Diskusija:Jānis Kurelis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

hmm: 1913. gadā viņu nozīmēja uz Galveno karaspēka dzīvokļu pārvaldi, vienlaikus paaugstinot apakšpulkveža pakāpē. 1915. gadā kā bataljona komandieris 22. kājnieku pulka sastāvā viņš piedalījās kaujās Rumānijas frontē.

1916. gada 15. janvārī Kureli kā rotas komandieri pārcēla uz 5. Zemgales latviešu strēlnieku bataljonu. Viņš piedalījās kaujās sākot no 1916. marta pie Ķekavas. Aprīlī Kurelis atkal atgriezās 22. Ņižņijnovgorodas pulkā, kur 1916. gada 2. decmbrī tika paaugstināts par pulkvedi-leitnantu. parasti pulkvedis-leitnants un apakšpulkvedis nozīmē vienu un to pašu. Cara armijā bija savādāk?


Patiešām, nav īsti skaidrs, kas ar to pulkvedi-leitnantu domāts. Atradu vienā krievu lapā pilnu cara armijas pakāpju sarakstu, tur ir tikai apakšpulkvedis, kuram seko pulkvedis.
Код Категория Класс чина Наименование чина
Нижние чины   Рядовой
2 Ефрейтор
3 Унтер-офицеры Младший унтер-офицер
Старший унтер-офицер
Фельдфебель
Подпрапорщик
Зауряд-прапорщик
7 Обер-офицеры XIV Прапорщик
XI Подпоручик
X Поручик
IX Штабс-капитан
VIII Капитан
11 Штаб-офицеры VII Подполковник
12 VI Полковник
14 Генералы IV Генерал-майор
15 III Генерал-лейтенант
16 II Генерал от инфантерии
18 I Генерал-фельдмаршал
http://armor.kiev.ua/army/titul/rusarm1884-1917.shtml
--Feens 17:28, 16 jūnijā, 2005 (UTC)
Hmm nu tas laikam tad ir akments historia.lv dārziņā. Enivei, šito tabulu moš tad ar derētu ievikifizēt, ja jau tu esi atradis :) mani jau tādas lietas dikti interesē :) Vai arī tur vajag atļauju no autoriem? Markizs 09:11, 17 jūnijā, 2005 (UTC)
OK, vēlāk pamēģināsu, es varu ielikt tās tabulas. Tabulu pārveidojot un pārtulkojot ( es gan, piemēram, nezinu latviskojumu pakāpei - Зауряд-прапорщик :) ), prasīt atļauju noteikti nevajag. Tu pēc tam varētu sarakstīt kategorijas vai varbūt komentārus, jo es neesmu pietiekami kompetents šajā lauciņā (kaut arī padomju armiju esmu nolauzis :) ). Starp citu, atrastā lapa ir diezgan laba, jo tur ir arī dažu eksotiskāku armiju, piemēram, čehu, indiešu vai japāņu armiju dienesta pakāpes. Kā arī diezgan aprakstītas pakāpju atšķirības zīmes.--Feens 09:43, 17 jūnijā, 2005 (UTC)
nu teiksim iekš en:Russian_military_ranks tāds rangs nav minēts. bet nu tur tie dati ir nepilnīgi. Un nozīmēt tas super prapors varētu to pašu ko 6 dažādu līmeņu seržanti amerikas armijā, vai arī n dažāda svara vahtmistri vācu armijā. nez, šī tabula varbūt nav pati labākā, jo vajadzīga piesaiste pie laika, jo tas viss mainās ar varas maiņām un gadsmitiem etc. Markizs
Tāpēc jau tā krievu lapa ir laba, jo tur arī laiks ir precīzi noteikts (piemēram, par šo tabulu - 1884.g - 1917.g)--Feens 10:40, 17 jūnijā, 2005 (UTC)
Latviešu valodā, Latvijas armijā izmantoja vārdu salikumu pulkvedis-leitnants, ja gribam būt akurāt precīzi, tad tā brīža pakāpi latviešu valodā tajā laikā sauca par podpalkavnieks;) Генерал от инфантерии, ne tikai...tāpat arī General ot artileriji utt. --Bebers 00:35, 23 maijā, 2009 (UTC)