Diskusija:Aritmētikas pamatteorēma

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Untitled[labot pirmkodu]

Vai kāds nevarētu izveidot šādas nozīmju atdalīšanas lapas (neesmu drošs kā tas darāms):

Citādi patlaban MKD pāradresējas uz Maķedoniju... Paldies! --Marozols 23:34, 15 martā, 2009 (UTC)

Nozīmju atdalīšanas lapu taisa tāpat, kā jebkuru lapu, tikai pievieno veidni {{disambig}}. Ja kaut kas pāradresējas uz citu lapu, tad zem lapas virsraksta sīkiem burtiņiem ir pāradresācijas lapas saite - spiežot uz to, nonāk pāradresācijas lapā, ko var rediģēt tāpat kā jebkuru rakstu. LKD pagaidām var tikai pāradresēt, jo citu nozīmju nav. --ScAvenger 00:27, 16 martā, 2009 (UTC)
Paldies! Es laikam neievēroju atšķirību starp pāradresēšanu un nozīmju atdalīšanu. --Marozols 01:33, 16 martā, 2009 (UTC)

Par tām dzēšanām[labot pirmkodu]

Internetā ir tik maz materiālu par matemātiku latviešu valodā, ka jebkurš Vikipēdijas aizmetnis, kur ir uzrakstīts kaut vai tikai kāda matemātiska jēdziena latviskojums (ko atrod izejot no angļu vikipēdijas) ir ļoti vērtīga informācija. Neesmu ar vikipēdijas lietām īsti pazīstams, tāpēc varbūt arī nesaprotu to, ko nesaprotu -- kāpēc tāds ScAvanger atzīmē aizmetnīšus dzēšanai. Es atvainojos, ka neuzrakstīju neko vairāk, bet man nebija laika un nebūs arī, toties likās būtiski piefiksēt šo nosaukumu. Ideja taču ir izmantot visu kopienas dalībnieku darbu. Ja tā vienkārši izdzēš iesākto, tad jau nākamreiz negribas pat pirkstu piedurt. Latviešu vikipēdijai līdz starptautiskajai droši ka vēl augt un augt, un jūs nevarat te pielietot tās pašas metodes, kuras pieliet citu valodu vikipēdijās. Jo tad tā enciklopēdija neizaugs. Kaut kādai kritiskajai masai ir jātop brīvā veidā.

Viens divi un visa vikipēdija sastāvēs no šādiem rakstiem. Nu takš 3-4 teikumus, ja ir vismaz nedaudz zināšanas var taču izspiests? Vispār jau baigi godīgi:D Atstāt visu darbu citiem, tipa nosaukumu piefiksēju, pārējo dariet paši... --Kurlandlegionar 01:09, 16 martā, 2009 (UTC)
No personīgās pieredzes - šādi aizmetnīši mani tieši iedrošina papildināt latviešu Vikipēdiju! Sākumā man pat neienāca prātā to darīt, jo visa "derīgā" informācija taču ir atrodam angļu Vikipēdijā. Bet ieraugot, cik šeit ir kritiska situācija ar rakstiem par matemātiku, manas domas mainījās (mans mīļākais raksts no šīs sērijas ir grupu teorija - tas katrā ziņā pārspēj šī raksta sākotnējo versiju). Bez tam, latviešu Vikipēdijā ir tik daudz vietas, kur izvērsties! --Marozols 01:33, 16 martā, 2009 (UTC)
Starp citu, parakstīties forumā var nospiežot attiecīgo pogu virs lauka, kurā rediģē tekstu. Sveicieni no bijušā LU kursa biedra un arī no RV1G klasesbiedrenes! :) --Marozols 01:33, 16 martā, 2009 (UTC)
Labi, kļūdījos. Jūs darat labu darbu, jo šādiem rakstiem ir lielāka atdeve nekā biogrāfijām un citām blēņām! --Kurlandlegionar 01:52, 16 martā, 2009 (UTC)
Nu, pirmkārt, priekš "jēdzienu latviskojumiem" ir tāda laba lieta kā Vikivārdnīca, otrkārt, uzreiz mēs tos "aizmetnīšus" nedzēšam, bet dodam iespēju kādam, kam attiecīgā tēma interesē, ņemt un papildināt (lūk, šeit atradās entuziasts, kas uzrakstīja pieklājīgu rakstu). Ja atstāj, kā ir, tad parasti tā arī paliek, bet piedraudēšana ar dzēšanu tomēr rosina uz kādām darbībām :) Aizmetnis Vikipēdijas izpratnē tomēr ir kaut kas drusku vairāk, nekā tikai pliks jēdziena skaidrojums vienā teikumā. Piemēram, šai teorēmai - tā taču ir nevis šāda tāda, bet pamatteorēma! - vismaz kaut ko īsi minēt par pierādījumu un sekām, kas no tā izriet. Nebūtu slikti dot matemātisko izteiksmi. Jābūt starpviki saitēm, ja tādas var dabūt (labi, šeit bija), kategorijai (nebija!), aizmetņa veidnei, lai aizmetņi automātiski liktos pa grupām. Pavisam labi, ja rakstu var ilustrēt ar kādu attēlu un ielikt tekstam pa kādai atsaucei. Ja vēl tiks saliktas iekšējās vikisaites, ievērots Vikipēdijā pieņemtais formatējums, dots kāds literatūras avots - neviens rakstu neliks ne tikai uz dzēšanu, bet pat ne uz uzlabošanu. Vai tas ir tik grūti? Pilnīgam iesācējam varbūt, bet nevienam nav liegts prasīt palīdzību, ja kas nav skaidrs. --ScAvenger 05:42, 16 martā, 2009 (UTC)
Nu tu gan pārspīlē — no neregulāriem Vikipēdijas redaktoriem nav īsti godīgi prasīt pārzināt visas noformēšanas nianses, šeit svarīgāk būtu tas, lai tie pieliktie 2-3 teikumi ir ar kādu vērtību. Latviskajai vikipēdijai visvairāk trūkst tādu sīko labojumu veicēju un kļūdu labotāju. Angliskajā vikipēdijā jau arī vislielāko darba apjomu iegulda kopa, kuras apjoms ir zem 1000 cilvēkiem. Zilupe — par dzēšanas veidni nevajag uzreiz tā satraukties — ja nav reklāmas vai autortiesību pārkāpumu, to rakstu kādu mēnesi nedzēsīs. --Papuass 09:07, 16 martā, 2009 (UTC)
Neviens jau arī neprasa no iesācēja pilnīgi nevainojamus rakstus, bet, ja ieliek tikai īsu jo īsu jēdziena definīciju, tad ar dzēšanas ierosinājumu var nākties rēķināties. Tas nekādā gadījumā nav jāuztver kā personīgs apvainojums autoram. --ScAvenger 09:24, 16 martā, 2009 (UTC)