Dalībnieks:Katriinaa/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa


Kikbokss[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kikbokss ir cīņas sporta veids, kurš sāka attīstīties Amerikā 20.gs 70. gados. Sākotnēji to dēvēja par pilna kontakta karatē, jo tajā bija īpaši noteikumi- kāju sitienus ieskaitīja tikai tad, ja pretiniekam bija trāpīts virs vidukļa. Kikboksu iedala vairākos novirzienos- pilna kontakta(full contact), viegla kontakta(light contact), vidēja kontakta(semi-contact) un citos.

Kikboksa novirzieni[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilna kontakta Viegla kontakta Vidēja kontakta Low kick
Pretinieku pieveic ar akcentētiem un neakcentētiem sitieniem Sitieni netiek izdarīti ar spēku Sitieni tiek izdarīti ar precizitāti un nelielu spēku Sitieni ar potīti pa augšstilbiem


Pilna kontakta novirziens[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilna kontakta novirzienā pretinieks tiek pieveikts ar akcentētiem un neakcentētiem sitieniem. Neakcentētie sitieni ir viegli, nav traumējoši. Akcentētos sitienus kikbokseris raida no visa spēka uz noteiktām pretinieka ķermeņa daļām, kur tie ir vissāpīgākie, lai viņu ātrāk uzveiktu.

Viegla kontakta novirziens[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Viegla kontakta novirzienā sitieni netiek izdarīti ar spēku, nav akcentēto sitienu, tādēļ šajā novirzienā traumas gūst reti. Punktus var iegūt, pieskaroties ar kāju vai roku konkrētām pretinieka ķermeņa daļām. Taču viegla kontakta novirzienā ir daudz grūti izpildāmu cīņas tehniku, tādēļ tas ir sarežģīts.

Vidēja kontakta novirziens[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vidēja kontakta novirziens tiek akcentēts uz sitienu precizitāti, tajos pielietojot nelielu spēku, kas nav traumējoši. Punktus var iegūt par sitiena precizitāti un ātrumu.

Low kick[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sitieni tiek izdarīti ar kāju(pēdu) pa pretinieka augšstilbiem vai apakšstilbiem. Šī metode tiek izmantota arī karatē, muay thai u.c.

Attēls:Download.jpg
Low kick spēriens

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Low kick plašāks paskaidrojums angļu valodā