Diskusija:Izraēlas neatkarības karš

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Nekur nevaru atrast pietiekami autoritatīvas un precīzas ziņas par karojošo pušu bruņoto spēku skaitlisko sastāvu (kaut vai kara sākšanas brīdī, jo tā laikā karavīru skaits mainījās: restrukturizācijas, mobilizācijas utt.) un, pats galvenais, tehnisko aprīkojumu un bruņojumu. Būtu ļoti labi, ja kādam izdotos atrast pietiekami nopietnus avotus, lai varētu skaitļus precizēt. --anonīms 13:14, 22 oktobrī, 2009 (UTC)

Tā kā viens avots par Izraēlu ir minēts (eleven.co.il), tad var minēt, ka ir šaubās par tā godīgumu. Negribas izplūst fleimā, bet tās ir pamatotas. Neviens neliedz autoram ielikt [nepieciešama atsauce] pašam savā tekstā, vai atsaucē norādīt šaubu iemeslu. Vēl vienkāršāk tekstā uzreiz minēt, ka tie fakti ir no konkrēta avota. Angļiem atsauce ir uz kāda žurnālista grāmatu Kurzman, Dan (1970), Genesis 1948—the first Arab-Israeli war. Slinkums meklēt, kas viņš ir - liberālis, komunists, fašists, cionists vai marsietis. --Varg 13:37, 22 oktobrī, 2009 (UTC)
Da savi 99% literatūras par tēmu ir, maigi sakot, visai subjektīva, tātad apšaubāma. :/ Tāpēc arī šo diskusiju aktivizēju - varbūt kāds uzdursies kam akadēmiskam. --anonīms 14:15, 22 oktobrī, 2009 (UTC)
Grūti būs, tā valsts it visu dara pareizi un diez vai nu kāds ne-izraēlas simpatizētājs dikti tika klāt un varēja pārskaitīt automātus un tankus. --Krishjaanis 14:26, 22 oktobrī, 2009 (UTC)
Man šķiet, ka ja izvairās no abu pušu iemeslu uzskaites sākot no pasaules radīšanas, kā arī nodomu apskatiem, tb paliek tikai pie skaitļiem un karaspēka vienību pārvietošanās - sausa apraksta, - tad var panākt pietiekami neitrālu konkrētā notikuma (kara) apraksta, kāds arī ir mērķis, ja nevēlas veidot vienas vai otras puses propagandas materiālu. jautājums, nenoliedzami, ir politizēts, taču pietiek arī gana sīku pētījumu, kuri visai ģeldīgi (ja ignorē ideoloģisko daļu). --anonīms 14:52, 22 oktobrī, 2009 (UTC)