Dalībnieks:Kaiva Solvita/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa
Attēls:"Patņa" logo.png
Privātās vidusskolas "Patnis" logo (ieviests 2014./2015. mācību gadā).

Vispārīga informācija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Privātā vidusskola "Patnis" ir skola, kas piedāva divpadsmit klašu izglītību un uzņem bērnus bērnudārzā.
  • Mums ir izzinoši bērnudārzi, radoša sākumskola, aktīva pamatskola un inovatīva vidusskola.

Kontakti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Privātā vidusskola - Krišjāņa Valdemāra iela 8, Centra rajons, Rīga, LV-1050, Latvija

Tālr. 66663241

  • Pamatskola, sākumskola un pirmsskola - Gregora iela 13A, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1046, Latvia
Privātās vidusskolas "Patnis" bijušais logo.

Tālr. 67622161

Tālr. 67615743

E-pasts: patnis@patnis.lv

Pirmsskolas direktore: inguna.vartina@patnis.lv, tel. 26333324 

Skolas direktore: agnese.putele@patnis.lv tel. 26546854

  • Pirmsskola Ādažos - Ūbeļu iela 13, Ādaži, Ādažu novads, LV-2164, Latvija

Tālr. 27877275

e-pasts: adazi@patnis.lv

  • Pirmsskola Rīgā - Lapu iela 17, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1002, Latvija

Tālr. 66662279

29198656 (Karīna Elcere)

e-pasts: bernu.maja@apollo.lv

  • Pirmsskola Rīgā, Ziedoņdārzā - Aleksandra Čaka iela 94, Latgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1011, Latvija

tālr. 26309343

e-pasts: ziedondarzs@patnis.lv

mājas lapa: www.patnis.lv

adrese: Rīgā, A. Čaka ielā 94 - 1c

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1994.gada aprīlī tiek veidota skolas koncepcija un biznesa plāns. Skolas koncepcija ir balstīta uz skolas dibinātāju izpratni par to, kas ir laba skola. Laba skola dibinātāju izpratnē ir pretēja tām Rīgas valsts skolām, kur dibinātāji strādājuši līdz šim. Koncepcijā ir ietvertas idejas par demokrātisku skolu, par emocionālu un psiholoģisku komfortu skolā, par veselīgu vidi skolā, par katra cilvēka tiesībām mācīties skolā, tai skaitā sākotnējā koncepcijā ir aizmetņi idejai par invalīdu jeb bērnu ar īpašām vajadzībām integrāciju vispārizglītojošā skolā.

1994. gada 1. septembrī skola tiek oficiāli atklāta. Tajā ir viena sagatavošanas klase (11 bērnu), viena 1.klase (8 bērni), viena 2. klase (3 bērni).

Jau no sākuma skolā apzināti tiek kopta tās kultūra: tradīcijas, vide, savstarpējās attiecības, tai skaitā cieša sadarbība starp skolotājiem, skolēniem un viņu ģimenēm.

No 1996./97. mācību gada vidus līdz 1999./2000. mācību gadam (ieskaitot) ir laiks, kad skola sāk darboties kā nopietna sistēma.

1995. gada rudenī skolas pirmā akreditācija.

1996.gada pavasarī tiek parakstīts līgums ar Latvijas Privatizācijas aģentūru par skolas ēkas privatizāciju. Iegūstot savā īpašumā skolas ēku, privātskola “Patnis” ir guvusi drošību par to, ka telpas tās pastāvēšanai ir nodrošinātas sākotnējā vietā. Tādējādi varam klientiem sniegt drošības sajūtu, ka arī nākošos gadus skola būs tajā pašā vietā.

1996./97. mācību gadā skolā jau darbojas pilna sākumskola, t.i., 1.-4. klase, sagatavošanas klase, bērnudārzs, estētikas skola. 1996. gada novembrī SIA “Patnis” dalībnieki, pieaicinot klāt vēl trešo dalībnieku, dibina bezpeļņas organizāciju SIA “Patnis B”, kuras mērķis ir nodarboties ar līdzekļu piesaistīšanu programmas “Veselīgas apziņas skola” attīstīšanai.

Sākot ar 1997./98. mācību gadu, “Patņa” struktūras darbojas jau divās vietās Rīgā: Gregora ielā 13a (1.-5.klase, sagatavošanas klase, bērnudārzs, estētikas skola) un Biķernieku ielā 33a (bērnudārzs, sagatavošanas klase, estētikas skola). Sākot ar šo mācību gadu, “Patnis” ir kļuvis par pamatskolu

1998./99. mācību gadā skolā darbojas 1.-6. klase, sagatavošanas klase, bērnudārza grupa, estētikas skola. Šajā laikā tiek parakstīts zemes privatizācijas līgums ar Latvijas Privatizācijas aģentūru. Šis ir nozīmīgs līgums, jo skola var plānot savu attīstību attiecībā uz telpu paplašināšanu un teritorijas labiekārtošanu. Šajā mācību gadā sākas sporta zāles celtniecības projekta plānošana, kā arī skola iegādājas otru mikroautobusu.

1999./2000. mācību gads, kad skolā ir 1.-7. klase, sagatavošanas klase, bērnudārza grupa, estētikas skola, ir lielo pārmaiņu gads skolai “Patnis”. Šajā gadā līdzšinējā skolas direktore, kas ir arī skolas īpašniece, skolas vadības darbu nodod jaunai direktorei. Tas veicina jaunu pedagoģisko un administratīvo vēsmu ienākšanu skolā.

2000./2001. mācību gads ir nozīmīgs ar to, ka veiksmīgi noritējusi skolas izglītības programmas un skolas kā mācību iestādes akreditācija 1.-8. klasei. Šoreiz akreditācija ir uz trīs gadiem no sešiem iespējamiem, bet izglītības programma licencēta uz deviņiem gadiem no desmit iespējamiem, kas uzskatāms par ļoti augstu novērtējumu.

Šajā mācību gadā skolēni jau var izmantot sporta zāli, kas ir vitāli svarīga audzēkņu fiziskajai attīstībai. Reizē ar sporta zāles celtniecību tiek rekonstruēts siltuma mezgls un izveidota liela bibliotēka, kura tiek izmantota gan kā vestibils, gan stundu norises vieta. Līdz ar to privātās pamatskolas “Patnis” ēka septītajā tās pastāvēšanas gadā ir pilnībā mainījusi savu iekšējo izskatu un atbilst pamatskolas vajadzībām.

Pēcpusdienas aktivitātes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Patnis" piedāvā plašu izvēli no pēcpusdienas aktivitātēm, t.i. - mākslas darbnīca, tautas dejas, popgrupa, futbols, orientēšanās, datordarbnīca, improvizācija teātris, koris, LEGO pulciņš, karatē, netradicionālie rokdarbi, šahs, amatniecības darbnīca, baseins un mākslas valoda.

Ne visi pulciņi tiek piedāvāti visām klasēm un visās dienās. Vairāk informācija: http://www.patnis.lv/lv/skola/pecpusdienas-nodarbibas

Vēl tiek piedāvāta mācību grupa, kur var izpildīt mājasdarbus skolā ar skolotājas palīdzību.

Vairāk informācijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Lai uzzinātu vairāk informāciju par dažādām tēmām, apmeklējiet: http://patnis.lv/

https://www.facebook.com/patnis.lv/?fref=ts (1.-7. klases facebook konts)

https://www.facebook.com/patnis812/?fref=ts (8.-12. klases facebook konts).