Diskusija:Darbs (fizika)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ļoti nekorekts tulkojums, rezultātā ļoti nekorekti formulēti jēdzieni un fizikālie lielumi... Piemēram, - "Darba pielietojumu uz kādu objektu,..."(C) Fizikālo jēdzienu un lielumu sistēma ir cilvēku izdomātas abstrakcijas, kas dabā neeksistē, bet kurus mēs lietojam, lai mēs varētu kvalitatīvi vai kvantitatīvi aprakstīt, izskaidrot procesus un parādības, kas notiek dabā. Tāpēc darbu NEVAR pielietot... Pielietot var instrumentus - cirvi, mērlentu, piederumus, iekārtas (gludekli, mikseri, ampērmetru, virpu, spektrometru, )utt. Darbu var veikt vai paveikt. Darbs raksturo kādā procesā, darbībā noteiktā posmā radušās izmaiņas fizikālās sistēmās, kuru cēlonis ir ķermeņu vai un vielu savstarpējā mijiedarbība. Ar izmaiņām saprotot ķermeņu pārvietošanu, deformēšanu, vielas tilpuma izmaiņu, kustības izmaiņu.

"Fizikā, darbs ir enerģijas pārmaiņas dažādu spēku ietekmē."(C) Tā varētu definēt, ja enerģija būti primāri vieglāk saprotams jēdziens, bet ja paskatāmies tālāk avotos: - "Enerģija ir fiziskas sistēmas spēja paveikt darbu..." (http://lv.wikipedia.org/wiki/Ener%C4%A3ija) To sauc par tautoloģiju, kad jēdziena "A" skaidrojumā izmanto jēdzienu "B", kura definīcijā savukārt izmanto jēdzienu "A"...

"Darba SI sistēmas mērvienība ir džouls (J), kurš tiek definēts kā darbs, kas paveikts ar vienu ņūtonu lielu spēku attiecībā pret vienu metru garu distanci"(C) No šīs džoula definīcijas izriet, ka J= N/m, kas ir pilnīgi aplami... —Šo komentāru pievienoja 91.188.37.122 (diskusijadevums).

Vikipēdijā jebkurš drīkst droši labot kļūdainus rakstus, nevienam atļauju neprasot. --ScAvenger 17:31, 20 maijā, 2011 (UTC)