Dalībnieks:Krematorija

Vikipēdijas lapa
Atvadu zāle, Rīgā, Jēkabpils ielā 28

Krematorija Vidzemē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Mirušo cilveku transportēšanas transports, katafalks

Privātas Krematorijas ēka atrodas Latviju Vidzemes sirdī- Valmierā. Klusā īpašā teritorijā ārpus apdzīvotas teritorijas, kas ieradīta mirušo apbedīšanai, pie Kocēnu kapiem. Starp Kocēnu pagasta, Kocēnu novada un Valmieras pagastā robežām.


Krematorija- īpašā piemērota kremācijam celtnē. Krematorijā jābūt telpai, kurā mirušo sagatavo kremācijai, kā arī telpai, kurā paredzēta atvadīšanām no mirušā.

Tiesības veikt kremāciju ir valsts un pašvaldību krematorijām, kā arī privātajiem uzņēmumiem kuri reģistrēti Uzņēmuma reģistrā un saņemuši speciālu atļauju (licenci) kremācijas darbībai.

Kremācija- miruša ķermeņa sadedzināšana speciālās krāsnīs.

Kapsula- mirušā pelni savācami un ievietojami izturīgā, gaisu un ūdenj necaurlaidīgā kapusulā, kuru aizvaiko, aizzīmogo un apzīmē ar numuru.

Atvadu zāle- telpa, kurā paredzēta atvadīšanām no mirušā.

Atvadu zale Valmierā.
Apbedīšanas nams- Krematorija

Mirušu cilvēku kremācijas kartību valstī nosaka Minustru kabineta noteikumi Nr. 600 "Kremācijas noteikumi". [1]

Atvadu zālē Rīgā.

Krematorija apraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

SIA "Apbedīšanas nams- Krematorija" ir jaunā, licincētā Krematorija Latvijā, uzcelta atbilstoši ar visām normām un visaugstākajiem standartiem. Viena no divām esošām krematorijām Latvijas republikā. Speciālā atļauja (licence) kremācijas veikšanai saņemta 2016.gadā.

Moderna un populāra starp iedzīvotajiem krematorija nodrošina klientiem visā Latvijā pilnu kremācijas pakalpojumu kompleksu, ka arī organizē tradicionālas bērēs.

Uzņēmuma rīcībā ir divas atvadu zāles: Valmierā- "Krematorija", Kocēnu pag., Kocēnu nov. un Rīgā- Jēkabpils ielā 28.

Kremācijas izvēle Latvijā ik gadu paliek aizvien pieprasītāka ka alternatīva tradicionalām bērēm. Kopš uzņēmuma darba sākumā ir veiktas vairār kā 7500 kremēšanas, kas ļāva vairāk nekā 250 000 cilvēku apmeklēt uzņēmumu, kas liecina par kvalitatīvo un atbildīgo darbu.

Laikā periodā no 2016. gada līdz 2021.gadam uzņēmumam uz savstarpēja līguma pamata bija noslēgti vairaki līgumi. Tostarp ar vairākiem VSAC, Ieslodzījuma vietas pārvaldi, Valsts policijas pārvaldi, vadošajām Latvijas slimnīcām biomateriāla kremacijas jomā, ka arī ar Rīgas pilsētas bezpiederīgo mirušo kremāciju (līgums ir spēkā).

No 2016. gada aprīļa uzņēmums ieguldās krematorijas ēkas labiekārtošnā ievērojamus finansialus līdzekļus un 2019.gadā pieslēdza otras līnijas kremācijas krāsni. Kas dod iespēju samazināt kremācijas pakalpojuma izmaksas un dot iespēju iedzīvotajiem izvēleties kremāciju ka apbedīšanas veidu, jo kremācijas izmaksā daudz lētāka nekā klasiskās bēres.

  1. «Kremacijas noteikumi».