Dalībnieka diskusija:Tomašs Beinarovičs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Autortiesības[labot pirmkodu]

Sveicināts Vikipedijā! Jāinformē Tevi, ka šeit nedrīkst ievietot informāciju, kas nav pašu radīta vai par kuras izmantošanu nav saņemta atļauja. Raksta Vija Artmane teksts ir ņemts no [1]. Tāpat arī attēls ir no kaut kurienes pārkopēts. Protams, informāciju var izmantot no kāda avota, bet tā ir jāpārstāsta saviem vārdiem. Ja attiecīgais raksts ir citu valodu viki, tad droši var pārtulkot to un ielikt latviešu versijā. Ceru uz turpmāku darbību, nepārkāpjot autortiesības. --Dainis 07:42, 30 novembrī, 2007 (UTC)


Autortiesibas?[labot pirmkodu]

Acīmredzot nebūsi izlasijis kārtīgi, es biju pievienojis arī faktus no sevis! Kāpēc jādzēš? vai tad nevar piemēram kādā veidā nogrūst malā, sagaidit kamēr autors izlabos kļūdu? Tas tik vien rada nevēlēšanos vairs kaut ko rakstīt. Pēdējais - kā tad lai ievieto bildi nepārkāpjot autortiesības vikiprāt?

Rūpīgi izskatīju Daiņa izdzēsto tekstu - no sevis tur ir pievienoti tikai apakšvirsraksti un paraksts (kam Vikipēdijas rakstos nav jābūt, tam ir paredzēta rakstu hronoloģija). Pārējais ir 100% kopēts no kultūra.lv. "Nogrūšana malā" arī ir izdarīta - viss dzēstais teksts saglabāts hronoloģijā. Kļūdas labot nekad nav par vēlu :) un to var darīt jebkurā laikā. Par attēlu autortiesībām - tā diemžēl ir ļoti sāpīga tēma. Tā kā Viipēdija ir brīvā enciklopēdija, ar autortiesībām aizsargāti attēli tajā atrasties nedrīkst - ir jāfotografē vai jāzīmē pašam, jāņem attēli no citu valodu vikipēdijām, kur to statuss ir noskaidrots vai jāizmanto citi brīvi attēli, piemēram, tādi, kuriem autortiesību termiņš ir notecējis (75 gadi). Ir viens izņēmums - tā saucamā godprātīgā izmantošana jeb fair use. Tā atļauj izmantot zemas kvalitātes attēlus par konkrēto tēmu attiecīgā raksta (un tikai šī raksta) ilustrēšanai, ja nav pieejami citi varianti. Iespējams, tevis augšuplādēto attēlu varētu kvalificēt kā fair use, jo tā izšķirtspēja ir neliela. No kurienes šis attēls ir ņemts? Vēl viens fair use attēls ir iegūstams krievu vikipēdijā: ru:Изображение:Обложка книги о Вие Артмане.JPG. Nevajag apvainoties, tekstu dzēšana šādos gadījumos nav ļaunprātīga kaitniecība, bet nepieciešamība ievērot pastāvošos likumus. Veiksmi darbā! --ScAvenger 15:38, 30 novembrī, 2007 (UTC)
Rakstīju atbildi, bet ScAvenger jau pasteidzās un būtībā visu uzrakstīju, ko es gribeju teikt. Ja saproti angļu valodu, tad vēlams būtu palasīt šeit: Copyrights. --Dainis 15:55, 30 novembrī, 2007 (UTC)