Diskusija:Dzinējs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esmu ievērojis, ka Vikipēdijā sarakstus parasti sakārto alfabētiskā secībā. Ja ir kādā citā secība, tad varētu noradīt to. Piem., ".., sarindots pēc tāda un tāda principa". Labi, tas nav tik būtiski, bet es tomēr pieturos pie alfabētiskās secības Dainis 15:08, 26 septembrī, 2006 (UTC)

nu itkaa jau tam tiesaam nav noziime, bet likaas ka pa prieksu buutu labaak likt tos "dzineejus" kurus biezāk pielieto praksē, un kaa jau mees visi labi zinam ka iešdedzes dzinējs ir katrā "normālā" mašīnā, bet nu labi lai buutu tas alfabēts. :)

Iedalījums[labot pirmkodu]

Gandrīz visus tos motorus var iedalīt 2 grupās - elektrodzinēji un siltuma dzinēji. Siltuma dzinējus ar iedalīt vēl 2 grupās - ārdedzes dzinēji (tvaika mašīnas un turbīnas) un iekšdedzes dzinēji (benzīna motori un dīzeļmotori). Tas gāzturbīnas dzinējs ir bijis domāts tas, ko angliski apzīmē ar turboshaft?, ja tā tad tas arī ir iekšdedzes siltuma dzinējs. Visi reaktīvie dzinēji (izņemot jonu dzinēju) ir iekšdedzes siltuma dzinēji, bet tie darbojas visai atšķirīgi no pārējiem dzinējiem, tāpēc tos laikam ir jāliek atsevišķi. -Yyy 10:58, 5 aprīlī, 2009 (UTC)

Vispār dzinējs un motors nav gluži viens un tas pats - motors ir drusku šaurāks jēdziens, kas attiecas uz mehāniskās enerģijas iegūšanu rotējošas vārpstas formā (piemēram, reaktīvie dzinēji neskaitās motori). --ScAvenger 12:16, 5 aprīlī, 2009 (UTC)

Tad šo rakstu sadalīt divos? (motors pašlaik ir pāradresācija, bet tur ir saglabājušās arī vecākas versijas) (motorus iespējams būtu vieglāk sašķirot) -Yyy 12:39, 5 aprīlī, 2009 (UTC)
No tām vecajām versijām maz jēgas; pagaidām lai šeit paliek, kā ir par visiem dzinējiem, ieskaitot motorus. --ScAvenger 13:08, 5 aprīlī, 2009 (UTC)
Ne gluži. Esmu lasījis rakstus angļu valodā, kur reaktīvos dzinejus arī sauc par motoriem. --Dainis 14:27, 5 aprīlī, 2009 (UTC)