Diskusija:Einars Repše

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Gana daudz skaistu spriedumu/pieņēmumu bez jelkādām atsaucēm:

  • "E. Repšes vadībā Latvijas Banka ieturēja stingru monetāro politiku, kā rezultātā lata kurss ir bijis stabils jau kopš tā atjaunošanas 1993. gadā. Lata panākumi padarīja E. Repši populāru Latvijā."
  • ""Jaunajā laikā" bija izveidojusies iekšējā opozīcija partijas dibinātājam E. Repšem un viņš pamazām zaudēja partijas vadību."
  • "Pēc diviem gadiem E. Repše šo amatu nodeva Artim Kamparam, bet viņa autoritāte partijā turpināja samazināties."
  • Šis ir skaistākais no visiem - "Krīzes situācijā viņš tika uzskatīts par vispiemērotāko kandidātu valsts izdevumu nesaudzīgai samazināšanai un daudz stingrākas fiskālās politikas ieviešanai. E. Repše uz sevi liktās cerības attaisnoja un aktīvā, lai arī bieži nepopulārā rīcība ministra amatā, tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem iemesliem, kas ļāva Latvijai pārvarēt finanšu krīzes smagāko daļu."
  • "Kopš darba Latvijas Bankā atstāšanas nodarbojies ar privātu uzņēmējdarbību (sākot ar tūrisma naktsmītnēm Latgalē, līdz spekulācijām ar vērtspapīriem ASV), bet darījumi pārsvarā ir bijuši neveiksmīgi."
  • "Šobrīd E. Repše ir precējies ar 25 gadus jaunāko Rūtu Raginsku-Repši, ar ko viņu vieno arī kopīga, bet ne sevišķi ienesīga uzņēmējdarbība."

-- gragox (diskusija) 18:07, 13 septembrī, 2013 (EEST)

vismaz daļa ir mani jaunības maksimālismā radīti. bet pa lielam jau ir objektīvi. būs jāpacenšas un jāsaliek atsauces. --Biafra (diskusija) 22:57, 15 septembrī, 2013 (EEST)