Diskusija:Cionas nacionālais parks

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sveiks zaionist! Gadijuma pēc tomer nav Ciona? Ja jau parks atrodas Jūtas štatā kur pilns ar mormoņiem, tad es pieļauju ka parks guvis nosaukumu no Cionas kalna. --Krishjaanis 13:07, 2 septembrī, 2008 (UTC)

  • Nosaukumu tulkoju, par pamatu ņemot krievu nosaukumu :) --Treisijs 13:24, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Nu tad ej pārlabo Pifagoru ar. Varēji izlasīt pirmo rindkopu angļu vikipēdijā un viss būtu skaidrs, kur tur Zaiona, kur Ciona. --Krishjaanis 13:26, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Nu nez, japāņu versijā tas arī ir atveidots līdzīgi (ザイオン). -Yyy 13:41, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Kā to saprast - "japāņu versijā atveidots līdzīgi" - japāņi raksta Zaiona? Es, personiski, hieroglifus nesaprotu. --Krishjaanis 13:52, 2 septembrī, 2008 (UTC)
ok, ok, tas būtu "zaion", vai latviski atveidojams kā "dzaion" -Yyy 14:03, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Interesanta ideja - atveidot senēbreju vārdus par pamatu ņemot japāņu atveides variantu. --Krishjaanis 14:28, 2 septembrī, 2008 (UTC)
  • Nu nav man tā īpašvārdu atveidošana stiprā puse, bet es vēlos kaut ko darīt vikipēdijas labā (un ja kļūdos, tad lūdzu bez cinisma). Starp citu, mums (latviešiem) tik tuvājā lietuviešu vikipēdijā ir "Siono" nevis "Ciono" vai kaut kā tamlīdzīgi. PS: Nezināju, ka Jūtas štatā dzīvo visvairāk japāņi, ka mums ir jāatveido no viņiem. No krievu valodas atveidoju, jo no tās vieglāk uzzināt angļu vārdu izrunu --Treisijs 14:07, 2 septembrī, 2008 (UTC)
  • Un vēl, skatoties starpwiki saites pie raksta en:Zion Nationa Park dominē tieši "Zion", bet skatoties en:Zionism starpwiki saites pie daudzām valodām, kur iepriekš bija "Zion", parādās "Cionisms" un "Sionisms". Tad kāpēc tā? --Treisijs 14:21, 2 septembrī, 2008 (UTC)
es ar šito te tikai gribēju pateikt, ka japāņu valodā bija atveidots tā pat kā krievu valodā. -Yyy 14:22, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Treisij, tu esi dzirdējis vārdu "Ciona"? Tas ir saistībā ar ebreju vēsturi. Tagad uzspied uz angļu variantu un izlasi pirmo rindkopu, tur viss ir uzrakstīts un nevajag te sprēgāt un pontot ar japāņu valodas zināšanām vai krievu valodas īpatnībām. --Krishjaanis 14:27, 2 septembrī, 2008 (UTC)
  • Diemžēl iepriekš nebiju dzirdējis šo vārdu (jeb pievērsis tam uzmanību). Es kļūdījos, bet vai tiešām tavai attieksmei ir jābūt šādai? Starp citu, ko nozīmē vārds "pontot"? Arī šo vārdu iepriekš nebiju dzirdējis (jeb pievērsis uzmanību) --Treisijs 14:36, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Tu to tā nopietni par to Cionu? Nekad nebiji dzirdējis to vārdu? --Krishjaanis 14:43, 2 septembrī, 2008 (UTC)
  • Nu, nopietni. Tikko palasījos par cionismu, bet šeit (vikipēdijā) nekā diža nava --Treisijs 14:48, 2 septembrī, 2008 (UTC)
  • Tikko ieraudzīju, ka pats pat esmu rakstā par cionismu vienu izmaiņu veicis --Treisijs 14:51, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Krišjāni, varētu būt arī Saiona (vai kā nebūt), ja Nac. parks atrodas ASV. Mēs nesakam Georgs (vai Juris), bet Džoržs, nesakam Jānis, bet Džons; Džordžija, nevis Georgija (vai Jurija) utt. Vietvārdiem tā ir. Tiesa Rocky Mountains ir Klinšu kalni, tā ka dažkārt tulko, bet vienalga Tu brūc virsu netēmā. :) Tas, ka nosaukums radies no Cionas kalna - pie vienas vietas - ta jau Neapoli arī jāsauc par Jaunpili. Tā, ka es arī sliecos uz Zaionu, bet nosūtīju jautājumu Kikos. --Feens 15:32, 2 septembrī, 2008 (UTC)
Būtu parks Izraēlā, tiešām nebūtu ko daudz diskutēt, bet ASV... Izskatās, ka katrs raksta, kā grib (te ir Cionas parks; te - Zionas parks). --ScAvenger 16:52, 2 septembrī, 2008 (UTC)

Gandrīz vai jātvainojās, ka iedomājos iebilst. Sacēlāt nevajadzīgu jezgu. P.S. Treisij, piedod, ka uzbraucu, bet ja Tu kā skolotājs (lai arī fizikas) neesi dzirdējis vārdu Ciona (vai Siona, sionisms, cionisms utt.) tad man tiešām nav ko teikt. Es nepretendēju uz kaut kāda vispasaules guru-visziņa titulu, bet nu kamon Ciona? --Krishjaanis 18:49, 2 septembrī, 2008 (UTC)

Jezgu sacelt ir lietderīgi, lai tiktu pie skaidrības, tikai nevajag pāriet uz personību apspriešanu raksta apspriešanas vietā. Jebkurš no mums kaut ko it kā vispārzināmu var būt palaidis garām, nekļūdās tikai tas, kas nekā nedara. --ScAvenger 19:13, 2 septembrī, 2008 (UTC)
  • Viss jau ir kārtībā. Ne jau visu visi zina. Personīgi, es pēc gadiem esmu jauns skolotājs (1984. gadā dzimis) un man vēl daudz un daudz mācīties. Tāpēc man patīk rakstīt par lietām, ko ne vella nesaprotu, jo tādā veidā uzzinu kaut ko jaunu. Piemēram, šodien uzzināju, kas ir cionisms. Piekrītu ScAvenger, ka vajag diskutēt, bet tiešām labāk to darīt bez cinisma un ar konstruktīviem priekšlikumiem. --Treisijs 19:45, 2 septembrī, 2008 (UTC)