Dalībnieks:Edgars2007/Bruņinieks, Tumšais bruņinieks

Vikipēdijas lapa
Dažas saites un idejas
  • <span style="color:red;"></span>
Iedvesmai ;)

Production[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Development[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pirms "Betmens: Sākums" iznākšanas scenārists Deivids Gojers (David S. Goyer) uzrakstīja treatment diviem turpinājumiem, tajos ieviesis Džokera un Hārvija Denta tēlus. Sākumā iecerēja, ka Džokers izveidos rētas Dentam tiesas laikā trešajā filmā, pārvēršot Dentu par Divseji. Gojers, kas sacerēja filmas pirmo sižeta versiju, minēja DC Comics 13 izdevumus garo komiksu sēriju Batman: The Long Halloween kā nozīmīgu avotu izveidotajam sižetam. Pieredzējušais Betmena mākslinieks Nīls Adamss (Neal Adams) apgalvoja, ka viņš tikās ar Gojeru Losandželosā un sižets būtu līdzīgs Adamsa un Denija O'Nīla 1971. gada stāstam The Joker's Five-Way Revenge (Betmena komiksa 251. izdevums), kurā autori atkārtoti ieviesa Džokera tēlu. Kamēr vēl nebija skaidrs, vai Nolans režisēs arī filmas turpinājumu, viņš vēlējās atšķirīgi interpretēt Džokeru. 2006. gada 31. jūlijā Warner Bros. oficiāli paziņoja, ka tiks sākts filmas "Tumšais bruņinieks" producēšana. Šī ir pirmā pilnmetrāžas filma par Betmenu, kuras nosaukumā netiek minēts Betmena vārds. Beils atzīmēja, ka "šis Betmens būs atšķirīgs no citiem".

Pēc daudzu darbu izpētes Kristofera Nolana brālis un filmas līdzautors Džonatans izteicās, ka Džokera pirmās divas parādīšanās reizes Betmena pirmajā izdevumā 1940. gadā ir nozīmīgs iedvesmas avots. Pirms Džokera tēla izveides Kristofers lika Džonatanam noskatīties Friča Langa 1933. gada filmu The Testament of Dr. Mabuse, jo Džokeram piemīt Mabusa īpašības. Kristofers Nolans minēja, ka Langa filma ir "būtisks avots ikvienam, kas cenšas izveidot supernoziedznieka tēlu". Džokera raksturs tika veidots, konsultējoties ar vienu no tēla radītājiem — Džeriju Robinsonu. Nolans izlēma filmā izvairīties no Džokera izcelsmes pamatīgas izstāstīšanas, tā vietā parādot viņa nākšanu pie varas. MTV News Nolans paskaidroja: "tas Džokers, ko mēs redzam "Tumšajā bruņiniekā", ir pilnīgs. Džokers man ir absolūts. Viņš ir neticami tumšs." Intervijā IGN viņš papildināja: "mēs nekad nevēlējāmies veidot Džokera izcelsmes stāstu šajā filmā. " Nolans minēja, ka Batman: The Killing Joke ietekmēja dialogu filmā, kurā Džokers teica, ka noteiktos apstākļos jebkurš var kļūt par viņam līdzīgu.

Nolans apgalvoja, ka šajā filmā nozīmīgs temats ir eskalācija, tiek paplašinātas filmas "Betmens: Sākums" beigas, atzīmējot, ka "lietām ir jāpasliktinās, līdz var kļūt labāk". Lai gan tika norādīts, ka "Tumšajā bruņiniekā" tiek turpināta "Betmens: Sākums" tematika, tai skaitā "taisnīgums vai atriebība" un Brūsa Veina problēmas ar tēvu, Nolans uzsvēra, ka Brūss vairāk tiks attēlots kā detektīvs — aspekts, kas netika pilnībā apskatīts triloģijas pirmajā daļā. Filmas režisors aprakstīja draudzīgo Brūsa Veina un Hārvija Denta sāncensību kā filmas "mugurkaulu". Viņš arī izvēlējās saspiest kopējo sižetu, Dentu pārvēršot par Divseji jau šajā filmā. Nolans atzina, ka filmas nosaukums norāda ne vien uz Betmenu, bet arī uz "balto bruņinieku" Hārviju Dentu.