Diskusija:Ebreji

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Paldies. Nebiju to zinājis. Tagad robs aizpildījies. --Keps 06:39, 3 jūnijā, 2006 (UTC)

Labs raksts, tikai apraujas Senajos laikos. --Feens 20:36, 3 jūnijā, 2006 (UTC)

Ja būsi ievērojis, es ik pa brīdim atgriežos pie saviem rakstiem, tos papildinu un precizēju. Gan jau kaut ko pielikšu arī šim, ja kāds cits to nepaveiks ātrāk. --Keps 20:57, 3 jūnijā, 2006 (UTC)

Negribēju, lai tas izskanētu kā pārmetums, tā tik tāda replika. --Feens 22:03, 3 jūnijā, 2006 (UTC)

Tā jau to arī uztvēru. Vienkārši uzkrājies pavairāk jau uzrakstīts materiāls galvenokārt par senajiem laikiem. Biju domājis to izdot kā grāmatu. Bet strādāt ar Vikipēdiju izrādās daudz interesantāk. Turklāt esmu pārliecināts, ka internetam zināšanu jomā ir daudz lielākas iespējas un nākotne, nekā rakstītām grāmatām. Tas, protams, neattiecas uz daiļliteratūru, mākslas grāmatām un tml. --Keps 04:31, 4 jūnijā, 2006 (UTC)

Ebreji - žīdi[labot pirmkodu]

Es ieteiktu ielikt kaut vai iekavās un paskaidrot, kas ir žīdi. Tas tādēļ, ka līdz pat 20.gs. vidum latviešu valodā neizmantoja vārdu ebreji, turklāt vārds žīds vēl tagad tiek izmantots lietuviešu valodā un savās lokālajās versijās - arī citās valodās. Tāpēc vienkārši pāradresēt un noklusēt nav īsti enciklopēdijas cienīgi.--Klavs 19:21, 8 decembrī, 2007 (UTC)

Starp citu, runājot par žīdiem/ebrejiem, sk. šo rakstu Kažes blogā. Vajadzētu izlabot par to vārdu lietojumu. --SpeedKing (runāt) 13:29, 15 maijā, 2008 (UTC)

Pēc Otrā pasaules kara tiek lietots vārds "ebrejs", jo "žīds" tika negatīvi izmantots nacistu propogandā un Holokaustā." Holokaustā? Tas nav vācu vārds, un vēsturiski tikai krievijā žīds bija nievājoša palama.

Tu, veco zēn, neesi marmonis - ģeniāli loģiska ķēdīte - Holokausts nav vācu vārds, tātad žīds nav palama. Žetons tev. --Krishjaanis 13:31, 17 jūnijā, 2008 (UTC)
Par šo jau vairākkārtēji mēs esam sprieduši - pirms pasaules kara sauca abejādi (biežāk par žīdiem), tomēr īsumā piebildīšu - paši vien mēs, latvieši, kara laikā savus "Skroderdienu" žīdus nenosargājām (tie tagad bedrēs), tagad Latvijā ir lielākoties ebreji no austrumiem, kuriem šis vārds ir apvainojums, bet piebilde par to, ka pirms kara sauca par žīdiem - OK. --Feens 22:36, 17 jūnijā, 2008 (UTC)