Diskusija:2011. gada Kontinentālās hokeja līgas Zvaigžņu spēle

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kāda starpība, kas ir krievu vai čečenu lapā, ja Oļegam Znarokam Latvijas pilsonības nav, tad karināt viņam klāt Latvijas karogu nav pareizi. Un ko man tādā gadījumā darīt ar Komarovu? Dzimis Narvā, Igaunijā, spēlē Somijas izlasē un Krievijas pase ar viņam esot - trīs ikonas karināt klāt? -- gragox diskusija 16:21, 28 janvārī, 2011 (UTC)

tukšas atrunas. es biju tas, kas viņam pielika Vācijas karodziņu paša lapā un uzrakstīju komentāru par pilsonību. tas ir loģiski, bet šeit nav ne vismazāko iemeslu, lai viņam nevarētu pielikt abus karogus. un hokeja pilsonība viņam bija Latvijas, ja būtu spēlējis Vācijas izlasē, būtu pavisam cita lieta. ja liek vienu karogu, tad ir jāliek tikai Latvijas. --Biafra 19:09, 28 janvārī, 2011 (UTC)
Lūdzu definē, kas ir hokeja pilsonība un kādēļ viņam nav arī PSRS hokeja pilsonības? -- gragox diskusija 10:14, 29 janvārī, 2011 (UTC)
viņam bez šaubām bija arī PSRS "hokeja pilonība", pēc tam Latvijas. ar to saprot (es pieņemu ka hokejā tāpat kā citās spēlēs) valsti vai valstsvienību ko pārstāv. un tā var būt pavisam atšķirīga no pilsonības pasē. īpaši agrākos gados, kad visās valstīs dažādos sporta veidos bija leģionāru kvotas (protams arī tagad ir, bet mazākā mērā tomēr), sportistiem bija būtiski iegūt pilsonību valstī, kur spēlē, lai tās klubā neskaitītos ārzemnieki. tādēļ pusei amerikāņu basketbolistu ir visādu Eiropas valstu pases, tāpat brazīliešu un argentīniešu futbolistiem utt. kamēr tikai daži no viņiem arī pārstāv attiecīgās valstis izlasē. piemēram, serbu basketbolists Stojakovičs ir arī grieķu pases īpašnieks, bet viņš nekad nespēlēs tai izlasē, protams. lielākoties gan tā ir dubultpilsonība, kas nav Znaroka gadījumā, jo Latvijas likumdošana tādu dubultpilsonību nepieļauj. bet tas, ka viņa motivācija tolaik bija, lai viņš neskaitītos Vācijas klubā kā ārzemnieks, līdz ar to, lai klubs var paņemt par kādu kanādieti vairāk - tas gan tā noteikti bija. cits jautājums vai tā ir pietiekoša motivācija lai atteiktos no pilsonības... bet ne mums to vērtēt. tātad stingri uzskatu, ka viņam jāliek abi karodziņi, vai arī, ja viens, tad Latvijas. --Biafra 11:06, 29 janvārī, 2011 (UTC)