Diskusija:Bārda

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai gadienā vācu nācijas Sv. Romas impērijas imperatora Fridriha iesauka Barbarosa nebi "sarkanbārdis"? Un Žilds de Rē, slavenās Žannas d' Arkas draugs, tika dēvēts par "zilbārdi". :) --anonīms 11:57, 15 janvārī, 2008 (UTC)

Netēma: "Fakti saistībā ar bārdu" - man liekas, ka šī sadaa ir tas, ko angliski sauc par Trivia un tas neesot labs stils un to vajadzētu iesaistīt tekstā. --Papuass 13:16, 15 janvārī, 2008 (UTC)
Angļu Vikipēdijā to mēģina izskaust, tāpēc, ka šie fakti bieži vien ir nepārbaudāmi un nenozīmīgi - ja fakts ir gana nozīmīgs, lai to pieminētu, tad to jāspēj iepīt pamattekstā, bet šis raksts varētu būt pārāk īss, lai to kvalitatīvi izdarītu, tā ka pagaidām tos varētu atstāt (vismaz pirmie divi izskatās gana sakarīgi, lai tos vēlāk iekļautu tekstā) ~~Xil...sist! 14:05, 15 janvārī, 2008 (UTC)
Jūs mani sapratāt. Es izveidoju apakštēmu, jo citādi tie teikumi sanāk kā uzskaitījumu virkne pēc ievada un labāk izveidot šādu apakšnodaļu. Raksts tiešām vēl ir niecīgs, taču lielākā raksā droši var ievīt. Klau, ko darīt ja šādu faktu ir daudz un daļa no tiem neiekļaujas ne vēsturē, ne citur? Tad vienalga veidot saistošu stāstījumu par šādu tēmu? Bet savā ziņā arī šāds uzskaitījums var būt noderīgs lietotājiem (veidojot testus utt.) un ērti pārskatāms. Roalds 15:04, 15 janvārī, 2008 (UTC)
Manuprāt salu nosaukumi un cilvēku iesaukas ir vairāk saistīti ar šīm salām un cilvēkiem nekā ar attiecīgā nosaukuma vai iesaukas pamatnozīmi, tātad vairāk iederētos rakstos par tiem nevis pamatnozīmi. Vārdu sakot, ja nevar kādam faktam atrast vietu tekstā (pat ne tēmās, kuras rakstā varētu apskatīt nākotnē), tad tomēr būtu jāapdomā vai ir tik svarīgi šo faktu pieminēt un vai tas labāk neiederētos kaut kur citur --~~Xil...sist! 15:45, 15 janvārī, 2008 (UTC)