Dalībnieks:ZWCAD Latvija

Vikipēdijas lapa

ZWCAD ir CAD (angļu val.: computer-aided design) jeb datorizētās projektēšanas programma. Tās izveidotājs ir uzņēmuma ZWSOFT CO., LTD. Programma kopš 2004. gada tiek izplatīta starptautiskā mērogā. Kopš 2006.gada ZWCAD tiek izplatīts Baltijas valstīs, tai skaitā Latvijā.

ZWCAD lietotāja saskarne un darbība lielākoties ir identiska pazīstamām programmām, piemēram, AutoCAD. ZWCAD ir savietojams ar citu programmu DWG formāta failiem. Programma var izveidot rasējumu 2D un 3D vidē. Failu formāti ir šādi: DWG / DXF, DWT, SAT, BMP, WMF, PDF. Programma ZWCAD piedāvā tādas funkcijas kā dinamiskos blokus, rīku paletes (bibliotēkas), DesignCenter, Smart Voice, Smart Mouse, sinhronizāciju ar viedtālruņiem un planšetdatoriem, izmantojot mākoņa krātuves, CUI, API (LISP, VBA, ZRX, .NET).

Programma darbojas uz Microsoft Windows operētājsistēmas.

ZWCAD tiek piedāvāts arī specifiskiem nozares risinājumiem ar nosaukumu "ZWCAD Mechanical" un "ZWCAD Architecture".

Funkcijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Programmā ZWCAD veidojiet projektus no sākuma līdz beigām, rediģējiet projektus, kas izveidoti vai izeksportēti DWG failos, saglabājiet projektus jebkurā no DWG failu versijām, izdrukājiet projektus, eksportējiet projektus uz .PDF, .DXF, .SAT un citiem formātiem.

Savietojamība ar citām CAD programmām[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

ZWCAD darbojas DWG formātā, līdz ar to ZWCAD failu var atvērt ar AUTOCAD, AUTOCAD LT, REVIT, ARCHICAD vai citu DWG formātu atbalstošu programmu palīdzību. Projektētāji var izmantot dažādas CAD un BIM sistēmas, lai iegūtu kvalitatīvu projekta dokumentāciju

ZWCAD programmas darba vide ir maksimāli pielīdzināta AutoCAD darba videi. Lietotāji, kas ir pazīstami ar AutoCAD darba vidi, varēs bez sevišķas apmācības uzsākt darbu ZWCAD. Failu organizācija, instrumentu novietojums un komandas ir izveidotas lietotājiem saprotamā un intuitīvā veidā.

Programmā ir pieejami abi instrumentu izkārtojumi Classic un Ribbon.

Programmas lokalizēšana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

ZWCAD programmas Professional versijai ir pievienojami dažādi moduļi, piemēram, CADprofi HVAC&Piping, MDT, MDT-point cloud u.c.

Imports, eksports, izdrukas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

ZWCAD programma var importēt DGN, DWF, DXF, TIFF, JPG, PDF (PDF underlay) faila formātus, un eksportēt var šādus - DXF, SAT, WMF, JPG, PDF faila formātus. Papildus moduļi var eksportēt arī citus formātus pēc vajadzības. ZWCAD programma izdrukas var veikt no 2 režīmiem MODEL un LAYOUT. Esošie LAYOUT uzstādījumi, kuri veikti AUTOCAD vai citā CAD programmā, paliek nemainīgi. Atbalsta .CTB un .STB izdrukas stilus.

PDF and DWFx Underlay[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gadījumos, kad nav pieejams DWG fails, tad kā pamatu rasējumam var izmantot PDF rasējumu vektora formātā. ZWCAD programmā ievietoto rasējumu iespējams mērogot, kā arī pieķerties līniju virsotnēm. Ja PDF fails ir liels, tad var izmantot CLIP funkcijas, lai lokalizētu kādu konkrētu DWG rasējuma reģionu, tādējādi atvieglojot darbu.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Oficiālā mājas lapa

Izmēģināt ZWCAD bez maksas

Saistīta 3D programmatūra

Saistīta BIM programmatūra