Diskusija:Djego Velaskess

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vajadzētu vienoties par kategorijām: [1]! --Tail 15:29, 27 martā, 2006 (UTC)

Turpinot diskusiju, ierosinu Velaskesu likt pie categorijas - glezniecība, ja ir citas domas, piekrītu, un variet likt, kur iecerējuši, kā rakstīju iepriekš, manas domas ir pie nācijas (tautības) :) --Feens 15:50, 27 martā, 2006 (UTC)
Respektīvi - mans uzskats, ka Velaskesu jāliek pie sekojošām kategorijām - spāņi, glezniecība, Spānijas kultūra, baroks, XVII gadsimta cilvēki. Visās šajās kategorijās jābūt arī rakstam ar cilvēku uzskaitījumu.--Feens 15:53, 27 martā, 2006 (UTC)
Nu, man liekas, ka rakstam par Velaskesu (un attiecīgi līdzīgiem rakstiem) būtu nepieciešamas šādas kategorijas:
  • Spāņu mākslinieki (līdzšinējā tradīcija likt vispārīgāko "mākslinieki", manuprāt, ir ļoti ok),
  • Baroka mākslinieki (lai nepadarītu kategoriju "Baroks" pārmēru nepārskatāmu, skat. Tail teikto Kopienas portālā),
Var arī kategoriju "Spāņi". Kategorija "XVII gs. cilvēki", manuprāt, nav īsti vajadzīga, jo daudzi cilvēki tomēr dzīvojuši un darbojušies divos gadsimtos. Savukārt kategorija "Spānijas kultūra" arī nebūtu liekama raktam par mākslinieku, jo kategorija "Spāņu mākslinieki" jau būtu (vai jau ir?) tās apakškategorija. --Dekaels 16:31, 27 martā, 2006 (UTC)
Nepārskatāms baroks būs tad, kad tur būs 300 rakstu (resp. pēc pāris gadiem), bet OK. Jā, bet mākslinieki tas ir kas? Tas man paslīdējis garām. Vai tie ir tikai "bilžu taisītāji"? --Feens 19:46, 27 martā, 2006 (UTC)
Ar māksliniekiem varētu saprast tieši tēlotājas mākslas (glezniecība, grafika, tēlniecība, lietišķā māksla) pārstāvjus, jo tiem patiešām nav cita kopēja apzīmējuma. It kā varētu dalīt sīkāk (par to diezgan daudz domāju, rakstot par māksliniekiem, jo tā, protams, būtu precīzāk), bet daudzi tiešām kaut nedaudz nodarbojušies ar teju visiem tēlotājas mākslas veidiem, turklāt vieglāk orientēties (pati pārbaudīju), ja nav tik sīki sadalīts. --Tail 19:54, 27 martā, 2006 (UTC)
A kas ir baletdejotāji? Nav mākslinieki? :) Nu labi, labi, nekaitināšu :) Varam sarunāt tā, OK, piekrītu. --Feens 21:08, 27 martā, 2006 (UTC)
Domāju, ka rakstnieki, dejotāji utt. neapvainosies, ka nav nosaukti tieši šajā vārdā – tāpat skaidrs, ka tā ir māksla. :) --Tail 07:15, 28 martā, 2006 (UTC)