Dalībnieka diskusija:Lustudent

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Student, esi sveicināts Vikipēdijā!


Sveiks(a) Lustudent!
Kādam no latviešu Vikipēdijas dalībniekiem ir radusies pārliecība, ka Tu esi students, kam ir dots uzdevums uzrakstīt rakstu Vikipēdijā, lai iegūtu atzīmi vai citu ar mācību procesu saistītu novērtējumu.
ŅEM VĒRĀ, KA:
  • Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens. Tomēr tas nenozīmē, ka šeit var rakstīt jebko. Rakstiem un to saturam jāatbilst noteiktiem standartiem. Esejām, referātiem un saviem pētījumiem šeit nav vietas.
  • Vikipēdijās darbojas cilvēki, kuri bez materiālas vai cita veida atlīdzības brīvajā laikā dod savu pienesumu brīvajā enciklopēdijā. Viņiem nav pienākuma ne labot Tevis pieļautās kļūdas, ne arī ļaut Tev veidot nekvalitatīvus rakstus.
KĀ LABĀK RĪKOTIES?
  • Vikipēdijai ir sava specifika, kuru nevar apgūt pāris minūtēs. Ja vēlies sasniegt labus rezultātus, sāc darbu laicīgi!
  • Velti pāris stundas sava laika Vikipēdijas caurskatīšanai. Iepazīsties ar to, kā tiek pasniegta informācija, kāds ir tās saturs un noformējums. Paskaties lapu kodu (poga "Rediģēt"). Īpaši ieteicams apskatīt rakstus, kuri atzīti par vērtīgiem un labiem.
  • Noteikti iepazīsties ar svarīgāko pamatinformāciju, kas noteikti jāzin, uzsākot darbu Vikipēdijā!
  • Izvēlies darbu, ko vari paveikt! Ideāls raksta apjoms iesācējam ir dažas labi noformētas rindkopas, kurās pateikts svarīgākais par tēmu.
  • Izvēlies tēmu, ko pārzini! Tas var būt gan kaut kas saistīts ar Tavu studiju tēmu, gan kas kas cits — sports, teātris, ģeogrāfija, medicīna, mūzika, politika...
  • Pārbaudi, vai raksts par izvēlēto tēmu jau nav ievietots Vikipēdijā (ar līdzīgu nosaukumu vai kā cita raksta daļa).
  • Neizvēlies ļoti šauru tēmu. Raksti Mārtiņa Karsuma kreisā slida vai Galvenie inovāciju lietotāji nederēs, jo minētie priekšmeti vai parādības ir jāapskata rakstā Mārtiņš Karsums vai inovācija.
  • Pārbaudi, vai raksts par Tevis izvēlēto tēmu nav kādā no citu Tev zināmu valodu Vikipēdijām. Tulkot rakstus ir labs stils!
  • Pārliecinies, ka Tavā rīcībā ir vairāk kā viens avots par izvēlēto tēmu! No vienas grāmatas (lai arī tā ir pasniedzēja mīļākā grāmata vai viņš pats to ir sarakstījis) ņemta informācija enciklopēdiskam rakstam nederēs!
KĀ IZVEIDOT RAKSTU?
KO DARĪT, JA NESANĀK?
  • Tu vari uzdot jautājumus savā diskusiju lapā vai tā dalībnieka diskusiju lapā, kurš jaucas tavā darbā. Tev, ļoti iespējams, palīdzēs.
  • Pastāsti kāds ir tavs mērķis (kas uzdots, ko vēlies panākt), lai citiem būtu vieglāk Tev palīdzēt.
  • Neuztraucies, ja raksta sākumā parādās uzlabošanas veidnes. Tas ir normāli! Citi dalībnieki Tev palīdz un norāda uz to, kas nav pareizi. Nedzēs uzlabošanas veidnes, pirms trūkumi ir novērsti!

Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.


P.S. Ja neesi students, kas šeit ieradies, lai izveidotu rakstu atzīmei, aizvieto diskusiju lapā veidni {{Sveiciens studentam}} ar {{Sveiciena teksts}} un pieņem mūsu atvainošanos!

--FRK (runas/darbi) 13:14, 15 novembrī, 2011 (UTC)

STOP! Nevajag to visu rakstīt visās diskusijās, pietiktu, ja vien ierakstītu šeit (te visi visas izmaiņas redz).--FRK (runas/darbi) 12:49, 15 novembrī, 2011 (UTC)

Mans konts Lustudent parole Labdien, mani sauc Ēiks Ozoliņš. Vēršos pie jums ar steidzamu lūgumu. Man ir uzdots uz ceturtdien 16.11.2011. mājasdarbs, kurā man ir jāuztaisa raksts par jebko, kas nav vēl bijis wiki, vismaz ne tajā valodā ievērojot visus nosacījumus. Vakar taisīju un uztaisīju to (Anri Brokonno) bez ieiešanas savā kontā un rāda, ka ir uztaisīts no manas ip adreses, bet lekcijā būs jāprezentē un jāpierāda, ka pats esmu to taisījis, bet jau vairāki ir to labojuši. Būtu labi, ja varētu man izpalīdzēt tā, ka tas raksts ir uz mana konta, ka es esmu to taisījis, lai varētu ieiet savā kontā un parādīt to no tā, nevis caur meklētāju, arī nezināju kā uzlikt tā, lai neviens to nevar labot vai aiztikt. Ja nekas nesanāk, tad vismaz jūs to varētu izdzēst un es uztaisu jaunu un parādiet man, kā, lai uzliek tā, lai neviens to nevar labot, un jūs līdz vakaram to apstipriniet un varētu savu darbu noprezentēt. Liels paldies jau iepriekš!—Šo komentāru pievienoja Lustudent (diskusijadevums).

Pirmkārt, bez panikas, pietiktu, ja ierakstītu šeit. 2) stulbi ir visiem stāstīt savu paroli. 3) neredzu rakstu Anri Brokonno. 4) neielogojies - neko nevar padarīt. 5)« neviens to nevar labot vai aiztikt» nevar. --Kikos 12:53, 15 novembrī, 2011 (UTC)
Anrī Brakonno. Ja ir vēlme, lai neviens nemaisās pa kājām, tad var labā var ielikt {{inuse}} (vienkārši jāieraksta {{inuse}}).--FRK (runas/darbi) 12:54, 15 novembrī, 2011 (UTC)

Paldies, bet tad jūs varat to izdzēst un es uztaisu jaunu, lai stāv uz mana konta un neviens to neaiztiek?—Šo komentāru pievienoja Lustudent (diskusijadevums).

Nē, nevar. Arī inuse nav vērts likt (raksts ir pabeigts). Literatūra štruntīgi noformēta un nav iekļauto atsauču, bet savādāk ir ok. Ja gribi atrādīt savu veikumu pirms svešajiem labojumiem, iemācies lietot raksta hronoloģiju (kņopīte lapas augšpusē, kur var redzēt secīgi visus labojumus). --Kikos 13:02, 15 novembrī, 2011 (UTC)
Labi, liels paldies par to pašu!—Šo komentāru pievienoja Lustudent (diskusijadevums).
Starp citu - labs darbs un lielisks piemērs vikipēdistu mijiedarbībai. Es teiktu - "ieskaitīts" :) --Kikos 13:12, 15 novembrī, 2011 (UTC)
Manuprāt, var vienkārši parādīt pasniedzējam raksta hronoloģiju, kur pārējie ir veikuši tikai nebūtiskus labojumus. IP arī nav problēma, var uztaisīt kaut vai savu tīkla uzstādījumu skrīnšotu, ja netic (un parādīt šo diskusiju arī :). Protams, žēl, ka tā sanāca (vajadzēja pirms darba sākšanas uzjautāt diskusijā, kāds noteikti būtu paskaidrojis, kā jārīkojas), bet rakstus, kur ir arī citu lietotāju ieguldījums, nedzēšam - tāda ir kārtība. Jebkurā gadījumā nav taču liegts uzrakstīt vēl kaut ko! Un parole obligāti jānomaina :) --ScAvenger 14:45, 15 novembrī, 2011 (UTC)