Diskusija:Interleikīns 2

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Naivās šūnas, dabiskie killeri, ekspreset... — kaut kā neticas, ka tie ir reāli termini. Ja valoda tik švaka, vai tiešām ir jāraksta par tik sarežģītu tematiku, ko reti kurš spēs izlabot. --GreenZeb (diskusija) — 2013. gada 24. aprīlī, plkst. 18.12 (EET)

"Dabīgie killeri" ir normāls imunoloģijas termins (īpašs limfocītu veids), tāpat kā "gēnu ekspresija" — ģenētikas termins (process, kura rezultātā gēnos ietvertā informācija tiek izmantota olbaltumvielu veidošanai). "Naivās šūnas" arī zinātniskos darbos ([1]) ir minētas (tās ir tādas imūnšūnas, kas nav vēl "apmācītas" noteiktai funkcijai). Es cenšos AfroBrazilian rakstus pieskatīt un iespēju robežās izlabot. Konkrēti par šo gan nevaru lielīties, ka būtu 100% visu sapratis :( Autoram vajadzētu padomāt par nabaga lasītāju, kas ne vienmēr būs profesionāls imunologs. --ScAvenger (diskusija) 20:22, 24 aprīlī, 2013 (EEST)
"Dabīgie iznīcinātāji" un "ietekmējamās šūnas" gan skanētu labāk, bet, protams, neesmu ne tuvu zinošs šajā tematā. :) Pie tam nevar saprast, kurš no vārdiem — "dabisks" vai "dabīgs" — attiecas uz cilvēka raksturu un kurš uz dabu. Tezaurs un svešvārdu vārdnīca sniedz savu versiju, bet liela daļa citu avotu apgalvo pilnīgi otrādāk! --GreenZeb (diskusija) — 2013. gada 24. aprīlī, plkst. 21.01 (EET)
Nē, "killerus" imunologi visu laiku ir lietojuši, tāds latviskojums neies cauri. Ir gan ne visai iedzīvojies termins "galētājšūnas", to arī var lietot. Kas vainas naivajām šūnām, to vārdu pat medicīnas doktori izmanto — šeit, 3. lpp. :) Attiecībā uz "killeriem" parasti lieto dabīgie vai naturālie. --ScAvenger (diskusija) 21:18, 24 aprīlī, 2013 (EEST)