Diskusija:Aigars Kalvītis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šī lapa būtu jāslēdz, pašlaik Delfos visi jūsmo par to, ka ierakstot vārdu "[dzēsts teksts]" Google pirmais parādās Kalvītis, turklāt, Vikipēdijā. Protams, Vikipēdiju vajag popularizēt, bet nejau vandāļu vidū. SpeedKing 13:31, 2 oktobrī, 2007 (UTC)

Vismaz uz šodienu tiešām vajadzētu slēgt, kamēr tas delfu raksts aiziet arhīvā, citādi miera nebūs! Kāds ir speciāli organizējis saites uz Vikipēdijas lapu par Kalvīti, lai būtu šāds efekts...--ScAvenger 14:01, 2 oktobrī, 2007 (UTC)
Bet katram muļķim mēs pakaļ neizskraidīsim. Nu uztaisīs saiti uz Zatleru vai Ždanoku. Bez tam tā [dzēsts teksts] (rakstu tā, lai googles robots vēlvienreiz nenoķer šo vārdu :) ) manuprāt, parādās tāpēc, ka kaut kur arhīvā google ir atradusi to vārdu. Iesaku nereaģēt, tā ir pieaugošas popularitātes ēnas puse. Drīzāk problēma ir tā, ka es jaunības trakumā iebāzu Kalvīša bildi, kura nav brīvi izmantojama (no TP mājaslapas). Tūlīt izmetīšu. --Feens 15:32, 2 oktobrī, 2007 (UTC)

problēma nav wikipēdijā, bet tajā kā meklētāji veido savas datubāzes. manuprāt nopietnam projektam kā wikipedia nav jāpakārtojas katram delfu komentētājam. raksts jāatstāj un kamēr tas netiek vandalizēts, tas nav jaaiztiek --Trakais 08:26, 3 oktobrī, 2007 (UTC)

Sveiki, sen neredzētie kolēģi! :)
Nupat "nosapņoju" (sic!), ka no Ministru Kabineta tiek gatavota oficiāla vēstule Vikipēdijai par šo problēmu. Esmu pārliecināts, ka Vikipēdija te nav pie vainas. Domāju, ka ir jāvēršas pie Googles un Yahoo, lai to labotu, kā arī maksimāli jāizvāc visas attālās atsauces, kas atrodamas tepat Vikipēdijā. (Atvainojiet arī, lūdzu, ka modificēju augstāk lasāmos komentus, dzēšot attiecīgo tekstu.)
Diemžēl man pašam šobrīd nav laika iedziļināties, bet iesaku palasīt angļu Vikipēdijas rakstu par Google bomb.
Ar cieņu, --Jūzeris 10:24, 3 oktobrī, 2007 (UTC)
Tieši tā, šādus jociņus - speciālu saišu organizēšanu - sauc par Googles bumbām un tas no Vikipēdijas nekādi nav atkarīgs (mūsu vietā var būt arī jebkurš cits saits). Un tās vandāļu izdarības, kas palikušas hronoloģijas arhīvā, netiek indeksētas (ir tags <meta name="robots" content="noindex,nofollow" />). --ScAvenger 10:40, 3 oktobrī, 2007 (UTC)
Ne obligāti. Google atrod saistības vārdos kas bieži pieminēti kopā, un kāds brīnums - K**vītis un C***a ir vārdi kas latvijas forumos, blogos un delfu komentāros bieži vien figurē blakus. T.i. te vēl nav precīzi pasakāms kur problēma radās, bet pavisam droši ka tā nav wikipēdijā.
Vēl nesen tika mainīti gadi un amats (26. Latvijas [dzēsts teksts], utml.). 11:32, 3 oktobrī, 2007 (UTC)
Vikipēdijas rakstu senākas versijas nav liela bēda - Googles meklētājs "zina", ka Vikipēdija ir bieži jāindeksē un vecās versijas jāignorē.
Domāju, ka lielā mērā problēma (no Vikipēdijas puses) būtu atrisināta, ja būtu pietiekami kvalitatīvi raksti par attiecīgo dzīvnieku. Google šādus rakstus noteikti parādītu daudz augstāk rezultātu sarakstā. --Jūzeris 13:11, 3 oktobrī, 2007 (UTC)
Pašlaik ir vienīgi Alumīnija paši zināt kas. Par pašu dzīvnieku raksta nav. SpeedKing 13:15, 3 oktobrī, 2007 (UTC)
Lai arī tas tomēr ir drusciņ nesmuki, toties noteikti tagad par latviešu Vikipēdiju ir uzzinājuši cilvēki, kuriem agrāk par to nebija ne jausmas --Lielais Rolands 19:27, 5 oktobrī, 2007 (UTC)

Manuprāt, lapa mav jāslēdz gan. Tomēr lūdzu neaizmirst, par satversmes noteiktu iespēju cilvēkiem paust brīvi savu viedokli !!! Būtu jānem vērā gan cits asēkts, ja kāds mūsu M. P. Kalvīti nosauc par "c...", tad tā īstenībā domā vismaz vēl desmit cilvēki, kuri savu viedokli pakautrējušies izteikt skaļi !!!

Pirmkārt, ir vēlams savus komentārus parakstīt ar četrām tildēm (~~~~). Otrkārt, pasaulē nav neviena enciklopēdija (protams, neskaitot Absurdipēdiju), kurā tiktu nepatiesi apvainots kāds cilvēks. Protams, var pierakstīt, ka cilvēks ir korumpēts, ir psihiski slims, utt., tomēr tam visam vajag pamatojumu. SpeedKing 11:08, 5 oktobrī, 2007 (UTC)

Diskusijā komentārus liksim apakšā, lai nezustu hronoloģiskā secība. --Dainis 11:22, 5 oktobrī, 2007 (UTC)

piekrītu Speedking. arguments par brīvo viedokli šeit ir absurds, te nav nekāda anarhija, turklāt pēc wikipēdijas vadlīnijām visai informācijai jābūt referencētai un pamatotai. --Trakais 11:27, 5 oktobrī, 2007 (UTC)

Meklējot gūglē vārdu jew, sanāk atsauces uz antisemītiskiem saitiem. Gūgle neko nav dzēsusi, taču viņi blakus ir izvietojuši paskaidrojumu: Google: An explanation of our search results If you recently used Google to search for the word "Jew," you may have seen ... One reason is that the word "Jew" is often used in an anti-Semitic context. ... (viens no gūgles dibinātājiem ir krievu ebreju emigrants, takā var teikt kad gūglē valda pilnīga vārda brīvība) Kalv... C... salīdzinājumā ar to ir nieks. 82.118.205.130 08:04, 11 decembrī, 2007 (UTC)


objektivitāte[labot pirmkodu]

Ja nu ir tā, ka Latvijā mūsu šī brīža valdības vadītājs diskusijās ļoti bieži tiek pieminēts ar segvārdu "[dzēsts teksts]" tad tas arī būtu objektīvi jāatspoguļo arī Vikipēdijā, šo faktu pieminot. Šāda fakta ignorēšana nebūtu enciklopēdijas cienīga rīcība. A2

Personas goda un cieņas aizskaršana ne tikai nav enciklopēdijas cienīga rīcība, bet arī ir Satversmes pārkāpums. Turklāt, diskusiju lapās ir jāparakstās ar četrām tildēm (~~~~). --SpeedKing 16:56, 19 novembrī, 2007 (UTC)
Acīmredzot neviens nav uzskatījis par vajadzīgu vai nav atradis veidu kā šo faktu iekļaut šajā rakstā enciklopēdijai un pieklājības normām atbilstošā veidā. Vispār šis fakts ir puslīdz objektīvi atspoguļots rakstā par valdības krīzi --~~Xil...sist! 17:27, 19 novembrī, 2007 (UTC)

Nevajadzētu neko slēgt. Katrs ir pelnījis pēc nopelniem. Kā cilvēks pret tautu, tā tauta pret cilvēku.

Pārfrazējot Ponciju : Kas ir tauta? Vēlēšanas parādīs, ko tā domā par Kalvīti, bet pagaidām tā ir anonīma apsaukāšanās. --Feens 00:55, 25 novembrī, 2007 (UTC)
Tad pierādi, ka esi labāks par viņu un ignorē Kalvīti. Turklāt, esmu pārliecināts, ka jau janvārī notiks aktīvas cīņas par citu lapu atslēgšanu :) --SpeedKing 09:12, 25 novembrī, 2007 (UTC)
Iepriekšējās saeimas vēlēšanas bija tikai drusku vairāk kā pirms gada un tad tauta nobalsoja par tautas partiju ar visām no tā izrietošajām sekām. -Yyy 09:21, 25 novembrī, 2007 (UTC)
Vispār man nākas piekrist A2 (to pieminēt būtu korekti) un Xil (tas jādara korekti - un tā to vēl neviens nav izdarījis). Vēlēšanas ir ar šo jautājumu nesaistīts fenomens.
Domīgu dara "dzēstie teksti" šajā diskusijā - saprotu ideju un nolūku, bet tieši tāpēc izskatās pēc cenzūras (it sevišķi tad, ja tekstu ar "dzēsts teksts" nav aizvietojis teksta autors, bet gan kāds cits - man gan slinkums pētīt diskusijas vēsturi). Vikipēdijā tā tomēr nav pieņemts. --Tail 22:03, 3 janvārī, 2008 (UTC)

Atbloķēšana[labot pirmkodu]

Nu jau divas nedēļas kopš Kalvītis nav premjerministrs, varbūt atbloķēsim, vai tomēr pagaidīsim? --SpeedKing 10:48, 3 janvārī, 2008 (UTC)

Varam vel kādu mēnesi pagaidīt. --Dainis 10:57, 3 janvārī, 2008 (UTC)
Manuprāt, pietiek un vajadzētu atbloķēt - vispārējais niknums sāka norimt jau tad kad viņš tikai paziņoja, ka atkāpsies ~~Xil...sist! 11:08, 3 janvārī, 2008 (UTC)
Piekrītu! Ja tomēr vēlāk atsākas vandālisms, tāpat var viegli visu restaurēt. Domāju, ka bloķēšana vai daļēja bloķēšana nepieciešama tikai gadījumos, kad uznāk vandālisma devītais vilnis. :) --Jūzeris 11:22, 3 janvārī, 2008 (UTC)
Piekrītu par atbloķēšanu, nu jau vairs temats nav īsti aktuāls. --ScAvenger 12:27, 3 janvārī, 2008 (UTC)

Par pārnadžiem[labot pirmkodu]

Nebūs tā kā par šerpu, neskatoties uz atsauci? Vismaz pamatrakstā. --Gaujmalnieks 21:27, 5 jūnijā, 2010 (UTC)

[1] Plaši pazīstamas idejas ir pelnījušas tapt atspoguļotas. Es ceru, ka es uzrakstīju pietiekami ojektīvi u pieklājīgi, teksts kas ir krīzes rakstā, manuprāt, nepietiekami atspoguļoj lietas būtību ~~Xil (saruna) 21:40, 5 jūnijā, 2010 (UTC)

Informācijas labošana[labot pirmkodu]

"līdz ar to viņš pagaidām ir vienīgais Latvijas premjers, kurš savu amatu turpinājis arī pēc Saeimas vēlēšanām." (c) Šī izskatās jau novecojusi informācija, jo arī Valdis Dombrovskis turpina savu amatu pēc saeimas vēlēšanām. --Jānis U. 18:14, 29 decembrī, 2010 (UTC)