Dalībnieka diskusija:Neitrāls vārds/melnraksts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tehniskas detaļas[labot pirmkodu]

@Neitrāls vārds:

  • piezīmēm iesaku izmantot {{efn}} veidni, kurā var ielikt iekšā atsauces, ja nepieciešams. Skatīt izmantojumu šajā rakstā. Tad arī vienīgi jānomaina <references group="p" /> uz {{notelist}}
  • tās "īsās" atsauces ir labi veidot linkojamas ar {{sfn2}} veidni. Skatīt, piemēram, šo rakstu.

--FRK (diskusija) 18:14, 30 maijā, 2015 (EEST)

Paldies par ieteikumiem, nezināju tādu efn piezīmēm, bet taisījos normālās pārtaisīt uz sfn, kad (vai, ja vispār) viņam būtu nofinalizētāka versija. Neitrāls vārds (diskusija) 19:05, 30 maijā, 2015 (EEST)
efn ir samērā jauna veidne. Un ir normāli nezināt par visām pieejamajām veidnēm :) --FRK (diskusija) 19:13, 30 maijā, 2015 (EEST)

Vēl viens koments. Īsti neesmu lasījis pašu rakstu, bet šajā melnraksta versijā uzreiz iekrita acīs šis te: Nomenu un darbības vārdu morfoloģija apskatīta iepriekšējās sadaļās, zemāk apskatīta morfoloģija no vārddarināšanas skata punkta.. Vajadzētu izvairīties no šādām norādēm (kā redzams attēlā, kas ir aprakstīts iepriekšējās nodaļās, saskaņā ar iepriekš rakstīto)... Padomā, kas būs, ja kāds izprintēs/iekļaus kaut kur citur tikai daļu teksta... Ar drukātiem izdevumiem ir bišk citādāk. Un par de Sivers 2001 - nevajadzētu būt vnk Sivers 2001? Vai tad uzvārds neskaitījās tas, kas pēc mazajiem vārdiem (t.i., tiem, kas ar mazo burtu). Bet tā - protams, izcili pastrādāts :) --FRK (diskusija) 10:04, 7 jūnijā, 2015 (EEST)

@Neitrāls vārds: laikam tomēr nepamanīji šo. --FRK (diskusija) 11:23, 9 jūnijā, 2015 (EEST)
Paldies. OK, var arī ņemt nost, man nemaz īsti to negribējās rakstīt, bet "morfoloģija" teorētiski ietver visu gramatiku un tas bija, apmēram, attaisnojums tam, ka viņš ir atsevišķs virsraksts, bet nav baigi akūtā vajadzība pēc tāda "attaisnojuma". Jautājums: kāda ir attieksme pret "enkuriem" (linkošanu uz citām sadaļām), es tā pieņemu, ka tas netraucētu tajā viena fragmenta izprintēšanas scenārijā, tad var aizstāt "pilnā objekta locījums ir ģenitīvs (skat.)" ar "pilnā objekta locījums ir [[#ģenitīvs|ģenitīvs]]. Vai tas ir OK?
Par de Sivers. Es, laikam, kaut kur redzēju, ka bija tā citēts, lai gan latviešu grāmatā personu rādītājā ir Sivers, Fanny de, ja tas ir "saistoši" var mainīt. Neitrāls vārds (diskusija) 11:51, 9 jūnijā, 2015 (EEST)
Mana personīgā attieksme pret enkuriem nav īpaši labvēlīga :) Es tomēr ieteiktu atteikties no viņiem (arī no skatīt sadaļu datīvs par iespējamajiem iemesliem tipa ierakstiem), nepieciešamības gadījumā ieliekot kaut kādu īsu tekstu pāris vārdos iekavās. It kā jau, protams, sīkums, bet izskatās Tu tomēr ej uz vērtīgu rakstu :) --FRK (diskusija) 12:24, 9 jūnijā, 2015 (EEST)
Nu, OK... It kā varētu būt viens neliels arguments — "linkpuve", ja nomaina sadaļas virsrakstu, tad defektīvais enkurs pārlecinātu uz lapas augšu, kas ir diezgan neērti... Neitrāls vārds (diskusija) 12:38, 9 jūnijā, 2015 (EEST)
Lai arī man kā enkuru pretiniekam šis nebūtu jāstāsta, bet nebūšu tik nekrietns :) Ir veidne {{anchor}} šādiem gadījumiem. Dokumentāciju skatīt enwiki, lietojumu mūsu zemē skatīt pie defises (pievērs uzmanību, ka šeit es izmantoju "Lietojums", nevis "Lietojums latviešu valodā", kā ir rakstā) un šeit pie ievada tabulas un izlašu sadaļām. --FRK (diskusija) 12:45, 9 jūnijā, 2015 (EEST)
Es iedomājos, vai lv.wiki varētu būt tā custom enkuru veidne, bet lietot viņu padsmit+ reizes varētu būt overkill, es domāju varētu tikt no viņiem vienkārši vaļā... Neitrāls vārds (diskusija) 13:19, 9 jūnijā, 2015 (EEST)