Diskusija:Datne

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Raksta saturs[labot pirmkodu]

Manuprāt, šādi to rakstu nevar atstāt. Rakstā "datne" (vai "fails") būtu jāpaskaidro, ko šis jēdziens nozīmē, pieminot attiecīgo alternatīvo variantu latviešu valodā, bet rakstā "fails" (vai "datne") jāieliek norāde uz pirmo rakstu; vai arī viss raksts jādzēš. Vienkārši attiecīgā jēdziena uzrādīšana angliski nevar būt par raksta pamatu (vēl jo vairāk - par vienīgo raksta saturu). --knakts 19:11, 6 septembrī, 2006 (UTC)

Pārrakstīju, ir nedaudz garāks un krietni aprakstošāks. Pārvietoju no datne uz fails, jo pagaidām visur lieto terminu fails. -Yyy 12:40, 24 oktobrī, 2006 (UTC)
Man šķiet, ka šajā gadījumā, kad latviskojums ir gluži pieņemams un visādos oficiālos papīros arī lietots, raksta nosaukumam varbūt tomēr vajadzētu būt "Datne" (lai veicinātu pieņemamu latviskojumu tapšanu :)). Varbūt kāds cits var minēt nopietnākus argumentus par labu "failam"/"datnei"? --Tail 16:25, 24 oktobrī, 2006 (UTC)
Domāju, ka šoreiz tiešām varētu pieņemt latvisko variantu - reti gadās tik jēdzīgi latviskojumi... --Dekaels 08:14, 25 oktobrī, 2006 (UTC)
Ar jēdzienu "pagaidām visur lieto terminu fails" biju domājis šito: [1] -Yyy 08:50, 25 oktobrī, 2006 (UTC)