Dalībnieks:Mjorlin17/Comic Relief (organizācija)

Vikipēdijas lapa

Comic Relief (organizācija)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Comic Relief ir Britu labdarības organizācija. To izveidoja komēdiju scenāriju autors Ričards Kurtis un komēdiķis Lenijs Henrijs 1985. gadā, atsaucoties uz Etiopijā esošo badu. Galvenais Comic Relief veidotais pasākums ir Sarkano Degunu diena - ilgstoša televīzijas programma, kas veltīta līdzekļu vākšanai, kas norit Martā, sadarbojoties ar māsas projektu Sport Relief.

Sarkano Degunu dienas vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Comic Relief tika palaista dzīvajā Noela Edmondsa šovā "Late, Late Breakfast Show" televīzijas kanālā BBC1 Ziemassvētku dienā 1985. gadā no bēgļu nometnes Sudānā. Ideja par Comic Relief radās labdarības darbiniecei Džeinai Tevsonei, kura nodibināja organizāciju Charity Projects, reģistrētu labdarības projektu Anglijā un Skotijā.

1986. gada 4. aprīlī tiešraidē tika iestudēts līdzekļu vākšanas šovs "Comic Relief Utterly Utterly Live". Tas notika Šaftsburijas teātrī Londonā un tajā piedalījās populāri komēdiķi un popzvaigznes, tādi kā Rovans Atkinsons, Billijs Konolijs, Stīvens Fraijs, Lenijs Henrijs, Keita Buša un Klifs Ričards. Audio ieraksts tika izlaists WEA, kurā ietilpa labdarības singls "Living Doll" dzīvā izpildījumā, kuru izpildīja Klifs Ričards un The Young Ones.

1988. gada 8. februārī Lenijs Henrijs devās uz Etiopiju, lai atzīmētu pašu pirmo Sarkano Degunu dienas teletonā. Piedalījās vairāk nekā 150 slavenību un komiķi. Pasākuma ietvaros tika saziedoti 15 miljoni britu mārciņu un piesaistīja 30 miljonu televīzijas skatītāju BBC1 kanālā. Galvenais pasākums labdarības Comic Relief ietvaros ir Sarkano Degunu diena. Ričards Kurtis un Lenijs Henrijs vēl joprojām aktīvi darbojas teletonos, kas turpina vākt līdzekļus dažādām labdarībām, kas palīdz bērniem sliktos apstākļos un risina bada problēmu visā Pasaulē.

Labdarības organizācija apgalvo, ka tās mērķis ir "ieviest nabadzīgu cilvēku un cilvēku ar traucējumiem dzīvēs pozitīvas un paliekošas pārmaiņas, kuras, mēs ticam, pieprasa ieguldīšanu darbā, kas uzsver cilvēku tūītējas vajadzības, kā arī cīnās ar bada un netaisnības iemeslu saknēm."

Viens no pamatlikumiem Comic Relief darbībā ir "Zelta Mārciņas Princips", kur katra ziedotā mārciņa (£) ir izterēta labdarības projektos. Visas organizācijas izmaksas, kā darbinieku algas, tiek segtas ar sponsoru līdzekļiem vai procentu iekrājumiem, kuri vēl nav iztērēti.

Pašlaik organizācijas galvenie atbalstītāji ir BBC, BT, Sainsbury's lielveikalu ķēde un British Airways. BBC ir atbildīgi par Sarkano Degunu dienas teletona pārraidi, BT nodrošina telefonu sakarus un Sainsbury's pārdod preces organizācijas vārdā.

2002. gadā Comic Relief un BBC Sport sadarbojās, lai izveidotu Sport Relief - jaunu programmu, kuras galvenais mērķis bija apvienot sportistu sabiedrību un apvienot sportu, izklaidi un līdzekļu vākšanu BBC1 kanālā. Sport Relief ir ilggadējs labdarības pasākums un tā kampaņa apzināti darbojas mainīgi ar Sarkano Degunu dienu, Comic Relief galveno pasākumu. Sarkano Degunu diena noris nepāra skaitļu gados, bet Sport Relief - pāra skaitļu gados.

2015. gada Sarkano Degunu dienas teletona, kurš notika 14. martā, beigās tika paziņots, ka Comic Relief 30 gadu vēsturē Sarkano Degunu dienas un Sport Relief ietvaros saziedotie ienākumi ir sasnieguši 1 miljardu mārciņu (£1,047,083,706).

Televīzija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Televīzijas pārraide sākas pēcpusdienā, kad CBBC norit dažādi naudas vākšanas pasākumi un slavenību priekšnesumi. Tas viss norit starp ikdienas raidījumiem, bet pēc ziņām sešos parastā BBC1 programma ir atcelta, lai varētu pārraidīt tiešraides šovu.

The television programming begins in the afternoon, with CBBC having various related reports, money raising events and celebrity gunging. This is all in-between the regular programmes, but after the six o'clock news, the normal BBC One schedule is suspended at 7 pm in favour of a live show, with a break at 10 pm for the regular news programme. Whilst the BBC News at Ten is aired on BBC One, Comic Relief continues on BBC Two, and then resumes on BBC One at 10:35 pm, with each hour overseen by a different celebrity team. These celebrities do the work for free, as do the crew, with studio space and production facilities donated by the BBC. Regular themes throughout the shows include parodies of recent popular shows, films and clips, events, and specially filmed versions of comedy shows. Smith and Jones, and a parody sketch starring Rowan Atkinson are both regularly featured.