Diskusija:Jānis Krūmiņš (basketbolists)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

http://hoopedia.nba.com/index.php?title=Image:JanisKrumins.jpg var ņemt? Jo pēc uzbūves tā ir basketbola Vikipēdija, vai arī bilde ir ievietot pārkāpjot autortiesības? Geimeris 09:11, 4 augustā, 2009 (UTC)

Tur nav norādīts autortiesību statuss, tātad tur tas attēls, visticamāk, atrodas nelegāli. --SpeedKing (runāt  · devums) 09:19, 4 augustā, 2009 (UTC)
Pēc attēla var redzēt, ka foto ņemta no 50. gadu padomju preses izdevuma, aber pēc PSRS likumiem visa publicētā informācija (attēli, teksti) piederēja attiecīgajai avīzei vai žurnālam. Ja tas likvidēts, tad mantinieku nav un attēls ir brīvi izmantojams (vismaz es nezinu nevienu mūsdienu preses izdevumu, kurš būtu kāda tā laika preses izdevuma tiesiskais mantinieks - šķiet, tādu nav). Par autortiesību neievērošanu var runāt, jo nav norādīts fotogrāfs (visos preses izdevumos lika apakšā zem bildes "fotogrāfējis tas un tas") un attēla izcelsme, tb attēla autoru jācenšas norādīt, neatkarīgi no attēla mantisko tiesību statusa. --anonīms 09:27, 4 augustā, 2009 (UTC)
Pagaidām varētu ņemt arī šo (ar licences tagu {{PD}}), bet labāk tomēr būtu atrast kādu skaidrākas izcelsmes attēlu. Par tiem tiesiskajiem mantiniekiem - nav ne jausmas, vai, teiksim, mūsdienu "Rīgas Balss" ir mantiniece padomju laika "Rīgas Balsij", vai nav. "Neatkarīgā Rīta Avīze" - varbūt ir mantiniece "Cīņai" (tur pa vidu bija "Neatkarīgā Cīņa" un laikam vēl kaut kas). Nebūtu slikti kaut kā noskaidrot. --ScAvenger 12:05, 4 augustā, 2009 (UTC)
Man jau šķiet, ka šie tikai nosaukumu paturēja - vecie pie visādām partiju komitejām pierakstītie izdevumi tika likvidēti un tibinātas jaunas SIA, kas popularitātes dēļ lika sev vecos nosaukumus (tb aizdomas, ka juridiski viss, kas pastāvēja padomijā, tika likvidēts - tb "Cīņa" kā komparijas CK izdevums vienkārši tika likvidēta, redakcijas komanda privatizēja nacionalizēto īpašumu un nodibināja SIA "Neatkarīgā Cīņa"). It kā ir cerība, ka LNB juristi sasparosies šī jautājuma totālā izvētīšanā (tas jau ietu pilnā sparā, ja dižpakaļas dēļ LNB nebūtu viss budžets nogriezts un puse darbinieku palaisti beztermiņa bezalgas atvaļinājumā). --anonīms 12:32, 4 augustā, 2009 (UTC)
Būtu tiešām sasodīti labi, ja varētu kādu oficiālu slēdzienu ar laiku dabūt. Citādi mēs te voluntāri saliksim tos padomjlaiku preses attēlus (būs laikam kāda sevišķa licences veidne jāuztaisa, lai tādi saliktos īpašā kategorijā) un vēlāk mums pašiem lokāla dižpakaļa iestāsies :) --ScAvenger 12:49, 4 augustā, 2009 (UTC)
Laikraksts "Neatkarīgā Cīņa" ir jaunveidojums: 1990. gada 23. maijā no LKP atšķēlusies Latvijas Neatkarīgā kompartija pieņēma lēmumu un izņēma licenci sava laikraksta "Neatkarīgā Cīņa" dibināšanai un izdošanai. Ar bankrotējušajiem izdevumiem (piemēram, žurnāli "Liesma", "Zvaigzne" u.c.), kuri vilka dzīvību arī pāris gadus pēc neatkarības atjaunošanas, arī nav juridisku problēmu - tie pašlikvidējās, mantisko tiesību pārņēmēju nav. Vienīgais, par ko vēl jānoskaidro, ir tie nedaudzie, kuri mainīja juridisko statusu, taču darbu turpināja tā pati redakcija ar to pašu aparatūru un tajās pašās telpās, (vienīgais, ko tā uz skaitli 3 zinu nosaukt, ir "Rīgas Balss") - par tiem šobrīd tramdu pazīstamus juristus, kas un kā, meklēju tā laika AP likumus par šo tēmu. No otras puses, to laikrakstu nebija pārāk daudz - centrālajiem ir iespējams iziet cauri un noskaidrot, vai tika likvidēti, jebšu reorganizējās. --anonīms 17:53, 10 augustā, 2009 (UTC)

Tā kā basketbolā katrs cm augumā ir no svara, interesentiem par sportu vajadzētu noskaidrot precīzāk, jo dažādās publikācijās minēti dažādi auguma parametri - 218 cm, 220 cm, 223 cm... --anonīms 11:52, 4 augustā, 2009 (UTC)