Diskusija:Bandinieka rudzi auga

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vikipēdija nav tautasdziesmu krātuve! Dziesmām būtu cita vieta. Varbūt Wikibooks vai varbūt Wikisource? Šeit būtu jāraksta, piem., kas ir bandinieks vai rudzi, tapat arī tautasdziesma. Redz, nav tādu rakstu - vēl tik daudz darba priekšā. Nevajag izniekot savu laiku nevajadzīgam darbam (ši lapa tiks dzēsta!). Es arī esmu tautasdziesmu cienītājs, bet tomēr mums ir jāievēro vikipēdijas enciklopēdisjie standarti. Jā, anonīmais lietotāj, vajadzētu arī reģistrēties. --Dainis 06:58, 8 maijā, 2007 (UTC)

Pievienojos. --Feens 18:20, 9 maijā, 2007 (UTC)
Vikipēdijā varbūt nevajag likt visas dziesmas pēc kārtas, bet daudzas ir pietiekami ievērojamas, lai tām būtu šķirkļi. Sk. pastāvošo praksi - en:Mary_had_a_little_lamb, vai pat en:Fun,_Fun,_Fun. "Ievērības kritēriji" priekš Vikipēdijā ievietojamām dziesmām vēl nav pilnībā definēti (sk. en:Wikipedia:Notability_(music)#Songs). Manuprāt, tautasdziesma ir pelnījusi rakstu Vikipēdijā, ja tā ir plaši pazīstama un tautā dziedāta, pastāv dažādu ansambļu izpildījumos/ierakstos, dziesma ir tipiska ilustrācija kādam stilistikas jēdzienam - utml. gadījumi, kad to var dabiski pielinkot citiem šķirkļiem. Piekrītu, ka Wikisource būtu piemērotākā vide, kur glabāt visus simttūkstošus ar tautasdziesmām, kuras nav ne ar ko īpaši pazīstamas, bet šāds Wikisource latviski nepastāv. Ja tā kādreiz radīsies, šos šķirkļus varēs turp pārnest ar vienkārša robota palīdzību, t.i. laiks nebūs izniekots.
Atzīstu, ka šķirklis par šo t.dz. ir nepilnīgs; pievienoju tam "Stub" komandu; tomēr nesaredzu, ar ko šis raksts arī savā pašreizējā formā varētu traucēt citiem enciklopēdijas lietotājiem. Šis raksts ir blakusprodukts GNU_LilyPond aktivitātei. Notis šeit var labot ikviens lietotājs ar brīvprogrammatūru (klikšķināt uz nošu bildītes, lai redzētu LilyPond izejas tekstu). Vikipēdija netieši var palīdzēt LilyPond koda paraugu izplatībai - arī tam jau ir savi analogi angliskajā enciklopēdijas versijā. --Aleksis 17:15, 28 maijā, 2007 (UTC)