Diskusija:Ādere

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sveicināti biedri, apspriežam ierosinājumus sadaļas pilnveidošanai.

Raksta sākumā, kur ir uzrakstīts Uguns un ūdens āderes. prasās āderu definīcija. Kas tas ir, kā tās veidojas un tamlīdzīgi... PS: Pievienoju starpwiki saites. Kāds varētu pārbaudīt, vai tās ir īstās --Treisijs 20:51, 19 februārī, 2009 (UTC)
Pieliku labākas :) Bet vispār mēs laikam traucējam autoram (gan paspēsim vēl uzlabot un pāruzlabot - temats ir visai interesants). --ScAvenger 20:54, 19 februārī, 2009 (UTC)

paldies par palīdzību. iesācējam te nav viegli noorientēties. protams vienmēr ir arī skeptiskie viedokļi, un ieinteresētība utml. bet šai gadījumā, par cik man pašam ir spēja ar svārstu noteikt āderes, un šie mērijumi sakrīt ar citu ādernieku mērijumiem, tad gluži neitrāla puse no manis neiznāk, vismaz, ir maz motivācijas meklēt veidus kā apgāzt to, kas dzīves ikdienā pierādās, kaut vai novietojot bērnu gultas tā lai tās atrastos no āderēm brīvās platībās. protams, pievienošu vēl viedokļus.

Nav jau runa par to, ka būtu kaut kas par katru cenu jāapgāž, vienkārši Vikipēdijā jācenšas ņemt vērā visus pastāvošos viedokļus - tāda ir jebkuras enciklopēdijas būtība, ja vien tā grib saukties par nopietnu. Pats arī esmu savā laikā eksperimentējis ar rīkstītēm un citām biolokācijas metodēm, taču palieku jo vecāks, jo skeptiskāks :) --ScAvenger 21:12, 19 februārī, 2009 (UTC)

ok. domu sapratu. laigan, ir vēl šāda doma, jeb demagoģija iespējama - ka lai gan, mēs visi zinām, ka zeme ir apaļa, tomēr ir vērts pieminēt viedokļus, ka tā ir gan plakana, gan kantaina, gan stāv uz vaļiem vai pelēm :) galugalā, nav apaļa bet saplacināta no polu puses. ok, rakstu noteikti papildināšu, infomācijas ir daudz. Valdis. PS - Treisijs - vai gadienā iesūtot savu izmainītu rakstu, pēc tevis veiktām izmaiņām, ti starsaišu pievienošanas - tās nav pazaudētas? tā vienlaicīgā editēšanas problema - kā tā šeit risinās?

Demagoģiju gan nevajag. Vajag viedokļus, faktus, atsauces uz iespējami autoritatīviem avotiem (vislabākā gadījumā - uz recenzējamiem zinātniskiem izdevumiem). Var arī tādas hipotēzes, kas liekamas raksta sadaļā "Vēsture" un sen ir apgāztas, tikai nevajag aizmirst to pieminēt :)
Vienlaicīgas rediģēšanas problēmu vislabāk novērst jau saknē, ieliekot raksta sākumā veidni {{inuse}} (veidne Vikipēdijā ir daudzos rakstos vienlaicīgi lietojama konstrukcija, ko ietver dubultās figūriekavās). Tad neviens netraucēs (tikai pēc darba beigšanas vai pārtraukšanas uz ilgāku laiku veidni nevajag aizmirst noņemt). Ja ir parādījies paziņojums par rediģēšanas konfliktu, tad jāatver izmainītais raksts jaunā lapā un ar Copy → Paste no jauna jāpievieno vēlamais teksts. Tas, kas ir jau ielikts rakstā, vairs nevar pazust - visas izmaiņas tiek saglabātas rakstu hronoloģijās. --ScAvenger 21:57, 19 februārī, 2009 (UTC)

Nu vechi, rakstinsh peec Vikipeedijas standartiem ir vienkaarshi patalogjiski neobjektiivs. 195.13.135.137 13:29, 23 novembrī, 2009 (UTC)

Tāpēc jau ir POV paziņojums uzlikts, ka diez kas nav. Jebkurš var mēģināt uzrakstīt objektīvāk! --ScAvenger 18:13, 23 novembrī, 2009 (UTC)

Nosaukums- vsk. vai dsk.[labot pirmkodu]

Vajadzētu tomēr dsk. Piemērs ka tantes saka: "guļ uz āderes" manuprāt nav veiksmīgs. Ir taču raksts Vēnas nevis "Vēna", lai gan tautā saka "dur vēnā". Ir Augi, Dzīvnieki, Derīgie izrakteņi utt. Dukurs (diskusija) 10:33, 23 augustā, 2013 (EEST)

Pamatnostādne taču ir veidot nosaukumus vienskatlī.[1] Vēnām arī būtu jābūt vienskaitlī (kā ir arī citu valodu viki), lai gan . Augi un dzīvnieki gan būs daudzskaitlī, jo to pieprasa organismu iedalījuma sistēma. Derīgie izrakteņi varētu arī palikt daudzskaitlī, jo tie apzīmē veselu grupu.--Edis (diskusija) 10:46, 23 augustā, 2013 (EEST)
Tie raksti ir par kaut kā kopumu, nevis atsevišķu parādību. Piem. dur rokas vēnā, bet raksts ir par visām vēnām cilvēka organismā ~~Xil (saruna) 10:48, 23 augustā, 2013 (EEST)
manuprāt vienskaitlis ir ok. vai tās uzlabošanas veidnes tagad nevar jau ņemt nost? --Biafra (diskusija) 11:06, 23 augustā, 2013 (EEST)