Diskusija:Aderkasi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

manuprāt šī dzimta pareizi dēvējama fon Aderkasi un rakstā minētā saistība ar Aderkašiem (pie kam ir vairāki Aderkaši) ir ļoti šaubīga. ja paliek bez atsaucēm. --Biafra (diskusija) 18:29, 16 septembrī, 2013 (EEST)

var arī saukt par Aderkasiem, kaut gan vēsturisks latviskojums jau ir Aderkaši. Senais līvu vietvārds Adricas pie Limbažiem ir izzudis, bet iespējams, ka tas ir Ķirbižu agrākais nosaukums, jo tagadējais Ķirbižu vārds saistīts ar muižas vācisko nosaukumu, kas latviski nozīmē "Ķirbis".--Pirags (diskusija) 07:42, 17 septembrī, 2013 (EEST)
kas interesanti - rakstā Livonijas bruņniecība (kam autors ir protams Pirags) dzimta tomēr saucas Aderkasi. --Biafra (diskusija) 09:00, 17 septembrī, 2013 (EEST)
var gan tā, gan tā, bet Aderkasu muižas latvieši tomēr sauca par Aderkašu muižām. Domāju, ka dzimtām, kas ir ar tik senām saitēm ar latviešiem, dabiski būtu lietot arī tautā iegājušos vārdus, sevišķi, ja dzimtas nosaukums nemaz nenāk no vācu, bet gan no līvu valodas.--Pirags (diskusija) 12:25, 17 septembrī, 2013 (EEST)