :) --Feens 22:39, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
Vēl viena replika :) Bija arī pretējs process. Kad es 1986. gadā beidzu dienestu padarmijā, pa karaspēka daļām sāka braukāt visādi vervētēji, kuri centās pārliecināt braukt strādāt uz kādu Tambovas rūpnīcu, kur uzreiz došot dzīvokli uttt. --Feens 22:43, 16 jūlijā, 2009 (UTC)
"Ko ta nepeikrīti - stārādātu tu tagad kādā super pupuer rūpnīcā par 4 škiras atslēdznieku, būtu tev dzīvoklis, kas būvēts un pēdējo remontu redzējis pa tavu dzīmšanas dienu, kas zina varbūt pat internets tev nebūtu. Tagad iznāk ka esi iesprūdis fašisma citadelē. --Krishjaanis 06:32, 17 jūlijā, 2009 (UTC)
Mana vecmāmiņa arī strādāja ministrijā un stāsta, ka ministrs bija viņas jaunības dienu mīlestība, kurš visu mūžu nožēloja, ka viņa šo pametusi - iedomājies cik pikantu biogrāfiju es viņam varētu uzrakstīt ? ;) tāpēc enciklopēdijā rakstot vajag atrast atsauces, kas pierāda to ko tu raksti, nevis paļauties uz viena cilvēka teikto, kuru tu vari arī pārprast un nepareizi atcerēties. ANyway - es ierakstīju rakstā citādu tekstu par šo faktu, ceru, ka visi jūtas apmirināti un mēs par krieviem kādu laiku vairs nerunāsim ~~Xil (saruna) 22:48, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Labi, labi, viss ok... :D Kkad, kad būs vēlēšanās parakšos dziļāk šajā jautājumā un rakstīšu precīzāk. (Bet man gan liekas, ka cilvēki, kas dzīvojuši tajā laikā, strādājuši un izrīkojuši to varētu zināt labāk... Un tā kā vēl ir iespējams viņiem kaut ko pajautāt, ir jāizmanto izdevība, Jo tas, ka PSRS reālie darbi stipri atšķīrās no teorētiski uz papīra sarakstītajiem plāniem, domāju, visiem ir zināms... :D --Kashins23 22:51, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Eee... Feen. Ieveda pārsvarā krievus. Par to liecina nacionālais sastāvs. Neskaitot latviešus un krievus, citu tautu pārstāvji procentuāli cik bija pirms kara, tik bija pēc neatkarības atjaunošanas... ;) --Kashins23 22:51, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Un Xil... es runāju par darba jautājumiem, nevis par personīgo dzīvi... xD --Kashins23 22:51, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Mana vecmāmiņa piedzima 1936. gadā Sibīrijā, latviešu kolonistu ģimenē, kura jau bija represēta, bet nu skat, lielāko patriotu senči strādāja okupācijas varas iestādēs... --Zemgalietis 22:58, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Nu dažkārt gadās, ka noveicās ar un tad jau pie darba tiek kāds letiņš... ;) --Kashins23 23:02, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Dažreiz arī gadās, ka ir nedaudz jāpalien uz vēdera... --Zemgalietis 23:03, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Bet parasti jau gadās, ka visu izšķir laba izglītība... --Kashins23 23:07, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Jo īpaši padomju laikos... Laikam jau manai vecaimātei, kas bija vienkāršs lauku cilvēks to LR pilsonību ar neiedeva, jo nebija labas izglītības? --Zemgalietis 23:14, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Jā un zin... tā kā mana vecāmāte nāca no vienkāršas vācu muižnieka kalpu ģimenes, tad diez ko vienkārši nebija, jo uz cilvēkiem, kas kkā saistīti ar vāciešiem ar tā visai šķībi skatījās... ;) Labi, manuprāt šī diskusija sagājusi pilnīgā beztēmā un liekas, ka tēma arī ir, pagaidām, izsmelta... ;) --Kashins23 23:17, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Es jau neko, tikai piemetināju, ka vislielākie patriotu kliedzēji paši vien ir pārkrāsojušies/bijušie sarkanie. Ar labu nakti... --Zemgalietis 23:25, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Ew, ew... šitā nejoko! Par krievu mani nesauc un par viņu atbalstītāju vēl jo mazāk!!!! C! --Kashins23 23:32, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Mļa, krievs=komunists? Klīniski... --Zemgalietis 23:35, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

viņu atbalstītājs = komunists? Domā ne? --Kashins23 23:40, 16 jūlijā, 2009 (UTC)

Beidz, neblamē latviešus, labi? --Feens 00:17, 17 jūlijā, 2009 (UTC)
Sāc ar sevi Edgar. --Krishjaanis 06:32, 17 jūlijā, 2009 (UTC)

Marihuāna[labot pirmkodu]

Manuprāt, nevajadzēja izdzēst marihuānas nosaukuma versijas (atsauču gan nebija, bet šo to var dabūt šeit). Vispār tas raksts ir aizgājis pārāk uz pozitīvo pusi - ir arī negatīvie efekti jāapraksta. --ScAvenger 05:31, 16 augustā, 2009 (UTC)