Dalībnieka diskusija:Omnigenicus

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Sveiks(a) Omnigenicus. Esi sveicināts(a) latviešu valodas Vikipēdijā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

--PapuassBot 13:56, 10 septembrī, 2009 (UTC)

Sveiciens vēlreiz vikipēdijā! Dažas piezīmes: garo skaidrojumu par nosaukuma "Jersika" izcelsmi jāpārceļ uz rakstu Jersika. Šeit tam nav vietas un palikt nevarēs. Norāde uz Gūglmapu tekstā arī jāņem ārā (ir citi paņēmieni, kā ar vikilīdzekļiem norādīt objekta atrašanās vietu). Vislabākais būtu uztaisīt mazu aizmetnīti par šo pilsētiņu. Ja kādi jautājumi par noformēšanu un stilu, droši jautā šeit vai citu lietotāju diskusiju lapās. Veiksmi vikidarbā. --Kikos 07:10, 11 septembrī, 2009 (UTC)
Saprotu, ja rakstu rakstīšana notiek veidā, kāds ir aprakstīts pamācībās, bet ne jau diskusijās. Kaut kāds galīgs āpāc. Tev skaips ir? Gribas kaut ko ievietot, bet nav normāls jūzeru interfeiss, ja šitā notiek arī domu apmaiņa tad var nojūgties. Man ir arī jautājumi. Kā ievietot atsauci uz rakstu citā valodā par tēmu, kura nav tapusi latviešu valodā. Man nesanāk pagaidām Omnigenicus 07:37, 11 septembrī, 2009 (UTC)
Nav tik traki :) Būs jāiztiek ar šo interfeisu. Tās saites, ko Tu minēji, nevajag taisīt. Nav labs stils. Labāk uzliec iekšējo vikisaiti (lai paliek sarkans links), bet, vislabāk, uztaisi latviski maziņu aizmetnīti (2-3 teikumi), kuram savukārt būtu iw (interviki saites), pēc kurām lasītājs var viegli nokļūt plašākos rakstos citās valodās. --Kikos 07:47, 11 septembrī, 2009 (UTC)
nu nez - labāk, ka ir kaut kāda alternatīva saite, nekā pliks sarkans lauks, pie tam par to vēstures pētnieku Kuniku nekur vispār nekas nav un krieviem lapa wikipēdijā ir. A kāpēc nevar vietot googlemap - jāmaksā viņiem vai kas notiek? Ok, es varu ievietot to jersikas vārda izcelsmi, bet tādā gadījumā viņš pārklāsies ar cita lietotāja rakstīto, kuru jaukt nost es nevēlos, kamēr pats nevaru piedāvāt neko perfektāku, pie tam tie "fakti" ir ņemti pagidām tikai no grāmatas par korporāciju, kuru aprakstīt ir mans īstākais mērķis un paša uzstādīts uzdevums. Lai aprakstītu izcelsmi ir vajadzīga rūpīgāka analīze. --Omnigenicus 08:08, 11 septembrī, 2009 (UTC)
Tādi vikipēdijas principi. Neizmantot tiešsaistē svešus resursus, ja ir pieejami vai izveidojami savējie. Tas pats attiecas uz to pētnieku: uztaisi mazu rakstiņu latviski un apakšā uzliec [[ru:rakstanosaukumskrieviski]]. Un viss būs pareizi un korekti. --Kikos 08:12, 11 septembrī, 2009 (UTC)
OK, a tu admins vai vienkārši ilgi esošs cilvēks šeit? Man ir savas tēmas, kuras gribētos aizsākt. Skatos, letiņi ir vieni no nožēlojamākajiem rakstu ražotājiem skaita ziņā, bet gan jau ka kavantitāte nav noteicošais apstāklis. Sagribējās man arī beidzot pielikt roku. Starp citu par to pētnieku man nekādi neizdodas ievietot to wiki adresi,kaut vai, treniņa pēc - moška tādēļ, ka komats urles vidū, kas varētu būt arī īstais iemesls, kādēļ, man direktējās uz pliku neatrastu lapu. Jāvieto atsauce jau būs tāpat, krieviem nevienā citā valodā wiki saites nava, ir citi netā atrodamie materiāli, no kuriem ir noprotams, ka viņš tiešām ir pētījis to, ko ir pētījism arī ir tikai krieviski vai ļoti skopās devās citās valodās. Omnigenicus 08:34, 11 septembrī, 2009 (UTC)
Principā to dara šādi: Arists Kuņiks. ([[:ru:Куник, Арист Аристович|Arists Kuņiks]]). Admins, pie tam ne tik ļoti ilgi esošs :) --Kikos 08:44, 11 septembrī, 2009 (UTC)
Hē, paldies par padomiem, jebkurā gadījumā mans niks skaipā ir kasparsbirznieks, ja nu kas. Man vēl viens jautājums - vai neizmantojot google.map var uztaisīt linku tā, ka tomēr atrod ātri dajebkādā kartē jeb man tomēr brutāli jāraksta longtitude un latitude pa garuma un platuma sekundēm? :D A par latviju daudz materiāla ir vai pietrūkst? Esmu studējis vienu kursu vēsturniekos un man ir samērā laba nojausma, ko nozīmē ticamība, vēstures avoti. Teiksim tā - būtu interesanti arī par latvijas vēsturi kaut ko iebliezt. Te jau gan jau ir kaut kāda statiskika arī droš vien. A par dušlāgu ir raksts? :D. Būs jāpatēta tie saistītie wiki instrumenti. Patiesībā mans pirmais raksts jau ir sagādājis pietiekamu piepūli, jo nav jau māksla kaut ko nebūt uzskricelēt, simts reizes jāpārbauda valoda, un jāmēģina uzrakstīt arī tā, lai citiem ir saprotamā valodā. Man vēl jātrennējas. Vēl jau gan, ka joks slēpjas arī tajā, ka valodas īpatnību dēļ terminus un visādus wiki linkus tekstā jāmēģina iesaistīt tā, lai viņi ir "kas?, ko darīt?" stilā, bet pilnīgi izvairīties arī nav iespējams.


--GreenZeb (diskusija) 21:04, 15 martā, 2010 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.56 (EEST)[atbildēt]