Diskusija:Atsevišķā studentu rota

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Redirekti un atsevišķi raksti[labot pirmkodu]

Vai Studentu bataljons un 3. Atsevišķais bataljons ir pietiekami nozīmīgi, lai par tiem kāds varētu veidot atsevišķus rakstus, vai arī tos izveidot par pāradresāciju uz Atsevišķo studentu rotu? --Jūzeris | m? 08:34, 12 septembrī, 2005 (UTC)

Tās ir dažādas karaspēka vienības. Tāpēc nevar likt pāradresaciju uz Atsevišķo Studentu rotu

Rīgas Politehniskais institūts?[labot pirmkodu]

Selonis, Baltijas Tehniskās augstskolas Ķīmijas fakultātes students Reinholds Muške ierosināja veidot atsevišķu studentu rotu.

Tā augstskola gadījumā, kas šeit minēta gadījumā nebūs Rīgas Politehniskais institūts? --Kurlandlegionar 18:52, 22 jūnijā, 2009 (UTC)

...1918.gada 18.novembrī Nacionālajā teātrī sanāca Tautas padome un deklarēja neatkarīgu Latvijas valsti, un sastādīja pagaidu valdību... Pēc svinīgā akta "Selonijas" un "Talavijas" locekļi pulcējās savos konventa dzīvokļos un pārrunāja iespējas pabalstīt Latvijas pagaidu valdību. Jau nākamajā dienā "Selonijas" krustdēli izkāra Latvijas karogus pie Baltijas Tehniskās augstskolas (bijušās RPI vecās ēkas) durvīm. Izmantojot proklamēšanas aktā lietotos drapējumus, pa nakti bija izgatavoti divi karogi. Pulksten 6.45 no rīta visi "Selonijas" krustdēli sapulcējās augstskolas vestibilā. No laipnā šveicara Kalniņa dabūja trepes. Pirmo karogu izkāra krustdēls Gustavs Celmiņš, otro — Nikolajs Grundmanis, vēlākais Studentu rotas komandieris. Avots

Tātad taisu pāradresāciju uz RTU. --Kurlandlegionar 19:01, 22 jūnijā, 2009 (UTC)

Atradu šādu [1] -

Vācu okupācijas vara bijušās RPI telpās atvēra Baltijas Tehnisko augstskolu (Baltische Technische Hochschule). --Feens 21:31, 22 jūnijā, 2009 (UTC)

Bet "bijušās RPI vecās ēkas", manuprāt, ir gluži vienkārši pašreizējā LU ēka Raiņa bulvārī. Tā ka, RTU vai LU ir liels jautājums. :) --Feens 21:34, 22 jūnijā, 2009 (UTC)
Gribi teikt, ka vācieši vienkārši nepārsauca RPI, bet izveidoja pilnībā jaunu iestādījumu tajā īsajā laika posmā? Ēka protams, tā, kas Raiņa bulvārī 13. --Kurlandlegionar 21:39, 22 jūnijā, 2009 (UTC)
Filozofisks jautājums. Politehnikumu, kā zināms, krievi izveda (cik atceros, uz Voroņežu). Kaut kas jau palika, bet faktiski jau arī LU tukšā vietā neradās. Atklāti sakot, domāju, ka tas nav principiāli. :) --Feens 21:58, 22 jūnijā, 2009 (UTC)
Bet ja izveda, tad jau man nebūs taisnība (kajusj). --Kurlandlegionar 22:15, 22 jūnijā, 2009 (UTC)