Diskusija:Džeksons

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

vai nevajadzēja rīkoties ar Džeksons/Džeksone pēc ši te parauga - Viljamss? --Biafra 08:48, 17 janvārī, 2010 (UTC)

No vienas puses, it kā jau varētu Džeksons un Džeksone, Viljamss Viljamsa apvienot, bet tad pēc šī principa būtu Upmale jāliek zem Upmalis, bet tas jau būtu absurds. Šādus piemērus varētu atrast daudz. Tāpēc es uzskatu, ka, ja nozīmju atdalīšanā jāliek vārdi, kuru visi burti ir vienādi (varbūt ar dažiem izņēmumiem). Ja kāds burts atšķiras, tad būs vairākas nozīmju atdalīšanas. --Dainis 09:03, 17 janvārī, 2010 (UTC)
nezinu gan kāds tur absurds. pie kam tā ir darīts Viljamss/Viljamsa un Muižnieks/Muižniece ir jau apvienoti. ja par to padomā no interwiki viedokļa, tad nemaz pēc absurda tas neizskatās. --Biafra 09:08, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Ne jau no starpviki principa, bet no dzimtes latviešu valodā. Cik es saprotu, ir doma visus likt zem vīriešu dzimtes, bet Upmales gadījumā sanāk, ka jāliek zem sieviešu dzimtes? Tas, ka daļā valodu vīriešu un sieviešu vārdus raksta vienādi ir viņu tradīcija, mums ir sava. Piemēram krievu viki tiek atdalīti Иванова un Иванов un nekādu problēmu! --Dainis 09:31, 17 janvārī, 2010 (UTC)
man pat šķiet ka nav tik būtiski kā raksta. tomēr svarīgi, lai būtu vienādi visiem uzvārdiem nevis atšķirīgas pieejas. a kapēc nevar būt Upmalis? kas tur tik dīvains būtu? --Biafra 09:34, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Ja Upmalis/Upmale būtu tikai personvārds. Upmale ir arī vietvārds. Pie kam upes mala/male ir sieviešu dzimtes. Tad pēc kāda principa būtu jāliek: ja ņemtu pēc personvarda, tad laikam "Upmalis", bet ja pēc vietvērds, tad "Upmale". Pieņemsim, ka ir vēl kaut kāds raksts "Upmala" vai "Upesmala". Tapēc mākslīgi neierobežosim sevi, un katram var izveidot savu nozīmju atdalīšanu, ja ir vairāki. --Dainis 09:42, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Tikai vēlams neaizmirst šādos gadījumos ielikt "Skatīt arī" sadaļu uz radniecīgajām nozīmju atdalīšanām. Nekas briesmīgs nenotiktu arī, ja visas dzimtes būtu vienā nozīmju atdalīšanas rakstā un uztaisītas attiecīgās pāradresācijas - bet vienmēr būs problēma, kuru formu tad likt pamatvirsrakstā :) --ScAvenger 09:53, 17 janvārī, 2010 (UTC)