Diskusija:Jagellonu dinastija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

visos enciklopēdiskos avotos latviešu valodā, kur paskatījos, lasu Jagellonu dinastija jeb Jagelloni. piekrītu, ka tas nav īpaši skanīgi, bez tam mans vēstures grāmatu krājums ir maigi sakot visai pieticīgs. tomēr, lai pamatotu šobrīdējo dinastijas nosaukšanu lietoājam Piragam nāksies vai nu ievietot atsauces uz sakarīgiem avotiem latviešu valodā, vai arī vismaz iesaistīties diskusijā, kas gan laikam ir pret viņa principiem. pretējā gadījumā lūgšu administratorus atzīt šo nosaukumu par pētniecisku pašdarbību un rakstu pārvietot. protams, tas pats pēc tam notiks ar visiem saistītajiem rakstiem. --Biafra 12:37, 12 decembrī, 2010 (UTC)

Vai tiešām tas ir jāmeklē grāmatās? Skolā it kā mācīja, ka Jagaiļi. --Zemgalietis 12:55, 12 decembrī, 2010 (UTC)
piedod, kad es mācījos skālā, tādas lietas nemācīja. laikam esu pārāk vecs. bildes ir tiešām skaistas, bet avotu, lūdzu, Pirag! --Biafra 14:45, 12 decembrī, 2010 (UTC)

mani avoti ir ļoti garlaicīgi un klasiski - Letonika un Latvijas Padomju enciklopēdija. garlaicīgi, toties enciklopēdiski. tie abi šo dinastiju dēvē par Jagellonu dinastiju, bet tās iedzimtos par Jagelloniem (acīmredzot no poļu Jagiellonowie). ja Piragam ir kas jaunāks un labāks (avots), ko piedāvāt - lūdzu dariet to (esu drošs, ka jūs lasiet šo diskusiju), ja ne - lūgšu adminiem jau rīt pārvietot rakstu. --Biafra 21:22, 16 decembrī, 2010 (UTC)

Jagelloni ir arī Arnolda Spekkes "Latvijas vēsturē". --ScAvenger 05:07, 17 decembrī, 2010 (UTC)