Dalībnieka diskusija:Meistars Joda/vector.js

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

@Zuiks: Nestrādā tāpēc, ka šādi substitūcijas linki nestrādā starp vikipēdijām (darbojas vienīgi vienas Vikipēdijas ietvaros). Un tās ir vecās pogas, t.i., šīm te, jaunajām pogām (šīm te) tas nestrādās, vismaz nevajadzētu :) --FRK (diskusija) 12:15, 21 jūlijā, 2015 (EEST)


@Edgars2007: Edgar, atvaino, ka tieši tevi visu laiku traucēju ar jautājumiem :) Es gribu piespiest darboties šo dublējošos saišu meklētāju https://en.wikipedia.org/wiki/User:Ucucha/duplinks.js. Tam skriptam vajadzētu preview skatā pievienot saiti, uz kuras klikšķinot, dublējošies linki tiktu iezīmēti.

Tā kā Tu teici, ka starpvikipēdiju substitūcija nestrādā, es mēģināju šo skriptu iekopēt sev apakšlapā un izsaukt no turienes. Taču negribāja strādāt. Kļūdu konsolē nebija, varēja redzēt, ka izsaukts tiek, jo bija pāris paziņojumi (ne kļūdu). Nospriedu, ka vispirms būs jāizstudē šos: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:User_scripts/Guide, https://www.mediawiki.org/wiki/ResourceLoader/Modules, droši vien jau vēl kādu (ieteiksi?). (Vēsturē redzu, ka Tu ar tādām lietām darbojies, arī Source Code režīmā Tev diskusiju lapā ir uztaisīts apsveicinājums). Pats ikdienā strādāju vairāk kā testētājs, taču kaut kāda sajēga par JS ir :) - Bet galvenā problēma, par kuru gribu jautāt, ir tāda: Katru reizi, kad es izdarīšu izmaiņas savā js failā, tās parādisies vēsturē. Vēsturi piesārņot es noteikti negribētu. Ja varētu strādāt kaut kādā devel vidē/variantā, kurš neatspoguļojas vēsturē, un saglabāt tikai gatavo variantu, būtu ļoti jauki - bet tas laikam nav iespējams?

Pie reizes otrs jautājums. Nospriedu, ka manā rakstā Rīgas Skolēnu pils būtu noderējusi infokaste. Taču infokastu sarakstā ir skolas infokaste, augstskolas infokaste, bet man vajadzētu interešu izglītības iestādes infokasti. Rīgā ir vairākas tādas iestādes - Bauskas ielā, Annas ielā, droši vien kat kur vēl - ja par tām taisīs rakstus, varētu noderēt arī tajos. Pēc būtības samērā līdzīga skolas infokastei, ar dažām atšķirībām. - Gribu pajautāt, vai jaunu infokasti varu izveidot es pats, vai to kādam jālūdz izdarīt? —Šo komentāru pievienoja Zuiks (diskusijadevums).

Nekas, esmu gatavs atbildēt uz tiem :) Jā, man arī tas skripts nestrādā arī enwiki. Paskatīšos, laikam jāparunā ar autoru, diskusijā redzu, ka mēs neesam vienīgie, kam nestrādā. Par lietotāju skriptu veidošanu gan neko nevarēšu ieteikt, neesmu es nekāds tehniķis, es vairāk paņem, iekopē sev, ja strādā - lieto, ja nestrādā - met ārā vai runā ar autoru :) cilvēks esmu. Skripti, ko lietot, ir daži rīku sadaļā (vienkārši jāieliek ķeksis, nav nekas nekur jākopē), vēl daudzi ir, piemēram, šeit, es gan parasti apskatos, ko attiecīgās Vikipēdijas aktīvākie ļaudis lieto, dažreiz var labas mantas atrast.
Par to galveno problēmu - vēstures piesārņošana ir OK, tas nav īsti aizliegts pie mums, ja tiek darītas OK izmaiņas vai testētas lietas. Par kaut kādu izstrādātāju vidi etc. lietām es neko labu nevarēšu pateikt :) Vari uzjautāt tehniskajā kopienas portālā, tur ir atbilstošā publika savākusies. Ja nu baigi vajag, var arī to hronoloģiju izdzēst (tad tas jāpaprasa kādam adminam, pietiek ar ierakstu šeit diskusijā), bet kā jau teicu - vēstures piesārņošana nav nekas slikts.
Par infokastēm - jā, var veidot pats, bet ar lielāko prieku (tiešām, bez pēdiņām) es to uztaisītu, pa to laiku vari kādu rakstu palabot :) Tā teikt, katram jānodarbojas ar to, kas viņam patīk un padodas :) Tikai vari man pateikt saraksta veidā, ko vēlies tajā redzēt, piemēram:
  • Adrese
  • Veids
  • un
  • vēl
  • pārējie
  • parametri
  • vēlams
  • ar tādu nosaukumu
  • kāds parādīsies rakstā
--FRK (diskusija) 12:56, 24 jūlijā, 2015 (EEST)


Infokaste varētu būt šāda (kvadrātiekavās esmu licis iespējamo parādāmo informāciju)

Interešu izglītības iestādes infokaste

  • Nosaukums

[Rīgas Skolēnu pils]

  • Attēls

[ēkas attēls]

  • Atrašanās vieta

Kr. Barona iela 99, Rīga, Latvija

  • Informācija
  • Veids [bērnu un jauniešu centrs]
  • Dibināta [21.02.1941]
  • Direktors [šobrīd nav]
  • Direktora pienākumu izpildītājs [Valdis Egle]
  • Realizējamās mācību programmas [deja, mūzika, folklora, vizuālā un vizuāli plastiskā māksla, teātris, sports, tehniskā jaunrade, vides izglītība, jaunatnes darbs]
  • Pedagoģisko darbinieku skaits
  • Pulciņu un kolektīvu skaits [vairāk nekā 60]
  • Audzēkņu skaits [ap 3800]
  • Audzēkņu vecums [3 - 25 gadi]
  • Logo [neliels logo attēls]
  • Mājaslapa [1]

Vēl tāds jautājums: ja es vienojos ar Rīgas Skolēnu pils administrāciju, ka viņi man atsūta attēlus, par kuriem viņi nepretendēs uz autortiesībām, vai es tādus drīkstu likt lapā kā paša uzņemtus (tas ar viņiem būs saskaņots) ar attiecīgi norādītu licenci? Zuiks 14:03, 24 jūlijā, 2015 (EEST)

Nu kaut kā . Par tiem attēliem - nevajadzētu aizrauties. Domāju, ka ēkas attēls un logo, ko abus likt infokastē, būtu puslīdz pietiekami. Citādi daži (nesaku par Jums) te Vikipēdiju cenšas padarīt par attēlu galeriju. Likt kā paša uzņemtus gan nevajadzētu (nevarētu), jānorāda būtu attēlu autors, ja to ir iespējams uzzināt. Uz logo tas, protams, neattiecas, tur vienkārši jāliek {{logo}}. Vēl var iepazīties ar WP:Attēlu autortiesības. --FRK (diskusija) 15:01, 24 jūlijā, 2015 (EEST)
Paldies par infokasti un tās ielikšanu lapā! Zuiks 15:19, 24 jūlijā, 2015 (EEST)

@Edgars2007:, atkal viens līdzīgs lūgums, protams, ja neesi pārāk aizņemts. Franču viki atradu infokasti 2 personām, tāda man noderētu pēdējam rakstam Brāļi Strugacki. Ieskaties, lūdzu, manā diskusijā, tur ir sīkāk. Zuiks 2016. gada 1. jūlijs, plkst. 21.55 (EEST)[atbildēt]

Skripts atkārtojošos saišu meklēšanai[labot pirmkodu]

Beidzot izdevās piedabūt to duplinks skriptu darboties. Darbojas sekojoši: ja lieto "Labot pirmkodu" un izpilda "Parādīt pirmskatu", tad saites, kas atkārtojas vairāk kā vienu reizi, tiek iezīmētas (mans noformējums ir dzelteni burti uz sarkana fona, ja grib savādāku, jāpamaina skriptā stils). Darbība redzama tikai manā smilšu kastē (ja kāds cits gribēs lietot sev, viņam jānomaina skriptā lietotāja vārds un smilšu kastes nosaukums, ja tas nav "Smilšu kaste") ---- labots - izmainīju tā, lai kāds cits, kas vēlētos to izmantot, varētu izmantot skripta importēšanu, nepārkopējot manu skriptu pie sevis. līdz ar to darbojas ne tikai smilšu kastē, jo sākums (lietotājs un smilšu kastes nosaukums) vairs nav norādīti.. Uzskaita saišu atkārtošanos ievadam un pārējai daļai atsevišķi, infokastē nē, sarakstos arī nē, jo meklē saites tikai iekš p tagiem. Esmu speciāli salicis visur "Eduards Artemjevs", lai parāditu, kā iezīmē (bez tam viņš ir iezīmējis daudzas vienādas saites, kas radušās, pārkopējot no krievu vikipēdijas/ laboju, tās saites pašlaik aizkomentētas). @Edgars2007:, negribi paskatīties? Man šķiet, tāds būtu noderīgs, varbūt Tu arī gribi izmēģināt? Zuiks 16:13, 2 augustā, 2015 (EEST)

Izskatās cool :) Es gan pats "Parādīt pirmskatu" pogu gandrīz nekad neizmantoju, es izmantoju "Ajax pirmskats ar atsaucēm" pogu (pie gadžetiem "Labošanas režīmā tiek pievienota poga, kas ļauj apskatīt rakstu vai kādu tā nodaļu ar atsaucēm"), bet vispār jau rīks izskatās noderīgs. Noderīgāk gan būtu pašā vikikodā iezīmēt tos dublikātus (lai var ātrāk redzēt, kur jāmaina), bet arī šādi būs OK. Kad (ja) būsi apmierināts ar skriptu, varam likt pie gadžetiem, lai citiem interesentiem ērtāka izmantošana. --FRK (diskusija) 11:56, 4 augustā, 2015 (EEST)
Jā, man arī sākumā vienu brīdi gribējās taisīt tā, lai iezīmē uzreiz vikikodā, bet sākumā nolēmu pamēģināt šitā. Tas ir pamatā tas pats user:ucucha variants, tikai palabota iezīmējamo saišu selektēšana (cik sapratu, tur tiek izmantots kaut kāds mv objektu paņēmiens, pārtaisīju uz jQuery). Gribētu vēl uztaisīt, lai visas atkartotās saites nav ar vienu umn to pašu krāsu, piemēram, ja atkārtojas kaut kas, tas tiek iezīmēts ar sarkanu, ja kaut kas cits - ar zaļu utt. --Zuiks 12:56, 4 augustā, 2015 (EEST)