Dalībnieka diskusija:Picadeco

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Picadeco. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

Derētu veidot izvērstākus rakstus. Raksti, sastāvoši no viena vienkārša nepaplašināta teikuma, vairāk velk uz dzēšanu, jo šeit tomēr nav vārdnīca. Kam jābūt minimālā aizmetnī, skatīt šeit. --ScAvenger 18:47, 5 novembrī, 2010 (UTC)

Tavi veidotie raksti visticamāk tiks dzēsti, ja netiks uzlaboti, jo ir pārāk īsi un neatbilst minimālajiem vikipēdijas prasībām par aizmetni. --Treisijs 19:20, 5 novembrī, 2010 (UTC)

joprojām tā pati kaite...[labot pirmkodu]

apskaties kaut vai šādu rakstu P27 - vai redzi atšķirību no savējā? nav taču grūti, pamēģini atkārtot?

savukārt savus ne pārāk garos ciemu rakstus vari salīdzināt kaut vai ar šito: Jaunkalsnava, citādi tie tiks izdzēsti. ja kautko nesaproti - droši vaicā. šeit, vai jebkura pieredzējušāka lietotāja lapā. --Biafra 19:47, 8 novembrī, 2010 (UTC)

Augsti godātais Biafras kungs! Vispirms, lūdzu, iztiksim bez aizvainojumiem, jo, kā saka, labs skolotājs ir inteliģents skolotājs. Esmu šeit vikipēdijā tikai nesen, tāpēc pamazām aprodu ar rakstu noformēšanas noteikumiem. Tā kā pašam meklējot informāciju vikipēdijā par kādu tēmu, nākas secināt, ka nekas nav rakstīts par to, tad vismaz kāds aizmetnis par attiecīgo tēmu būtu vēlams. Tāpēc es vispirms uzrakstu to, kas man ir zināms. Ja Jums, Biafras kungs, ir kas aizrādāms, lūdzu, pieklājīgā veidā to arī pasakiet un pamāciet, kā būtu labāk, bet nesauksim ciemu aprakstus par nožēlojamiem! Un ja Jums, cienītais Biafras kungs, ir kāda papildus informācija par maniem rakstiem, lūdzu, papildiniet tos! Es būšu ļoti, ļoti priecīgs un pateicīgs Jums! Ar cieņu, Picadeco 12:24, 9 novembrī, 2010 (UTC)

norunāts, Picadeco, kungs/kundze! tieši tāpat arī Jūs varat uzreiz jau ielabot Aizputes novada rakstā, ka tie 11 deputāti ir jau ievēlēti, nevis uzsākt diskusiju ar retorisku jautājumu. veiksmi darbā! un droši vaicājiet, ja nepieciešama palīdzība. --Biafra 12:30, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Tehniskas dabas jautājumi[labot pirmkodu]

Kur es varu sameklēt lģeo aizmetni? Esmu šeit nesen, tāpēc būšu ļoti pateicīgs par Jūsu padomu! Picadeco 15:00, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Labāk par tehniskām lietām jautāt šeit, rakstu diskusijās parasti diskutē par saturu. --Kikos 15:05, 9 novembrī, 2010 (UTC)
Tas ir kā - aizmetni? Aizmetņa parauga piemērs jau bija augstāk, savukārt attiecīgo veidni rakstā ieliek, vienkārši beigās ierakstot {{lģeo-aizmetnis}}. Visi pārējie līdzīgie aizmetņi ir šeit, var palasīt un apskatīt vikitekstu. --ScAvenger 15:10, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Durbes novads (tehniska diskusija)[labot pirmkodu]

Sveiki! Kur Jūs uztaisījāt palielināto Durbes novada karti? Es gribu pamēģināt tādu pašu pievienot rakstam par Dunalaks pagastu un Vecpils pagastu, ar tumšāku krāsu iekrāsojot attiecīgo pagastu. Picadeco 12:43, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Sarunājam tā: Tu pārtaisīsi normālā paskatā tās nožēlojamās ļerpatiņas, ko esi sācis (Dupļi u.c.) un es tev vakarā uztaisīšu kartītes. --Kikos 12:49, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Es nesaprotu, kāpēc Vikipēdijas rakstu veidotāji ir tik rupji!? Nē, paldies, tādā gadījumā pats mēģināšu. Paldies, nevajag man Jūsu palīdzība. Cerēju, ka Jūs man dosiet padomu, kā manas nožēlojamās ļerpatiņas uzlabot, bet, nu, neko. Tikšu pats galā vai prasīšu kādam citam padomu. Picadeco 14:37, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Jums taču norādīja, ņemiet Jaunkalsnava par paraugu, spiežiet "labot", apskatiet noformējuma kodu un uzlabojiet savus iesāktos rakstus līdz aizmetņa cienīgiem. --Papuass 14:42, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Vai tad es to nedaru soli pa solim??? Neesmu ģēnijs un viszinis, ka man viss uzreiz būtu jāzina! Es domāju, ka katrs jauns skaitlis vai teikums tikai bagātina Vikipēdiju, bet te cilvēki uzskata pretēji...!? Tā jau es varētu pieprasīt, lai Jūsu raksti būtu pilnīgi un perfekti! Picadeco 14:51, 9 novembrī, 2010 (UTC) Vai man būtu jādzēš ārā ciemu apraksti? Picadeco 14:55, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Neko nevajag dzēst. Vienkārši mēģini darīt tā, kā tev padomdevēji saka - paņem, piemēram, infokasti no raksta Jaunkalsnava, iekopē rakstā par Dunalku un aizvieto vērtības ar vajadzīgajām. Ja kas nav kodā saprotams - jautā. --Kikos 14:59, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Vai te ir kāds padomdevējs, kas pateiktu, kādu infokasti izmantot un kur atrast vidējciemiem un mazciemiem? Jaunkalsnava ir lielciems un tas man neder. Eh, nu, labi, pameklēšu pats... Picadeco 15:14, 9 novembrī, 2010 (UTC)

{{Apdzīvotas vietas infokaste
| name                     = Jaunkalsnava
| settlement_type          = Lielciems
| image_skyline            = <!-- miesta attēls -->
| image_caption            = <!-- attēla paraksts -->
| pushpin_map              = Latvia
| subdivision_type         = Valsts
| subdivision_type1        = Novads
| subdivision_type2        = Pagasts
| subdivision_name         = {{LAT}}
| subdivision_name1        = [[Madonas novads]]
| subdivision_name2        = [[Kalsnavas pagasts]]
| established_title        = <!-- Pirmoreiz minēts -->
| established_date         = <!-- datums, kad pirmoreiz minēts -->
| established_title2       = 
| established_date2        = 
| area_total_km2           = 
| area_land_km2            = <!-- var ielikt teritoriālplānošanā noteikto platību -->
| population_as_of         = 2008
| population_footnotes     = <ref>[http://vietvardi.lgia.gov.lv/vv/to_www_obj.objekts?p_id=2657&p_back=0** Vietvārdu datubāze]</ref>
| population_total         = 770
| population_density_km2   = <!-- apdzīvotības blīvums -->
| latd  = 56 | latm  = 41 | lats  = 20 | latNS  = N
| longd = 25 | longm = 58 | longs = 17 | longEW = E
| elevation_footnotes      = <!-- piezīmes par augstumu vjl -->
| elevation_m              = 90
| website                  = <!-- mājaslapa; ja atšķirīga no pagasta/novada lapas -->
| postal_code_type         = Pasta nodaļa
| postal_code              = LV-4860 Jaunkalsnava
| footnotes                = <!-- specpiezīmes -->
}}

Vot šito ņem un lieto (copy/paste). Lielumus aiz = zīmes aizvieto ar vajadzīgajiem. --Kikos 15:18, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Vai mani neviens nenolamās, ja es paņemšu lielciema infokasti, lai veidotu vidējciema un mazciema infokasti?
Tā ir standarta apdzīvotās vietas infokaste. "Lielciems" samaini pret "vidējciems" un uz priekšu! --Kikos 15:24, 9 novembrī, 2010 (UTC)
Kur man tur ir kļūda atsaucē pie Dunalkas ciema apraksta? Nevaru saprast. :( Picadeco 15:45, 9 novembrī, 2010 (UTC)
Pievienoju trūkstošo kodu, tagad viss OK. --Papuass 15:49, 9 novembrī, 2010 (UTC)
Kas tas ir par kodu un kur tas tika pievienots, ja drīkst zināt? Lai pēc tam nav jājautā...
Skatīt šeit --Papuass 16:05, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Rakstu nosaukumi[labot pirmkodu]

Veidojot nosaukumus, jāņem vērā, ka pirms iekavām jāliek atstarpe - nevis Cna(Mokšas pieteka), bet Cna (Mokšas pieteka). --ScAvenger 20:32, 10 novembrī, 2010 (UTC)

Liels paldies! Turpmāk zināšu! :) Picadeco 20:40, 10 novembrī, 2010 (UTC)
Pamēģini šo. Ja kas nesaprotams, jautā. --Kikos 21:05, 10 novembrī, 2010 (UTC)

Kartei jānorāda autortiesību statuss (piemēram, jāieraksta attēla lapā {{self}}, ja tā ir paša zīmēta). Attēlu lapas rediģē tāpat kā parastus rakstus. --ScAvenger 05:19, 11 novembrī, 2010 (UTC)

Es izlasīju noteikumos, ka jāieraksta {{self}}, ja karte ir paša veidota, bet, kad augšuplādēju, nesapratu, kur man tas ir jāieraksta. Hmmm!? Picadeco 10:03, 11 novembrī, 2010 (UTC)
Augšuplādējot jāieraksta sadaļā "Informācija par failu", bet var ierakstīt arī pēc tam. Parakstīties attēla lapā nevajag, hronoloģijā viss ierakstās automātiski. --ScAvenger 10:11, 11 novembrī, 2010 (UTC)

Varbūt paveries sadaļā Vikiprojekts:Latvijas pagasti. Ja grasies uzlabot rakstu Dunalkas pagasts tad tur var pasmelties idejas. --Kikos 18:37, 13 novembrī, 2010 (UTC)

Labi, paskatīšos. Bet, vai pagastu rakstos atrašanās vietas kartē nebūtu labi ielikt arī pagastu centru atrašanās vietu? Jo, piemēram, novada raksta kartē jau ir iezīmēti pagasti. Tad, nu, pagasta aprakstā vajadzētu detalizētāku karti kā tikai spilgtāk ietonētu pagasta teritoriju? Piemēram, pagasta centru, svarīgākos autoceļus un, ja ir kāds nozīmīgs hidrogrāfisks objekts, kā piemēram, Dunalkas pagasta gadījumā - Durbes ezers un Durbes upe. Picadeco 19:36, 14 novembrī, 2010 (UTC)
??? Kā ar pagastu centru un citu svarīgāko orientierobjektu emattēlošanu novietojuma kartēs? Vai man ir aizliegts pašdarboties un taisīt tādas kartes? Picadeco 14:51, 16 novembrī, 2010 (UTC)
Smuki ir, ja kartes ir tipveida. To visu (tevis minēto) var, ja: 1) vari atrast brīvus datus pietiekamā kvalitātē, 2) arī citiem pagastiem (vismaz ar laiku) ir iespējams uztaisīt tādas pašas kartes. Citu valodu viki tāda māksla reti tiek praktizēta, jo pēc pieredzes, ilgspēlējošie projekti (tipa kartes visiem pagastiem) lietotājam kaut kad apnīk un tad ir jābūt iespējai citam tādā pašā kvalitātē turpināt. Es tās pagastu kartītes taisīju tik vienkāršas (tizlas) tieši šī iemesla dēļ. Teorētiski visi dati un stili ir augšuplādēti un cits var, nedaudz piešaujoties turpināt, ja man piegriezīsies :) --Kikos 15:09, 16 novembrī, 2010 (UTC)
Ja redzēji rakstu Ģibuļu pagasts, tad tur es šo to mēģināju taisīt, bet arī pēc iespējas triviālāk (bet centos gaumīgi). --Kikos 15:10, 16 novembrī, 2010 (UTC)
Nu, ļoti labs raksts par Ģibuļu pagastu un ļoti laba karte ar apdzīvoto vietu novietojumu un iedzīvotāju skaitu dažādu aplīšu lielumā! Tādu varētu visiem pagastiem! Ja runa ir par autortiesībām, tad Google Earthā var sapunktot apdzīvotās vietas un pēc tam eksportēt uz Illustatoru vai Inscape un savietot ar esošajām pagastu "blank" kartēm. Tās visu pagastu kontūrkartes ir Tavs devums? Vai tad tev nav arī punktveida un līnijveida objekti? Protams, visām kartēm būtu jābūt viena stila, bet ar laiku tās kartes apnīk un ir jāpilnveido. Picadeco 19:32, 16 novembrī, 2010 (UTC)

Ļoti īsie raksti.[labot pirmkodu]

Tavi raksti lielākoties ir pārāk īsi un nepilnīgi. Vikipēdija ir enciklopēdija, nevis enciklopēdiskā vārdnīca, tādēļ informācijai jābūt plašākai. Tavos rakstiņos sistemātiski trūkst kategorijas, atsauces, aizmetņu veidnes, infokastes. Pat ņemot vērā to, ka esi "jauns" lietotājs, nu jau vajadzētu pamazām saprast un piefiksēt, ko tavos rakstos citi lietotāji regulāri pieliek klāt. Arī pie izteiksmes stila jāstrādā. Rakstā Rāva piecas reizes atkārtojas "Rāva" - nav stilīgi. --Kikos 05:04, 12 novembrī, 2010 (UTC)

Labi! Vikipēdijas noteikumos ir rakstīts, ka ir jāraksta tādi raksti, par kuriem ir plaša informācija arī citur internetā un grāmatās. Bet man personīgi Vikipēdija ir krātuve, kur es dažkārt varu smelties informāciju par visnebūtiskākajām lietām, kas man tomēr noder jebkurā dzīves situācijā. Piekrītu, ka ir jāveido garāki apraksti, bet jāsaprot, ka tie apaug ar laiku. Protams, es iniciēju rakstu, bet arī citi ir laipni gaidīti papildināt rakstu tāpat, kā es to daru citos rakstos, kas ir iesākti. Runājot par Rāvu un pārējiem "nebūtiskajiem" ciemiem, ir 2 varianti: vai nu jāļauj tos apaudzēt ar informāciju vai arī apraksti jāliek rakstā par pagastu vai novadu. Es varu iziet uz kompromisu un visus īsos aprakstus par ciemiem pārvietot uz Dunalkas pagastu, izveidojot saturā jaunu nodaļu "Ciemi"? Jūsu domas? Picadeco 10:43, 12 novembrī, 2010 (UTC)
tā nedari. Rāva ir minimums, ko vairs nav jādzēš. lai paliek. gan jau kāds kādreiz papildinās. tiem Krievijas upju rakstiem derētu pievienot infokastes, tad arī tie būtu pieņemama aizmetņa līmenī. pa manam. --Biafra 10:53, 12 novembrī, 2010 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.56 (EEST)[atbildēt]