Diskusija:Gravimetriskā analīze

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Gravimetrija nav tas pats kas gravimetriskā analize. Gravimetrija ir no tās pašas operas kur ģeoloģija, tektonika utt. --Kikos 13:14, 11 februārī, 2009 (UTC)

Nu jā, bet neviens jau netaisās rakstīt jaunu rakstu. Tas ir līdzīgi, kā ir analītiskā ķīmija (zinātne par ķīmiskās analīzes metodēm) un ķīmiskā analīze (ķīmiskās analīzes metožu pielietošana). Parasti bieži vien ar jēdzienu analītiskā ķīmija domā ķīmisko analīzi. -Yyy 13:52, 11 februārī, 2009 (UTC)
Gravimatrija (Gravimetry) no gravimetriskās analīzes ir apmēram tikpat tālu kā Bēkons no bekona. Gravimetrija ir zinātne par zemes gravitācijas lauka intensitāti un ar to saistītajā ķibelēm. Vai zināji, ka Engures apkaimē ir viena no Baltijā intensīvākajām gravitācijas anomālijām? (vismaz, kad mācījos, tad tā bija). --Kikos 14:19, 11 februārī, 2009 (UTC)
ok, būs jāpaskatās sīkāk. -Yyy 14:28, 11 februārī, 2009 (UTC)
Jums abiem ir taisnība - ķīmiķi par gravimetriju sauc attiecīgu analīzes metožu kopumu, bet ģeofiziķi - Zemes gravitācijas sadalījuma pētīšanu. Tā ir rakstīts "Zinātnes un tehnoloģijas vārdnīcā". Var taisīt nozīmju atdalīšanas lapu. --ScAvenger 18:42, 11 februārī, 2009 (UTC)